reklama

reklama

Pondělní Videonálož #8_2018

Minulý týden mi přinesl dva ne zcela tradiční cyklistické zážitky. Nejprve jsem se, po několikadenním urputném kurýrování z „rýmičky“, zúčastnil na Valentýna svojí možná vůbec první skupinové noční vyjížďky (považujme za skupinu více jak dvě osoby), dva dny nato jsem trávil čas s kolem na „horách“ a střídal zde roční období!

Valentýnská noční jízda se konala pod oficiálním názvem Mojekolo SKS Germany Ride Praha (14. 2. 2018), přičemž o této akci jsem vám již koncem minulého týdne něco sepsal, a hlavně jsem stihl dokončit a publikovat videozáznam této akce (také zařazen do sekce „Czech Made“). Netradiční byla tato vyjížďka pro mě hlavně v kombinaci početné skupiny „účastníků zájezdu“, tmě, cestě noční Prahou až na její okraj do více či méně hustých lesů a následného odpojení se, částečně plánovaného setkání s přáteli a pokračování po vlastní ose.

Jsme tak trochu rebelové a úplně nám nesedlo tempo a, na náš vkus, až příliš snadná a technicky nenáročná trasa. Vzhledem k tomu, že se ve skupině nacházeli i dva jezdci na gravel bikách to lze samozřejmě pochopit. Nicméně v lese nad Hostivařskou přehradou jsme se odpojili a už si jezdili tak, jak to máme rádi.

Zážitek to byl rozhodně příjemný a nevšední, jen mi ke konci byla už dost zima a vzhledem k tomu, že jsem pár dní před touto akcí bojoval s nějakým virem, nebyl jsem úplně při síle. I tak jsem byl ale v lese docela dlouho. Startoval jsem kolem půl šesté a vracel se okolo deváté! Po návratu domů jsem si myslel, že upadnu do horké vany rovnou i s kolem přimrzlým k rukám a nohám! Naštěstí se mi jej podařilo odsekat a ponechat končetiny na jejich místě! Tedy na řídítkách!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Čtyři roční období!

Jiný nezvyklý zážitek mi přinesl minulý pátek, kdy jsem měl v plánu opět pořádně prověřit Whyte S-150 RS Carbon. K mému překvapení bylo ale v pátek ráno všude bílo! To by mi samo o sobě tolik nevadilo, spíš jsem byl v šoku z informace, že má být odpoledne 7°C! Říkali na www.yr.no Odvedl jsem tedy děti do školky a přemýšlel, jak se k tomu postavit. Jak stihnout hodit něco na web, ideálně ještě přehodit kola na Whyte S-150, jelikož mi den před tím dorazila krabice s druhým setem standardu 27,5 Plus, a pak konečně vyrazit na kolo, aniž bych se jen brodil v nechutné směsi sněhu, vody a bláta!

Naštěstí mě zasáhla spásná myšlenka, připravil jsem si věci, naházel vše do auta a vyrazil i s kolem a náhradními koly na brdský hřeben. Zde bylo ještě krásně bílo, teplota lehce nad nulou, slunce svítilo, jižní svahy už sice znatelně hnědly, ale ty severní, které mě zajímaly nejvíc, byly ještě pokryté bílou peřinou. Rozdělal jsem si proto vedle auta svou polní dílnu (nezvykle na sněhu), prohodil kola, vše zaznamenal na kameru, a vyrazil do akce na pluskových gumách!

Zážitek to byl skutečně mimořádný! Zima vlastně moc nebyla, přitom na řadě míst zůstala ještě slušná porce čerstvého a krásně pod koly křupajícího sněhu, pluskové gumy se tou bílou nádherou prodíraly s naprostou samozřejmostí, a hlavně mě vozilo kolo, které se nebálo jak ostrých cest dolů, tak i delších výjezdů zpět na hřeben.

Stihl jsem jeden poctivý enduro trail v plné délce, dojel jsem na místo, kde to na jedné straně vypadalo jako slušné jaro, stejně tak i dole v údolí odkud na mě vykukoval Karlštejn, na druhé straně skály ale bylo luxusně bílo. Dal jsem si sváču a pokračoval dál. Nakonec jsem dojel až nad Černolice a sjel si horní část všenorské DH lajny (mělo by být na videu)! Poté už mi pomalu začal tikat čas k návratu a přípravám na cestu na zimní hory s rodinkou na lyže! Když jsem pak odpoledne přijížděl domů, bylo okolo více hnědo než bílo, z mého kola přitom ještě odkapával tající sníh!

