reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #42_2019 | Co bych dělal, kdybych nemohl…

Většina lidí má více koníčků, několik s podobnou úrovní zájmu a investovaného času, nebo jeden dominantní a další doplňkové. V mém případě, světe div se, vede jednoznačně cyklistika obecně, horská kola, či ještě blíže nezávodní trail-riding a enduro jsou v tomto balíčku všech možných disciplín jednoznačně na vrcholu.

Úvodní foto: Ali Di Lullo

Ono by bylo asi dost s podivem, kdybych napsal či jmenoval něco jiného, jinou aktivitu, jiný sport či disciplínu, že? To bych asi neseděl na té správné židli! Ale naštěstí pro mě a snad i pro vás, sedím přesně tam, kde sedět chci a pevně věřím, že zde budu „zahřívat křeslo“ ještě dost dlouho. Alespoň dokud budu mít pocit, že mám co říct nejen svým vrstevníkům, ale obecně mladším generacím.

Tohle je vše hezké, tu a tam mě ale zachvátí myšlenka, co bych dělal, kdybych nemohl jezdit na kole? Nemyslím teď snad ani pracovně, i když i to by mě dost zasáhlo, ale hlavně reálně, fyzicky! Otázka, proč mě něco podobného zase jednou napadlo, je prostá – minulý týden jsem si prošel zvláštním druhem onemocnění, asi to byla či nebyla chřipka, kdo ví, které mě téměř na týden odstavilo od kola!

Nyní se už zase hýbu a pomalu se rozjíždím a zdá se, že to půjde, jen to chce najet do původního režimu více zlehka.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Tentokrát naštěstí nešlo o nic zásadně těžkého, jen si holt tělo jednou řeklo „dost!“, zřejmě že dostává moc zabrat! Už mi není 30, že?! Ale o to ani nejde, spíš jsem chtěl poukázat na myšlenky, které mi podobné stavy někdy dokáží nastartovat. Myšlenky, že by kolo pro mě jednou nemuselo být samozřejmostí, automaticky provozovanou aktivitou č. 1!

Osobně bych se jej nikdy na delší čas nevzdal. Někdy to není špatné na chvíli vypnout, užít si týden dovolené u vody či na horách bez kola. Jeho absenci ale obvykle nahrazují jiné aktivity, abych byl už jen v pohybu a držel se v kondici, ať už je to plavání, běh, horská turistika, paddleboard a cokoliv dalšího.

Horší to je, když si vzpomenu, jak jsem byl nucen jeden čas zalehnout do nemocnice se svým synem a v rámci léčení jeho tehdejšího úrazu jsem se devět dní prakticky nehnul ze špitálu! Ten pocit, když pak člověk vyleze, volně se nadýchne, může jít či jet kam se mu zlíbí. Hrozně mi tehdy chyběla volnost a pohyb, což jsem si pak pár dní, jelikož byla zima, kompenzoval tím, že jsem vozil rodinu autem po výletech a jezdil na místa, která běžně objíždím na kole, abych je viděl alespoň skrz čelní sklo vozu.

Tohle je ale stále jen špička ledovce tématu, které se asi trochu bojím otevřít více do hloubky. Na jednu stranu vím, že se řídítek nepustím minimálně do doby, dokud řídítka jako taková udržím v ruce. Až mi bude 60, chci být jako Standa „Kafíčko“ a jezdit stále dál, ať už to bude třeba jen na eKolech. Ale ten pohyb mi nikdo nesebere!!!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Nebo sebere?!

To je právě ta věc, že vám jej někdo sebrat může. Nechci nic přivolávat, ale stačí se rozhlédnout, nejen po světové elitě, a začít počítat úrazy páteře 😨 Naše tělo je totiž na jedné straně hrozně odolné, když chceme, tak vydržíme a přežijeme strašně moc, když se ale sejdou nepříznivé faktory, může nás velice snadno sejmout jeden nešikovný pád, nebo nějaká zákeřná nemoc. V něčem jsme zase holt hrozně křehcí!

