reklama

reklama

Panzer Gravel – Bez ochrany dnes nemusíš ani na gravel!

Tato zpráva bude jedna z těch kratších, jelikož dohromady není moc o čem psát… Tedy alespoň ne o věcech, o kterých byste nic nevěděli! Důležitý je vlastně jen fakt, že značka Panzer, výrobce originálních vložek do bezdušových ráfků, uvádí na trh novinku – vložku Panzer Gravel!

Budu velice rád, pokud mě opravíte, ale pokud vím, tak je Panzer prvním, kdo oficiálně nabízí vložku do bezdušových ráfků pro gravel biky. Ale předem radši hned dodávám, že vzhledem k tomu, jak velké množství výrobců se nyní tomuto oboru věnuje, je klidně možné, že gravel výplně nabízí určitý čas i jiná, více či méně známá konkurence, a já o tom jen nevím…

Minimálně mezi neznámějšími hráči na tomto poli nevím o nikom, kdo by se úzkým plášťům a beranům věnoval? Přitom se opět nabízí zcela obligátní otázka: Proč to nenapadlo někoho už mnohem dřív?

Nechci zde tvrdit, že jsem nějaký zásadní vizionář, ale myslím, že mi už při mých výletech, a hlavně mnoha testech gravelů letos z kraje roku, možná i více něž jednou hlavou proletěl nápad, že by nebylo špatné použít rozumnou vycpávku i do gravel bezduší. Ano, na jedné straně se jistě bude mnoho štěrkoletců vzpírat, jelikož u této kategorie, minimálně v její sportovní podobě, se často hraje o každý gram. Jenže v její méně vyhrocené expediční, případně čistě zábavné podobě se naopak hraje o maximální odolnost!

reklama

Kdo či co zvítězí?

Těžko říct! Já každopádně vím, že nám do redakce v brzké době jeden setík gravel vložek Panzer dorazí na vyzkoušení! To se perfektně hodí, jelikož mám na svém kole nyní obuty zbrusu nové pláště Panaracer Gravelking 700x43c, které bych rád povýšil na bezduše a pokud bude možnost, nebudu se vůbec zlobit za výplně od Panzeru.

Na gravel biku, záleží na terénu a tlaku v kolech, totiž o cinknutí ráfku na hraně překážky není často nouze. S vložkou Panzer tak nebude problém upustit uzdu vlastní fantazie, a především upustit tlak v pláštích, vymáčknout z nich maximum přilnavosti a komfortu bez zvýšeného rizika poškození ráfku, či prostého defektu!

V rámci zakončení tohoto krátkého představení přidejme pár klíčových hodnot:

Vložka Panzer Gravel 700 All Terrain

  • určeno pro pláště šíře 700×38 – 45c
  • hmotnost jednoho kusu – 75 g (+/- 5 %)
  • balení – krabice po dvou kusech

K tomu všemu bychom mohli ještě přihodit informaci o unikátní konstrukci 5PSS (Five Point Support System), materiálu GEN10 atd., ale to vše již znáte z MTB verze Panzer, kterou jsme si představovali loni a nyní mi dělá společníka v zadním kole mého osobního stroje.

*Více o MTB variantě Panzer začátkem léta v reportu o zkušenostech po půlce sezóny a po přezouvání na nová kola/pláště!

Dovozcem Panzer pro ČR je společnost Made For Trails, domácí web výrobce: ridepanzer.com

Text: Štěpán Hájíček | Foto: PANZER / autor

MTB Verze PANZER aktuálně dlouhodobě testovaná v mém osobním kole!
PANZER MTB
PANZER MTB