reklama

reklama

Divakemp 2018 – reportáž z první akce tohoto roku

Skoro se mi nechce věřit, že letos slaví Diva kemp své páté narozeniny. Loni se nám podařilo přestěhovat kempy do romantického prostředí horského Statku a pozměnit tým i rozdělit holky na každém kempu do dvou skupin dle dovedností. Aby vše do sebe zapadlo, byla to hoňka!

Text a foto: Barbora Berdychová

O to jsem se víc bála, kam a jak kemp posunout letos. Nakonec se nám podařilo najít krásné prostředí a zkušenou lektorku  jógy Olgu Ukovou. Kdybyste někdy trávili aktivní dovolenou v Bedřichově, tak doporučujeme! 

Ráda jsem i za spolupráci s ušatou Chimpanzee, která Diva kemp obohatila o zdravé svačinky. Tahle značka ke kempu filozoficky pasuje. Tyčinky, kaše, ionťáky a teď nově i gely jsou vegetariánský – veganský – raw. A bůh ví, co ještě! A zároveň jsou vyráběný tak nějak s láskou, bez zbytečný hysterie.

A klidně si po nich můžete dát plzeň, nebo taky dvě.

Na poslední chvilku se sešla i spolupráce s Mojekolo.cz a značkami Ghost a Lapierre. Teprve se poznáváme, ale kola jsou již pro holky nachystána ve stodole. A to je třeba.

Asi není cool napsat, ale z letošního prvního kempu jsem měla pocit, že nemusím nic moc řešit a ono to plyne. A to je tak, jak bych si přála, aby věci fungovaly.

Z tohoto důvodu mám radost, že letos s námi koučuje opět Katarina Tóthová. Ta přijela i se svou tříměsíční dcerkou Kačenkou a byl to pro ni asi kapku: „Never Stop Exploring“ víkend. Stejnak jí to nedalo a šla si dropnout do louky z paletového skoku. Fotku komentovala lakonicky: „Ten skok vypadá takhle úplně o ničem, jako přes obrubník položený prkno.“ Což je úplná pravda. Fotograf se prostě musí víc snažit, protože kolikrát vidíte dropovat kojící matku. 

O zážitky bylo postaráno, o tom žádná.  O své se s vámi podělí tři účastnice kempu. Deniska, Šárka a Klárka.

reklama

Denisa Richterová

Proč ses rozhodla jet na Diva kemp znova?

Minulý rok jsem na Diva kempu poznala super holky a celkově jsem si víkend fakt užila. Přihlásila jsem se proto znovu a přála si, aby to byla zase taková sranda. A byla! 🙂 

Co ti to dalo?
Posunula jsem se zase o krok dál. Sjela jsem to, z čeho jsem měla minule strach a zjistila jsem, v čem jsem dělala chyby. 

Jaký byl pro tebe nejsilnější moment / zážitek z kempu?
Díky super instruktorům a pomoci jsem se odvážila do jednoho skoku, na který bych nikdy neměla odvahu. Když tam ale stáli s úsměvem a volali: „Déno pooojď, to dáš!“, přišlo mi, že se nic hrozného nemůže stát. A taky nestalo. 🙂 

S jakými pocity jsi z Bedřichova odjížděla? 
Spokojená, unavená, nabitá novou energií a s myšlenkou, že budu potřebovat nový kolo.

Přijedeš znova? 
No jasněěěěě!!!

Šárka Nováková

Proč ses rozhodla jet na Diva kemp?
S nápadem na Diva kemp přišla přítelkyně mého synovce, protože se jí tam moc líbilo. A tak jsem neváhala, domluvila jsem se s kolegyní z práce a vyrazily jsme. Důvod byl jednoduchý: pobyt v přírodě, chuť udělat něco pro svoje tělo i hlavu, poznat nové přátele, něčemu se přiučit.

Co ses naučila? Co ti to dalo?
Naučila jsem se toho víc, než jsem doufala… Mimo základní techniky jízdy v těžším terénu, práce s rovnováhou, přejezdů překážek a sjezdů, jsem se toho dozvěděla i „něco málo“ o sobě. Zjistila jsem, že se umím vypořádat se strachem z neznámého, přestože jsem si do té doby netroufla do lesa mimo stezku vůbec vjet, tady jsem za asistence trenérů jela z kopce přes kořeny jen proto, že mi řekli, že to zvládnu a že to dám! A já jsem jim věřila!

