reklama

reklama

Pondělní Videonálož #35_2017

Poslední týden prázdnin je zde, a tedy i poslední týden letního režimu na BikeAndRide.cz. Ač to tak chvíli nevypadlo, tak nás těsně před zahájením školního roku čeká opět cesta na Eurobike. Tentokrát pojatá spíš jako rozlučka s tímto veletrhem, než vysloveně seriózní reportážní trip.

Už jsem se o tom, myslím, minimálně jednou zmiňoval, každopádně Eurobike se ve formě, podobě, v místě a v termínu, v jakém jsme jej znali po dlouhá léta, letos odehraje nejspíš úplně naposled. Internet, termíny, tlaky vystavovatelů, vysoké ceny a další faktory již přesvědčily řadu velkých firem vzdát se účasti na této akci, místo toho se raději zaměřují na menší lokální prezentace čistě pro zvané.

Tak uvidíme, co letos na Eurobiku vlastně uvidíme. Osobně je to pro mě odhadem asi dvanáctá návštěva tohoto veletrhu v řadě, a abych byl zcela upřímný, ani mi nebude vadit, bude-li poslední. Veletrhy jako takové moc rád nemám. Už dávno si je nedokážu užít jako běžný návštěvník, vždy to pro mě znamená tu více, tu méně práce a tak podobně.

Navíc Eurobike je, nebo alespoň býval, vždy až nechutně velký. Představte si domácí For Bikes a vynásobte si to deseti! Ono to jen celé projít dá slušně zabrat. Schválně kolik kroků mi letos spočítá krokoměr v mobilu.

Už si nebudu více stěžovat, povinnost je povinnost, někdy je prostě důležité především být na určitém místě, být viděn a být v kontaktu s důležitými lidmi. Proto Eurobiku zdar, a vlastně i rovnou nazdar a za pár dní definitivně sbohem!

Týden ve znamení Eurobiku

Poslední praktická poznámka… Jelikož je to na Eurobike kus cesty, jelikož zde člověk stráví dva dny chozením, focením a povídáním, nezbude moc času na práci na klasickém obsahu. Tento týden jsme tedy začali reportáží z prezentace společnosti Progress Cycle ve dvou dílech a tím v podstatě i skončíme. Z Německa se budu snažit nahrávat zajímavé momentky, novinky a jiné fotky „živě“ na Facebook, na zbytek bude potřeba si počkat.

Aktuálně je to třetí „novinková reportáž“ v řadě, tentokrát z prezentace značky Rock Machine. Tedy přehled novinek tohoto domácího výrobce kol, spolu s řadou praktických postřehů ze sedla nových strojů! Namátkou Blizzard 29“ či e-Blizzard s integrovanou baterií a pohonem Shimano Steps M8000, který tahá jako blázen! Těšte se, ale až na další týden, první zářijový…

Carter // Home in Fernie

Začněme tradičně, netradičně. Tradiční je kanadské BC, ne úplně tradiční je oblast Fernie a vysloveně netradiční je XC pojetí na rozdíl od tvrdého endura, freeridu či DH!

Arrival – Sunshine Coast – Full Part – SecondBase Films [HD]

Nyní trochu tvrdé lesní dřiny! Takto se rodí traily, zde konkrétně v australském Sunshine Coast. Hezké, až na ten nekompromisní bagr v lese… Vážně je nutné stavět všude dálnice, obrovské klopky a ostré posíláky?! Copak dnes všichni více létají, než jezdí po zemi? Abychom za chvíli nezapomněli, jaké to je jezdit po přírodních stezkách plných kořenů a kamenů!

Trail Tales: Dutjer Alp

O něčem takovém jsem zrovna mluvil. Nechat za zády luxusně vyšejpované lajny bikepraku, sbalit kolo a vypadnout někam do volné přírody! Co může být víc?

10 Hours Daily at the Whistler Bike Park

Bikeparky jsou jasným fenoménem dnešní doby, takže se jich rozhodně nezbavíme ani v našem souhrnu zajímavých videí. Zde jsou hned dva kousky mapující výživné řádění ve Whistleru.

Více na Pinkbike.com

Fuzzy Bunny | Teton Pass MTB in 4K

Sakra, sakra, sakra! Proč mě stále někdo provokuje s trailováním v blízkosti národního parku Grand Teton? To je tak pěkné místo, že si stále říkám, jak to jen udělat, abych se tam mohl vrátit a něco si zde osobně projet. Už snad ani tak moc nesním u Moabu, i ten musí být super, ale Teton, tam se musím vrátit!!!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

eXpedice léto 2017

Jedno domácí expediční video mapující putování za zajímavými traily nejen u nás, ale i za našimi hranicemi!

**BONUS**

Learn to Manual || Learn Quick

Co takhle jednou striktně praktický bonus? Video od základu vysvětlující, jak se naučit jezdit v manuálu!

Flats and Falls | Fast Life w/ Loïc Bruni S1 E7

Rovněž poměrně poučná věc týkající se obutí, defektů a pádů ve světovém poháru DH.