reklama

reklama

Santa Cruz V10 (2019) – navrženo pro 29“ i 27,5“!

Santa Cruz V10 je mezi sjezdaři jednoznačně legendou. Právě nyní se přitom, po dvou letech práce na geometrii a ladění odpružení, představuje nová generace. Aby to ale nebylo příliš jednoduché, nabízet se bude jak s koly průměru 29“, tak i na parametru 27,5“, aby si mohl každý vybrat, co mu sedí!

(upravená tisková zpráva)

Původně byla nová generace Santa Cruz V10 vyvíjena čistě jako devětadvacítka určená pro Syndicate team. Čas a zkušenosti ale ukázaly, že velká kola nejsou tím nejlepším receptem pro všechny jezdce, proto Santa Cruz v této třídě nabídne oba aktuálně používané rozměry.

Nenechte se ale zmást, nejedná se totiž o jeden a ten samý rám poupravený různými otočnými prvky jednou pro ten, podruhé pro onen průměr kol. Ne, ne! Vývojový team Santa Cruz si dal tu práci a navrhl obě varianty samostatně, aby jejich jízdní vlastnosti dokonale odpovídaly použité velikosti kol. Obě větve modelové řady Santa Cruz V10 přitom prošly pečlivým testováním Syndicate teamu.

reklama

Santa Cruz V10 27.5″
Santa Cruz V10 29″

Santa Cruz bude v modelovém roce 2019 nabízet model V10 pouze s karbonovými rámy kategorie CC. Zadní stavba nabídne zdvih 215 mm a je navržena primárně pro použití pružinových tlumičů. Vlastnosti kola lze navíc individuálně upravit díky proměnné délce zadní stavby. Každá verze bude dostupná pouze v jedné barvě, Santa Cruz V10 27,5“ bude oděna v černé, devětadvacítka pak v šedé.

Ceny kol pro český trh zatím nebyly stanoveny. Jako první by měla dorazit verze s většími koly (odhad únor 2019), sedmadvacítka bude následovat nejspíš v dubnu.

Více informací na www. santacruzbicycles.com

Foto: Santa Cruz (Sven Martin)