Jako matka a vedoucí pracovník se s touto situací nesetkávám běžně, většinou  jsem to já, kdo říká, co se má dělat a proč. Na kempu se role obrátila a mně to nedělalo problém. Bylo to dáno hlavně osobnostmi trenérů. Je velmi těžké si získat mou důvěru a jim se to povedlo během několika málo minut. Jsou věci mezi nebem a zemí a tahle je jedna z nich. Nepátrám, proč se to stalo, ani jak se jim to povedlo, přijala jsem to jako fakt. Takže RESPEKT trenérům!!!

Jaký byl pro tebe nejsilnější moment / zážitek z kempu?
Bylo jich víc:

  1. Když mi došlo, že jsem celé dopoledne neviděla svůj mobil 😀 Docvaklo mi, že to jde bez něj a lépe. 🙂
  2. Když jsem v neděli zjistila, že kolo začíná dělat to, co po něm chci.
  3. Když mě vyhodnotili, jako účastníka s největším progresem.
  4. Když mě během vyjížďky začala pálit stehna a lýtka tak, že jsem nemohla jet. Najednou se tam objevil Štěpán a jel se mnou, mluvil a mluvil, uklidnil mě a dali jsem to spolu. (Převážně jsem na své bolesti sama, tak to byla změna.)

S jakými pocity jsi z Bedřichova odjížděla?
…že to bylo super!!!
…že chci zase!!!
…že to bylo krátké!!!
…že tam byla super parta!!!
…že to byla dobrá investice!!!
…že si koupím „celopérko“ 🙂

Přijedeš znova?
ANO!!! Byla bych ráda, kdyby byl v září volný termín na basic kurzu. Jsem v kontaktu s několika děvčaty, chtěly bychom společně opět zažít fajn víkend plný adrenalinových situací. 🙂

Klára Kinterová

Proč ses rozhodla jet na Diva kemp znovu?

Protože se mi tu moc líbilo! K začátku sezóny jsem si znovu osvěžila dovednosti, které jsem přes zimu nepoužívala a které nemám ještě tolik pod kůží (jak správně odlehčit kolo, když přijíždím k překážce apod.)

Navíc, kde jinde mám šanci si zkusit překážky (přírodní i postavené) tak, že mi u toho radí a jistí mě dva kluci? A opravdu můžu říct, že jsou pořád ve střehu, abychom nespadly, to je prostě super! Člověk si vyzkouší, jaký je pocit něco takového jet a jak se chová jeho kolo. Bez jištění bych se do podobných věcí nepouštěla, takže teď už vím co a jak.

Co ti to dalo?
Po roce zase bomba víkend v Jizerkách s fajn lidma. Statek je navíc prostě boží, stejně jako program kempu, příroda, kde se jezdí, hodina jógy po ježdění i jídlo.

Jaký byl pro tebe nejsilnější moment / zážitek z kempu?
Radost jsem měla za víkend hned několikrát, ale největší asi z kamenné cesty, které jsem se vloni hrozně bála. Tenkrát se mnou chytač Honzík běžel několik metrů podél kola po kamenech a jistil mě za batoh, protože jsem sama jet nechtěla. Letos jsem cestu omrkla a řekla si, že to už přece znám, to zvládnu. A zvládla levou zadní (i když byl i letos připraven mě jistit). J

S jakými pocity jsi z Bedřichova odjížděla? 
Spokojená, unavená, vyježděná i odpočatá, plná nových zážitků a s pár novými kamarády.

Přijedeš znova? 
Určitě, moc ráda! Mám v plánu vyzkoušet trail kemp nebo vyjížďkový víkend, Diva Riding Days. J

Více informací, fotek a tak vůbec na webech:
www.barboraberdychova.com | www.apartmanybedrichovka.cz | www.statekurajtru.cz | www.divakemp.cz

Text a foto: Barbora Berdychová