Nebudeme tady malovat čerty na zeď! Stát se může cokoliv a komukoliv, ale také nemusí. Navíc ať už o tom člověk přemýšlí sebevíc, stejně se nedokáže na podobnou situaci připravit! Můžeme si maximálně přečíst něco o lidech, kteří neměli tolik štěstí, inspirovat se z jejich příběhů, jsou-li náležitě inspirativní a ve skrytu duše se modlit, aby nás samotné něco podobného nezasáhlo.

Ani dohromady nevím, co jsem tím vším chtěl dnes říct. Jen to tak ze mě samo padá… Ale ať už to je, jak chce, už dávno jsem se svým tělem uzavřel dohodu, že pokud se neobjeví zásadní překážka, tak jej hodlám zatěžovat pravidelným sportem, primárně cyklistikou, až do konce jeho dní.

Tečkou na konec dnešního melancholického zamyšlení tak může být snad už jen horolezecké heslo: „Umřít v botách!“

Teď jsem to dopsal a dávám dohromady videa a k tomu na mě mrklo oznámení, že se JORDIE THOMAS LUNN nedávno (9. října 2019) smrtelně zranil při tréninku s kamarády v Cabo San Lucas, v Mexicu!

Minutu ticha za tebe!!!

Více info na PinkBike.com

Rough AF 3 – Jordie Lunn

Jordie Lunn – R.I.P 1983 2019 – Dirt s’TxS | AF 1.2.3

Beyond the Bike — Jordie Lunn

World Record Crash | All Angles | Johannes Fischbach

K dnešnímu tématu se nehodí na začátek snad nic víc než právě tento snímek zachycující NEJVĚTŠÍ PÁD na kole, co se zatím komu asi povedl. Snad bez následků, ale: „To jsou nápady!“

Behind The Scenes | Project World Record | Johannes Fischbach

Něco víc k tématu???

It’s Always Sunny in Scotland – SCOTT’s 2020 Trail Storm Collection

Zkusme trochu veselejší notu… Když se blíží ten podzim, je třeba si připomenout, že: „Není špatné počasí, jen nevhodné oblečení!“

Common Ground // Ep. 3 Trans-Cascadia, More Than a Race

Víc než jen závod…

Chris Akrigg – CROSSROADS

Chris a jeho videa, to je vždy něco! Tentokrát řádí zase na gravel biku!

Dropbars Dream of Fall

Trochu jiná gravel biková pohádka…

Transition Characters: Ella and Alex Mcandrew

Jeden zajímavý bikový medailonek!

Foto a story: www.pinkbike.com

Autumn in Cascadia – Riding the HD5

Podzimní řáděníčko na novince IBIS Mojo HD5 – více na webu: www.ibiscycles.com/../mojo-hd5

Silver Mountain Closing Day 2019

Podzim ještě neudeřil naplno, po něm pak ale může brzy přijít zima. Bikujete i na sněhu?

Foto a story na: www.pinkbike.com

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Raw-Z.

Dnes jen jeden domácí příspěvek od dalšího aktivního čtenáře. DÍKY!

Opět můžeme jen připomenout, že cokoliv, co natočíte a bude to mít podle vás odpovídající úroveň – pošlete odkaz, rádi zařadíme!

**BONUS**

100% Brumotti war machine

Jeden starší kousek, který ale i dnes zaručeně pobaví a udiví!

Bridge Drop onto Truck: Behind the Scenes of Wibmer’s Law | Part 1

Je hezké vidět, že i takový střelec jako je Fabio Wibmer jde do mnoha svých triků s náležitým respektem a přípravou! Zde jeden díl „z natáčení“…

Vikings: Season 6 Official Trailer | Two-Hour Season Premiere Airs Dec. 4 at 9/8c | History

Možná to sem úplně nepatří, ale na další řadu Vikingů se dost těším!!! Komu fandíte, komu věříte? Ivarovi nebo Bjornovi v další bratrovražedné válce???

Making of: DJI – Gotthard Pass: Behind the Scenes with the DJI Digital FPV Systém

Poslední odbočka, náhled do světa akčního filmování z dronu!