reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #45_2017

Poslední dobou jsem si začal užívat jeden takový specifický koníček. Hledat a snad i nacházet nová místa, kde lze parádně pojezdit. Místa, kde existuje tu méně, tu více veřejná síť pěšin a stezek. Trochu mi to komplikuje počasí, ale zatím se mi celkem daří!

Úvodní foto: Jezdci: Wade Simmons a Jesse Melamed / Foto: Robin O’Neill / Lokalita: Whistler, BC

Asi tomu bude rozumět většina z vás. Člověk má sice svá místa, která má rád, ví, co od nich čekat a dokáže si je proto užít naplno při téměř každé jízdě. Někdy to chce ale změnu, osvěžení, čerstvé nápady. Občas se vám takto podaří ulovit skutečně parádní lokalitu, jindy se možná stane, že se vaše očekávání nepodaří zcela naplnit.

Ale co, pak si alespoň člověk může říct, že je to na jeho domácích trailech lepší a rád se na ně zase vrátí. Nebo stejné místo zkusí po čase znovu a třeba už to bude jiné. Jiným pohledem, jiným kolem, jiným počasím… Vzhledem k tomu, že ne všechny mnou zatím navštívené lokality lze považovat za vysloveně legální, je lepší o nich pomlčet, nebo maximálně naznačit. Někde totiž funguje tichá tolerance mezi staviteli a správci lesa, jinde to může dost skřípat.

Každopádně pokud máte někdo „za barákem“ svoje „vymazlené traily“ o které byste se rádi podělili, alespoň ve stylu „z ruky do ruky“, budu rád za pozvání nebo tipy. Slíbit vám můžu to, že se o nich nebudu nikde veřejně šířit, pokud to nebude ve vašem zájmu. Třeba vás ale potěší, když se pár spotů z vašeho trailu dostane na fotky k našim testům.

Předem díky za případné tipy na mail stepan(závitek)bikeandride.cz, nebo přes Facebook BikeAndRide.cz


www.instagram.com/bikeandride.cz

Co jsme zase nestihli na BikeAndRide.cz

Jsem hrozný! Před týdnem jsem zde něco slíbil, navnadil vás a zase to jednou nedokázal naplnit! Sorry jako!!! Mluvím hlavně o testu Giantu Reign 1.5 GE (2018), na který se mnozí z vás tak moc těší. Omlouvám se ještě jednou, ale minulý týden to prostě nevyšlo už jen kvůli tomu, že jsem jeden den musel narychlo letět ke svému zubaři, protože jsem se v noci skoro počůral bolestí! Eeeeee ☹

Takže to napravíme tento týden! Určitě! Dnes dodělám tuto videonálož a pak přihodím ještě jedno rozpracované téma, hned nato jdu na Reigna. Počasí nemá být tento týden nic moc, tak snad na to bude víc času, i když bych měl nafotit hned dvě různá kola pro další testy. Konu Process 153 CR/DL 27,5 (první dojmy) a také Cannondale SuperX Force 1 SE. Oba modely roku 2018. Na jejich testy se pak můžete těšit v následujících týdnech.

K tomu jako bonus můžu přidat ještě lákadlo ve formě testu odpružení Öhlins. Konkrétně vidlice RXF 36 a tlumiče TTX22M aktuálně zkoušené na Ghostu FRAMR 6, a potom vidlice RXF 34 a stejného tlumiče TTX22M na redakčním RB Bandit 675. Takže zase jednou pružina!  Ghost již hračky od Öhlins na čas dostal, RB Bandit tyto zlaté ostruhy dostane příští týden! Snad nám jen počasí nezkazí veškeré naše plány!


www.instagram.com/bikeandride.cz

Shift in Perspective

Svobodu, jakou nám poskytuje horské kolo, lze jen těžko s něčím srovnávat. Od prvních pokusů rozjet se na kole bez pomocných koleček, až po hledání nových možností a nových výzev. Kam až nás přitom dokáží posunout nová kola, nové geometrie a nové standardy? Obecně se sice zdá, že plusková kola jsou něčím, co se hodí hlavně na eBiky, ale Wade Simmons a Jesse Melamed nám jasně ukazují, že Pluska vám pomohou posunout vaše limity, pokud máte v oblibě drtit extra náročné a technické lajny. Prostě zkuste „změnit perspektivu“.

Koukněte na novou generaci pluskového fullu Rocky Mountain Pipeline 2018, nebo si přečtěte celý příběh a prohlédněte všechny fotky na webu www.bikes.com

Matt Hunter se vrací k Race Face, po 10 letech!

Matt Hunter se poslední roky neobjevuje skoro nikde jinde než ve svých bikových a hlavně cestovatelských videích, přesto se jedná o významnou celosvětovou celebritu MTB. Zajímavá je přitom zpráva, že se Matt po deseti letech vrací do teamu Race Face, tedy ke značce, která mu pomáhala budovat jeho jméno již od roku 2003.

Hromadu krásných fotek k tomuto videu najdete na webu: www.pinkbike.com

Searching for the Limit on the Transition Scout

Takto se hledají limity nového stroje Transition Scout 2018! Soudě dle dropu v čase 1:45 vydrží a zvládne asi vážně hodně!

Když vezmete Meridu do Kanady – RAW

Tak i s ní lze zažít slušné divočárny! Jezdec: Toni Ferreiro

Wheel Love – A film by 50to01 (Trailer #1)

O čem si myslíte, že by mohl být film partičky 50to01?! O ježdění na kole, nebo o padání na zem!? Počkejme si!

Shredding Galbraith with Kendall-Weed

Jak byste k tomu přišli, kdybychom vynechali jeden kousek ze seriálu #followcamfriday!

2nd Place Run Cam Zink | Red Bull Rampage 2017

O letošním ročníku Red Bull Rampage jsme si povídali minulý týden, ale dovolte mi ještě jedno malé připomenutí, k němuž mě inspiroval jeden příspěvek na Instagramu Camerona Zinka!

„Jsem velice rád, že jsem úspěšně pokořil tuto stěnu, a to hned třikrát! Ale doufám, že už ji nebudu muset jezdit nikdy znovu! Je to děsivé! Z pohledu diváka to tak nevypadá, ze záznamu už vůbec ne, ale je to nejstrmější svah, jaký se doposud na Rampage jezdil!!!“ Jestli tohle říká Cam Zink, tak bych to snad ani nechtěl vidět naživo!!!

Ostatně podívejte se, jak to viděl naživo Kyle Strait!

www.instagram.com/camzink

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Can Bernard Kerr Stoppie On This INSANE Rock?

Je možné sjet dlouhou skálu jen po předním kole? Teoreticky ano, prakticky???

Downhill Taxco 2017 – GoPro Course Preview

Klasická cyklistická sezóna je pro většinu severní polokoule již uzavřenou věcí, na té jižní se ale právě startuje. Mrkněte, jaké šílenosti je nutné zvládnout v rámci závodu Downhill Taxco 2017.

Happy Hallowheel with Fred Leth

Když už byl ten Hallowheel…

Team Peugeot Total testing their 3008DKR Maxi | Rally Dakar 2018

Aby nám nebyla zima, pojďme se ohřát do pouště pohledem na to, jak se testuje nový speciál Peugeot 3008DKR Maxi chystaný pro Rally Dakar 2018! Kolik dílů má toto auto společné s produkčním modelem Peugeot 3008? Světla, znak, masku chladiče???