reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #51_2018

Dívám se do kalendáře a zjišťuju, že toto bude poslední letošní Videonálož publikovaná tradičně v pondělí. Přesně za týden je totiž Štědrý den, který jistě většina z nás bude věnovat vánočnímu rozjímání a nikoliv práci, či pokoutnému sledování bikových videí. Mezi svátky ale nejspíš ještě jednu videonálož sestavíme, jelikož očekávám, že se zase vyrojí pár vtipných vánočních snímků s bikovou tématikou!

Dnes tedy výjimečně vynechám pondělní zamyšlení, jelikož v tuto chvíli nemám ani příliš prostor se tomuto sloupku věnovat tak, jak bývá v pondělí zvykem. Sice jsem měl v plánu rozpovídat se o tom, jak skvělým komponentem je teleskopická sedlovka a zamyslet se nad tím, jak jsme jezdili, když jsme ji ještě neměli, ale to si nejspíš nechám až na období mezi svátky, či po Novém roce…

www.instagram.com/bikeandride.cz

V čase předvánočním a vánočním

Dnes tedy budu nestandardně stručný, abych měl prostor se v mezidobí věnovat dalším rozpracovaným tématům, která bych rád do Vánoc dokončil. Předně je to test Devinci Troy 29, na který se můžete těšit již dnes odpoledne. Tohle byl skutečně mimořádný zážitek, jelikož jsem už hodně dlouho neseděl na stroji s velkými koly a takto velkým zdvihem (160/140 mm) a zejména s tak velkým terénním apetitem!

Do toho se budu snažit tento týden dotáhnout test elektrického biku GIANT Trance E+ 2 Pro, který mě skutečně mimořádně oslovil. Dáno je to jak funkcí jeho motoru, který zabírá hezky jemně, plynule, přitom však s výraznou silou, především mě ale oslovilo jeho ovládání, které se za většiny jízdních situací slušně blíží ovládání klasického biku. Nakolik mě u jiných elektrokol cesty z kopce obvykle příliš nebaví, tak zde jsem si schopen užít jak technické výjezdy, běžné klikaté pěšiny tak i náročnější sjezdové pasáže.

Tento týden přitom potřebuju toto kolo hlavně nafotit a vrátit, poté věnovat čas sepsání všech praktických postřehů a dojmů z jeho reálného nasazení. Zda se mi to podaří stihnout do konce tohoto týdne vám nyní nemůžu zaručit, ale budu se o to snažit…

No a jedna z posledních zmínek k tomu, co nás ještě čeká. Na konci minulého týdne mi na test dorazila žhavá novinka v podobě stroje Lapierre Zesty AM 3.0 FIT, přičemž se jedná o velikost M s koly průměru 27,5“ (S je čistě na středním průměru, M může být 27,5“ i 29“, L a XL jen na velkých kolech). Tento zajímavý stroj mi přitom bude dělat společnost přes letošní svátky, abych vám o něm mohl více povědět brzy po Novém roce. Před tím si ale ještě povíme o mých prvních dojmech za jeho řídítky, kterých jsem již stačil pár sesbírat.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Jak v roce 2019?

Zatím to vypadá, že nedlouho po oslavě Silvestru 2018/2019 bude opět co dělat, jelikož již nyní mám přislíbeno hned několik kol na test. Aktuálně to vypadá na jeden eBike a možná hnedle tři gravel biky od třech různých značek! Určitě se tedy máte na co těšit.

Zatím tedy hezké pokoukání a krásné Vánoce 2018!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

KC Deane // Engelberg, Switzerland

V tomto ročním období sice obvykle není prostor na velké cesty za poznáním či dobrodružstvím pokud nemíříte na opačnou stranu planety, zato je čas pro inspiraci a plánování cest v roce následujícím. Švýcarské Alpy jsou přitom pokladem nejspíš nevyčerpatelným.

Celou reportáž s množstvím fotek najdete na: www.pinkbike.com

Photo Vagabond. A Yeti Tribe Story

Opět jeden výlet do Alp, navíc s povídáním o tom, jak se vyvíjí osobní přístup k horskému kolu.

Mnoho krásných fotek na: www.pinkbike.com

Perspectives // India featuring Micayla Gatto

Když už jsem mluvil o druhé straně planety, co třeba výlet s kolem do Indie!?

Movement – Thomas Lapeyrie I Orbea Enduro Team

Když se po celém roce závodění na různých místech světa vrátíte zase na čas domů!

**CZECH MADE**

FINALE LIGURE IN DECEMBER?!

Jsou tací, kteří v prosinci jezdí v domácích podmínkách a místy u toho slušně mrznou a pak jsou jiní, kteří v tomto čase vyrazí do Finale Ligure, užívají si teplo a suché traily. Přiznávám, dost závidím!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

DYLAN STARK MTB STREET VIDEO PART 2018

Trocha nekompromisního Street MTB!

ENDURO BIKE VS DIRT JUMPS

Nakolik je dobrý nápad vytáhnout enduro kolo na dirty?

What if we had Pins on our Shoes instead of the Pedals? || Bike Hack Experiment

Také máte omlácené holeně od volných pedálů s piny? Co když se celý systém otočí? Piny budou na podrážce bot a měkká guma na pedálech!

HARDTAIL MTB’S ARE THE BEST!!

Před nedávnem jsme zde měli jeden čtenářsky mimořádně úspěšný článek o trailových hardtailech, přičemž toto video mi jej tak trochu připomnělo 😉