reklama

reklama

Nový nadějný tmel pro bezduše – milKit (tech news)

Po úspěšném uvedení systému inovativních bezdušových ventilků milKit a lehké přenosné tlakové hlavy Booster, švýcarští zlepšovatelé ze společnosti Sport Components Ltd. uvádějí na trh jejich nové mléko – těsnící bezdušový tmel. A opět nastavují laťku hodně vysoko.

(tisková zpráva)
Nový tmel splňuje všechna kritéria, která jsou kladena na současné tmely (ne vždy jsou ale u ostatních produktů samozřejmostí), zároveň neobsahuje žádný amoniak nebo jiné agresivní přísady. Tento tmel je proto šetrný k životnímu prostředí, nealergenní a nezpůsobuje korozi ráfků a plášťů.

Jednou z hlavních výhod nového tmelu je, že stále zůstává homogenní tekutinou. Láhev s tmelem proto nemusí být promíchaná před použitím. Navíc, mikrovlákna, která jsou důležitá pro zacelování velkých děr, jsou neustále rovnoměrně rozmíchána v tmelu a nezůstávají na spodku láhve nebo pláště. To znamená, že tmel má výrazně lepší účinek a dokáže zacelit trhliny v plášti až do délky 6 mm.

V plášti se tmel nerozkládá na gumové části a tekutý zbytek, jak je to běžné u některých konkurenčních produktů, ale vysychá rovnoměrně a pomalu a zůstává funkční delší dobu než srovnatelné produkty v této oblasti.

Těsnící efekt mikrovláken rovněž skvěle funguje pod vysokým tlakem, proto je tmel milKit vhodný jak pro MTB, tak i pro silniční a gravel bikové bezdušové pláště.

reklama

Díky dosažení kompletního pokrytí vnitřku pláště tmelem, dokonce i na bočnicích, tmel milKit lépe přilne k plášti než řídké latexové produkty. Tento tmel umožňuje také použití s CO2 bombičkami a nevadí mu ředění s vodou, takže může být snadno kdykoliv vymytý. Teplotní rozsah použití je -20 až +50°C, což dělá tmel milKit ideálním i pro nejextrémnější výjezdy a expedice.

Nový tmel už je úspěšně využívaný několika profesionální MTB týmy ve světovém poháru. Od začátku května 2019 je tmel milKit dostupný i zákazníkům ve čtyřech různých praktických baleních.

Pius Kobler, spoluzakladatel Sport Components Ltd. a produktový manažer, s radostí oznamuje uvedení nového těsnícího tmelu: „Věděli jsme, že vývoj našeho bezdušového tmelu se ubírá správným směrem, protože jsme znali slabé stránky předchozích produktů z vlastní zkušenosti. Teď jsme skutečně nadšení, že můžeme přinést náš vlastní bezdušový tmel a ještě více zjednodušit životy našich (bezdušových) zákazníků. Tubeless made easy!“.

Přehled výhod nového bezdušového těsnícího tmelu milKit:

  • Syntetický latex: Bez amoniaku, bez zápachu, nezpůsobuje poškození ráfků a plášťů. Nealergenní, není zdraví nebezpečný.
  • Zůstává tekutý – není potřeba promíchávat
  • Vysychá rovnoměrně a netvoří gumové hroudy uvnitř pláště
  • Vydrží déle než jiné tmely
  • Pokrývá vnitřek pláště včetně bočnic lépe než jiné tmely
  • Zacelí díry a trhliny v délce až 6 mm
  • Kompatibilní s CO2
  • Pracovní teploty mezi -20 až +50°C
  • Technologie mikrovláken: lepší schopnosti zacelení propíchnutí pláště – dokonce i pod vysokým tlakem v silničních bezdušových pláštích.

Bezdušový tmel milKit je dostupný v následujících baleních:

  • Bezdušový těsnící tmel milKit 60 ml – 177 Kč
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 250 ml – 381 Kč
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 500 ml – 548 Kč
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 1000 ml – 866 Kč

Ostatní produkty milKit

  • milKit Compact, systém ventilků a stříkačky pro doplnění tmelu – ve čtyřech variantách délky ventilků (35 mm, 45 mm, 55 mm, 7 5mm): 1 426 Kč – 1 529 Kč
  • milKit sada bezdušových ventilků (35 mm, 45 mm, 55 mm, 7 5mm): 764 Kč – 891 Kč
  • milKit tubeless Booster 0.6L a 1.0L: 1 223 Kč – 1 274 Kč
Bezdušový tmel milKit je dostupný u prodejců cyklistického vybavení. Bližší informace naleznete na stránkách www.cyklozitny.cz/milkit/.

Text a foto: milKit

O značce milKit

Značka milKit byla založená v roce 2015 švýcarskou firmou Sport Components Ltd. a hned v začátku se uvedla úspěšným a inovativním systémem bezdušových ventilků, které usnadňují použití a údržbu bezdušových plášťů. Vývojář produktů Pius Kobler s jeho týmem nastoupili na tuto cestu s vizí vyvíjení inovativních produktů pro cyklistický a outdoorový trh.

Sport Components Ltd. si klade za cíl stát se mezinárodním lídrem v oblasti inovace bezdušových produktů a vývoje cyklistických komponentů.