reklama

reklama

Pondělní videonálož #16_2017

Vím velice dobře, že dnes není pondělí, nebo alespoň ne kalendářní. Vy zase jistě víte, že včerejší pondělí bylo velikonoční, a proto mě snad nebudete pranýřovat za posun videonálože na úterek! Doufám, pánové, že se včera vaše pomlázky činily, a dámy, že jste výprask náležitě ocenily, či oplatily… A teď zase ke kolům!

Přemýšlím, čím tentokrát otevřít další pracovní týden a nic extra moudrého mě nenapadá. Nechce se mi láteřit na adresu aprílového počasí, kdy člověk na začátku týdne jezdí v triku a maže se krémem na opalování, aby v pátek vytáhl ze dna šuplíku podzimní a zimní mundúr a mazal se po vyjížďce vnitřně pro dostatečné zahřátí organizmu.

Vzhledem k tomu, jak dramaticky vypadala předpověď před Velikonocemi, to až na pondělí nebylo tak špatné a kdo měl čas a prostor, ten si jistě užil pár příjemných chvil venku v lese s kolem, nebo alespoň pěšky s rodinou, či přáteli. U mě platí to druhé konstatování, které si ale hodlám vynahradit v průběhu týdne, jelikož mám rozhodně na čem a proč jezdit!


Moje poslední vyjížďka minulého týdne nebyla zrovna suchá… (instagram/bikeandride.cz)

Čekejte na BikeAndRide.cz

Jak už jsem několikrát ve svém pondělním úvodníku zmiňoval, nakupila se mi na pracovním stole hromada restů, pojďme je tedy postupně umazávat a přidat pár čerstvých věcí. Uplynulý víkend se třeba rozjela zajímavá akce Specialized: Kup jeden, ber dva, která se týká MTB i silničních plášťů.

Pokud chcete vyměnit obutí na sezónu, je to ideální šance a my vás navnadíme prvním dílem z testování nových (předprodukčních) vzorků Specialized HillBilly a Purgatory Grid v masivním rozměru 650bx2,6“. Abyste věděli, co se na vás v brzké době chystá! Dále se chci věnovat „kapesnímu“ systému pro opravu bezdušových plášťů přímo v terénu, těsnícím knotům Dynaplug. Něco málo jsme si již řekli a ukázali (praktické představení + video), nyní bych to rád shrnul a završil.

Do třetice a směrem k mnoha dalším bodům musím dodělat hodnocení „špinavé silnice“ Author Aura XR (2017), stejně tak mi na stole leží podklady k bohužel dost dlouho odkládanému testu Lapierre Crosshill 300. Takže konec řečí a jde se makat!

PS: V mezidobí testujeme GIANT XtC Advanced 29er 1,5 LTD, Rocky Mountain Thunderbolt BC Edition, kola Praxis Works C32, tretry OWN (Only What’s Necessary) FR-01 nebo třeba destičky a kotouče Galfer

Atherton Diaries: Trail bike crashing, Coda the dog and Skatepark building

Malý náhled do toho, jak žijí, jezdí a trénují a co jiného dělají Athertonovi…
A že jim to také někdy ujede! (*Vtipný je společný crach v čase 2:45)

MOTIVE | Teaser 1 | Finn Iles

„Specialized a 2F0 představují nový film vytvořený lidmi z Mind Spark Cinema a The Coastal Crew.“
Účinkují: Curtis Robinson, Dylan Dunkerton, Finn Iles, Garret Mechem, Matt Hunter a Matty Miles
Premiéra: Léto 2017
Více info: www.motivefilm.com

Mountain Biking to a Remote Hut in Alaska Wilderness | Backcountry Hut: Part 1

Když se chcete dostat na mimořádná místa, stojí to někdy dost námahy a úsilí, důležité je ale nevzdat se na začátku, vytrvat a doufat, že vás na konci čeká vytoužená odměna.

Bike Life Whistler Mountain Bike Park

Pokud jste si ještě nesplnili svůj sen o návštěvě Whistleru… Tak někdo ano!

Action Cam | Cam McCaul IS „Action“ Cam | Sony

Toto video mě baví z několika důvodů. Jednak je v závěru odhaleno několik rafinovaných filmařských triků, jednak tento snímek dokazuje, že jsou i jiné kamery než GoPro, s nimiž lze natáčet skutečnou akci ve skutečném lese! SONY Action Cam

Valmont Bike Park | Boulder, Colorado

Tak trochu jiná, více parková, forma tradičního seriálu #followcamfriday

Bryn Atkinson: What the hell is a Chuckanut?..

Jedno krásné akční video z jednoho krásného lesa v lokalitě Chuckanut Mountains (Washington, USA). Evidentně vše vzniklo jako DIY movie, soudě dle popisku: „Filmed, Edited & Music by Bryn Atkinson.“

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Michal Pokštefl enduro

Prostě jedno takové domácí enduro!

Specialized Hillbilly & Purgatory 650bx2,6″ – #OneSpot (FullHD)

Také jeden kousek z vlastní zahrádky, aneb „self-made“ video natáčené mojí novou kamerou SONY a stříhané čistě na telefonu (*na YouTube je ještě o pár dní starší verze exportovaná jen v 720p z důvodu úspory dat při nahrávání přes mobilní síť).

**BONUS**

Danny MacAskill’s ‚Wee Day Out’ Behind The Scenes | 360° Video IN 4K!

Přípravu a realizaci řady Dannyho triků ze snímku „Wee Day Out“ jsme již viděli. Zde je ještě jedno malé zákulisní nahlédnutí na klíčové triky v 360° podání. Proto nezapomínejte posouvat záběr myší, jak jen vás napadne.

Behind the Scenes „Urban Freeride Lives“

Nakonec ještě jeden malý pohled do zákulisí! Tentokrát snímku „Urban Freeride Lives“. Nejdříve koukněte za scénu, pak na scénu! Oboje stojí za to!