reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #24_2018

V jednom komentáři u mého příspěvku sdíleného s firemním profilem na Instagramu jsem se o sobě dozvěděl, že jsem „zvláštní živočich“, kterému je jedno na čem vlastně jede. Na kole lehkém či těžkém, motorném či nemotorném… Pravda, není mi sice jedno na čem jedu, ale obvykle se dokážu přizpůsobit čemukoliv, co má v sobě nějaký náboj.

Navíc to rozhodně není vždy jen o tom, že „něco mi dali na test, tak na tom jedu, abych o tom něco napsal“. Naštěstí si užívám privilegia, že si v drtivé většině případů mohu vybírat kola, která se zařadí do testu na BikeAndRide.cz, kola, která mě osobně zajímají, mají v sobě určitou jiskru, nápad, či potřebnou dávku originality. Proto se obvykle u testů dobře bavím a užívám si je. To je ostatně jedna z příčin, proč jsou moje testy mnohdy až „notoricky pozitivní“. Když vás práce baví, proč byste si stěžovali.

Tím, že si vybírám, s kým chci spolupracovat a s komu (čemu) se radši vyhnu, se mi do ruky nedostávají žádné „průsery“, ale obvykle zajímavá a zábavná kola. Ostatně vysloveně špatná kola se snad již nevyrábí… Tedy minimálně pokud hovoříme o produktech řekněme od střední cenové hladiny výš, pocházejících od renomovaných výrobců.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Nerozhodnost může přerůst ve všestrannost

Pokud bych se měl vrátit ještě k mojí všestrannosti, nad níž jsem po označení v příspěvku zmíněném v úvodním odstavci začal sám trochu přemýšlet, je to celé dáno tím, že jsem sám jako cyklista prošel řadou kategorií a disciplín a z každé si vzal něco. Nic z toho jsem sice neprovozoval vrcholově, závodil jsem vždy čistě v amatérském, či chcete-li hobby stylu, ale zkusil jsem si toho víc a řada věcí se mi zalíbila.

Jako malý kluk jsem řádil na svém BMX na místní bikrosce, než mi praskl rám! Pak jsem se nějaký čas snažil objíždět lokální XC závody, následně jsem přesedlal na maratony, které jsme s partou objížděli několik let, abych s rozmachem plně odpružených kol propadl vášni technického MTB a krok za krokem se dobral až k enduru. To je ostatně styl jízdy, který mě baví asi ze všeho nejvíc. Nebo spíše poctivé all-mountain, i když rozhodně nepohrdnu příležitostí objet si zajímavé tratě enduro závodů.

Do toho jsem si vyzkoušel a dokázal si najít potřebný „fun faktor“ i na elektrokolech, nebo když to otočím o 180°, tak jsem svého času vlastnil i klasickou silničku, na níž jsem najížděl objemy a trénoval vytrvalost pro maratony. Později jsem tuto formu cyklistické zábavy na čas odložil a silničkám se věnoval jen v rámci testů, například když kolegové z Vela potřebovali nějakého sparing partnera, abych se k ní vrátil v podobě CX, které se později přetavilo v gravel.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Tohle je druhá disciplína, která mě maximálně oslovila, protože se jedná o takový all-mountain styl s užšími plášti a s berany. Prostě maximální svoboda pohybu a možnost vyrazit a zabočit, kam mě jen oči a toulavá kola zavedou.

Po řadu let jsem si říkal, že nerozhodnost je jednou z mých velkých slabin, ale když to člověk vezme z druhé strany, je to vlastně moje přednost. Ono lze totiž „nevyhraněnost“ za určitých podmínek přetavit ve „všestrannost“, která se mi, při mojí práci tak, jak jsem si ji nastavil, zatraceně hodí.

Omlouvám se, pokud jsem byl dnes až příliš osobní a mluvil zde jen o sobě. To mě jen onen příspěvek přiměl přemýšlet o určitých příčinách a důsledcích, načež jsem si říkal, že bych vám mohl poodkrýt příčiny toho, proč se dokážu srovnat s kdejakým kolem, od CX a silnice, přes XC, po enduro a lehčí freeride, z čehož pramení široký rozptyl testovaných kategorií na BikeAndRide.cz

www.instagram.com/bikeandride.cz

Inner Gorgeous – The Devinci Spartan

První video nám připomene náš nedávný test Devinci Spartan. Popis a pár doplňujících fotek najdete na www.pinkbike.com

Matt Hunter Rides Across Haida Gwaii on a Foodless Odyssey

Celý příběh a doplňující fotky na www.pinkbike.com

One run with Max Chapuis

Leisure Lakes Bikes – Fat & Sandy

Více o tomto písečném dobrodružství najdete na www.pinkbike.com

Eric Porter Takes the TR Wheels Down to Moab

Cascade Racing Designs

**CZECH MADE**

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Track preview – Klinovec (CZE) | IXS German Cup 2018 & Czech National Champs 2018

Denisa – první DOWNHILL závody | Špindl opening 2018

RAW #2 HociPlot (crash)

Singltrek pod Smrkem – Kubajsz Fišer (#DestinaCZe)

Jakub Fišer vyrazil na Singltrek pod Smrkem v rámci projektu #DestinaCZe organizovaný agenturou CzechTourism. 

**BONUS**

Turbo Levo x Jimmy Chin

Remy Metailler – Cube Stereo 29

2018 Mongoose 27.5 Teocali Pro

Brad Simms: Real BMX 2018 | World of X Games

Pump Track Battle |SickSeries#47

First Ride : 2018 YT Jeffsy Pro Race 27.5