reklama

reklama

Cannondale Topstone Carbon – Fotogalerie (reálné vzorky)

Včera odpoledne byla světu slavnostně odhalena podoba zbrusu nových strojů z kategorie gravel bike – Cannondale Topstone Carbon! Tedy kol s poměrně revolučním řešením zadní stavby a s řadou dalších technických vychytávek. Dva kusy této žhavé novinky v ten samý den doputovaly do nově otevírané prodejny Koloshop.cz, proto byla příležitost prohlédnout si je a nafotit hezky naživo!

Co mě na těchto strojích zaujalo byla až nečekaná mohutnost jejich rámů, zejména průměr spodní, převážně hranaté trubky, případně masivnost středové partie. Zde zjevně nezůstal nejmenší prostor pro nežádoucí kroucení rámu. Naopak místo, kde se rám ohýbat má, představuje zadní stavba s unikátní konstrukcí zahrnující čep s kuličkovým ložiskem zhruba uprostřed sedlové trubky.

Nenechte se mýlit, zadní stavba by sice měla pracovat, zástupci značky Cannondale hovoří o pohybu sedla v rozmezí až 30 mm, ale stále je řeč „pouze“ o cílené deformaci rámu a zamýšleném ohýbání sedlovky. Nechme již ale promluvit samotné fotky, základních technických informací máte nejspíš dost z včerejšího představení, praktické postřehy snad doplníme brzy, jen co do redakce dorazí slíbený testovací kousek!

Zůstaňte tedy i přes léto naladěni na vlnu či „sociální vysílání“ BikeAndRide.cz – Facebook / Instagram

Více informací hledejte na mezinárodním webu cannondale.com, v české lokalizaci na stránkách cannondalebikes.cz 

Text a foto: Štěpán Hájíček

reklama