reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #29_2018

Po skluzu z minulého týdne nyní zase stíhám pondělí a mohu vám tak přichystat tradiční porci bikových pohyblivých obrázků, bez nichž by si již někteří sotva dokázali představit začátek týdne. V rámci mého dnešního úvodníku bych rád nakousl svůj sobotní výlet, kdy jsem se s kamarádem vypravili do Trail Parku Klínovec.

Já sám tam byl dobře po roce, Honza, s pořádným kolem, vůbec poprvé. Samotného mě překvapilo, že jsme zprvu ani jeden nemohli chytit ten správný rytmus, rychlost a „flow“, abychom si zdejší trasy vychutnali se vším všudy.

Přešli jsme proto na různé kombinace hladkých cest a segmentů tu hladšího, tu více rozbitého DH v rámci hlavní trasy i jedné boční, abychom se postupně vydrncali natolik, že jsme se s chutí a pokorou vraceli na příjemně houpavé a plynulé stezky hlavní části zdejšího Trail Parku. Hlavním cílem tohoto výletu bylo ostatně zmapovat nově otevřené části černého trailu Baron, který dnes vede dobře již do půlky kopce.

Dokud udržíme řídítka…

Ke konci jsme si přitom říkali, že, po celkově osmi jízdách, co jsme zde za jeden den ježdění stihli absolvovat, toho máme tak akorát dost. Některé úseky jsme totiž, i přes snahu terén a trasy průběžně střídat, jeli vícekrát za sebou, až to začínalo být jako kafemlejnek.

Člověk si ke konci dne rovněž říkal, že určité úseky jede již s příliš vysokou mírou suverenity a přestává se plně soustředit, což by se zde mohlo šeredně vymstít, jelikož vyletět z trati v plné rychlosti, maximálku jsem měl něco přes 40 km/h, by jistě zatraceně bolelo!!!

Říká se, že v nejlepším se má přestat, proto jsme si dali ještě jedno bonusové svezení, cestou udělali pár fotek, a chvíli před koncem provozní doby lanovky (9:30-18h) jsme naše jezdění pověsili na hřebík. Spokojení a unavení, s pocitem, že jsme tomu dali za jeden den vážně maximu, jsme pak odjížděli domů.

Druhý den bych ale na zdejší traily znovu vyrazit nejspíš nechtěl, nechtělo by se mi totiž opakovat podobný scénář ještě jednou dokola. S menším časovým odstupem to bude jistě jiné a mě zase bude lákat mimořádné „Flow“, které člověk okusí snad jen na Klínovci…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Teamworx – Åre Video Challenge 2018

Pár dalších fotek zachycujících „holky v akci“ najdete na: www.pinkbike.com

A Coastal Reverie

Doplňující fotogalerie na: www.pinkbike.com

WINTER SOLSTICE 2

2019 GT Sensor

V následujících třech snímcích si připomeňme nedávné odhalení nové generace strojů GT Sensor a GT Force 2019, které po letech opustily řešení postavené na konceptu i-Drive a vrátily se velkým obloukem na čtyřčepy LTS.

2019 GT Force

Linkage Tuned Suspension

Dank Fromme Flow

Team video – Val di Sol | UDFR

Sauser Talks Epic EVO

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

expedice Zell am See 2018

Trocha letní inspirace od jednoho z čtenářů BikeAndRide.cz Díky za něj!

**BONUS**

CeramicSpeed 99% Efficient Drive Shaft // Chain Free Bike // Eurobike 2018

Koukám, že některé lahůdky, které byly k vidění na Eurobiku, jsem jednoduše minul. Tohle bych skutečně rád viděl naživo. Nápad je to mimořádný, jen se obávám, zda to nenarazí v rámci reálného nasazení do provozu na potenciální technická omezení.

Zda třeba tento systém dokáže skutečně a dlouhodobě přenášet vysoký točivý moment, který jsou nohy člověka schopny nárazově vyvinout? Jak budou reagovat drobná odhalená ložiska v dešti? Nakolik plynulé bude řazení atd.? Ale držím rozhodně palce, jen ať jde vývoj dopředu!

Downhill Mountain Bike POV Speed Runs | People Are Awesome