Co vám budu povídat, prostě pohádkový den!

www.instagram.com/bikeandride.cz
www.instagram.com/bikeandride.cz

First Team Camp, preparing the comeback to the EWS | Orbea Enduro Team

Já vám tady píšu o sněhu a zimní pohádce na našich horách, a přitom se ve světě už pilně trénuje na další ročník EWS. Netrénuje se však na sněhu, ale v místech, kde je krásně teplo a sucho. Přiznám se, trochu závidím! Spíš hodně!!!

Celý příběh a parádní fotky na: www.pinkbike.com

Farmer on Patrol 2

Jeden drsný a nesmlouvavý britský kousek! Říkám vám, neprovokujte vašeho místního farmáře!

Foto opět na: www.pinkbike.com

Summer in Whistler Bike Park

Aby nám náhodou nechyběla trocha Kanady… Zde jedno ohlédnutí za létem stráveným ve Whistleru!

3,000ft MTB Descent in Retallack with Pros!

To se vám to machruje, když máte za barákem takové kopce, za sousedy slavné ikony bikového sportu a ještě k tomu šéfa, který vám zaplatí cestu vrtulníkem nahoru na kopec. To se to pak střádá 3 000 naklesaných stop (cca 914 m)!

Více na: www.pinkbike.com

Why you should ALWAYS wear a helmet…

Jedno varování z britských ostrovů a názorný příklad toho, jak vám helma může zachránit vaši ctěnou makovičku! Náraz v čase 2:10. Kluk z toho vyšel ještě dobře. Já to vzal před pár lety také hlavou do stromu, ale z trochu jiného úhlu, více bokem, a byla z toho trojitá fraktura dolní čelisti! Proto se mi udělalo trochu nevolno, když jsem tohle video viděl poprvé!

LONELY ISLAND Ft. Matt Hunter

Vsadil bych se, že jsem tento snímek už do Pondělní Videonálože vkládal, ale poněkud mi nesedí to datum uveřejnění 4. 2. 2018. Každopádně vyrazit teď s kolem na Madeiru nebo jiný podobný prosluněný ostrov, to bych si nechal líbit!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

MTB TIPS #7 | Progresivita vidlice – nastavení – tokeny

Koukám, že si s Matějem Charvátem trochu krademe témata! Já vkládal tokeny do své vidlice RockShox Lyrik na Rock Machine Blizzard 90-27 před pár týdny a o víkendu dělal na videu, kde se snažím demonstrovat, jak u tohoto úkonu postupovat. Nevadí, ať vám to dnes ukáže Matěj, na moji cestu za tím samým cílem se podíváme třeba zítra.

Jak umýt kolo: Rychlá očista kola krok za krokem

Z domácího písečku ještě jedno téma, které může být dosti aktuální. Tedy teď konečně chvíli na území naší republiky mrzne, ale až to zase povolí, jistě budete řešit kdy, kde a jak svoje kolo po návratu z rozbahněného lesa umýt!

Mojekolo SKS Germany Ride Praha 14.2. 2018

Stručný a místy zrychlený záznam z Valentýnské noční vyjížďky, kterou pořádala pražská prodejna Mojekolo.cz – Záběhlice. Více v původní mini reportáži

**BONUS**

How to make a Sports Drink – DiY – Homemade Sports Drink

Znám samozřejmě teorie, že nejlepší je jezdit na vodu a že nejlepší energetický nápoj je pivo! Ano, jsme v Česku! Pokud byste si ale chtěli připravit svůj vlastní sportovní nápoj, nemusíte utrácet horentní sumy za prestižní chemii, ale můžete si pití připravit doma z běžných surovin.

*Jen mi pánové prozraďte, sledovali jste více její ruce nebo…?

DJI – Memories in the Snow

Na závěr jeden dojemný příběh jako reklama na drony DJI. Připomínám, že pokud si chcete zalétat s něčím pořádným, můžete využít kupříkladu půjčovnu redron-cz.webnode.cz