reklama

reklama

Michal Prokop – čtyři stupně k Olympu

Michal Prokop Four Seasons
Kdo by neznal jméno Michala Prokopa, jezdce a závodníka, který má na svém kontě nevídanou řadu sportovních úspěchů. Jeden podstatný mu ale chybí – olympijská medaile. Pojďme sledovat jeho druhý pokus o dobytí Olympu prostřednictvím video projektu Prokop / four seasons!

PROKOP / FOUR SEASONS

Olympionik. I to je jedno z přízvisek, spojovaných se jménem Michala Prokopa. Už samotná účast na olympijských hrách dává kariéře sportovce punc dokonaného díla. Ti nejlepší se však s úslovím „není důležité zvítězit, ale zúčastnit se“ rozhodně nespokojí. Před třemi lety Michal završil „Misi Peking“, když jako jediný Čech prošel sítem kvalifikace a jako jeden ze 32 mužů se ucházel o vůbec první olympijské medaile rozdělované v disciplíně BMX. Rok před OH v Londýně se situace zdá opakovat. Konkurence značně přitvrdila, nových tváří na startu Světového poháru v BMX Supercrossu přibývá po desítkách. V boji o kvalifikační body pro Českou republiku je přitom Michal stále osamocen. Už jen nominovat se bude tvrdý oříšek. To ale někomu tak hladovému po vítězstvích ani zdaleka nemůže stačit. Sotva stíháme sledovat nekončící řadu jeho úspěchů ve fourcrossu, zatímco on den za dnem dře, aby sám sobě dokázal, že za rok v Londýně bude, a to nejen do počtu.

Přesvědčte se na vlastní oči. Čtyři roky trvá olympijský cyklus, čtyři jsou roční období a čtyři části bude mít i nový video projekt Prokop / four seasons

Rádi se necháváme unášet atmosférou velkých závodů, těch pár posledních minut je úžasně fotogenických. Pohled za tribunu, měsíce a roky v ústraní, už tak líbivé nebývají. Tým zformovaný při tvorbě kalendáře michal.prokop09 a v loňském roce zocelený prací na projektu Twelve, se letos vrací, aby nás vtáhl do zákulisí Michalova osamoceného boje o Londýn 2012. Osobitá kamera Roba Trnky a jasný rukopis Jana Mocňáka při střihu a postprodukci, budou zpět již zanedlouho, s první – zimní – epizodou four seasons.

Prozatím vám jako ochutnávku nabízíme trailer projektu four seasons.

Tým Prokop / four seasons
Hlavní producent: NIKE
Scénář a kamera: Rob Trnka
Střih, postprodukce a hudba: Jan Mocňák
Public relations: Polis.Media

Prokop / four seasons trailer from Michal Prokop on Vimeo.

FOTO: ROB TRNKA