reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #11_2016

To byl zase jednou týden! Tedy ony se povedly hned poslední tři. Nejdřív cestovaly zákeřné bacily v celé rodině od pacienta k pacientovi a nakonec, když se zdálo, že už bude klid, jsem to schytal i já! Střeva se mi kroutila, hlava bolela a já jen v zoufalství šilhal na monitor. Tak snad už tentokrát ťuk, ťuk, ťuk!

Jaké to je mučení, když člověku není dobře, navíc když se za oknem tu a támhle ukáže modrá obloha a vy máte obrovskou chuť vypadnout na kolo, jenže ono je mnohdy problém doběhnout na záchod! A když už se člověk dostane ven, má pocit, že jej cesta do školky a zpět vyždímala skoro jako celé Trilogy!

Dost přeháním, ale asi to znáte sami… Jediné pozitivní na nemoci trávícího traktu je skutečnost, že jsem konečně shodil nějaké to kilo, jak se o to snažím od Nového roku! Teď to se jen nevyžrat zpět, ale hezky rozpohybovat tělo a ještě něco spálit. Nerad to přiznávám, ale už se také těším, až zapnu Stravu (bude to teprve moje druhá jízda s tou to aplikací), abych zajel nějaké referenční hodnoty a mohl příště bojovat sám se sebou 😃

Po týdnu „zakroucených střev“ jsem se musel trochu rozehřát ruční prací! A potrénovat do lesa až zas přijde nějaký polom! (instagram/bikerandride.cz)

Co chystáme na BikeAndRide.cz

Pár odstavci výše jsem si chtěl připravit kvalitní výmluvu k tomu, že jsem toho minulý týden na web moc nepověsil. To už je snad lepší klasická chřipka, z té se člověk vypotí! Ale ten moribundus, co si na mě zasedl, mě dost paralyzoval, hlavně nepříjemnou bolestí hlavy. Každopádně jsem se snažil stvořit alespoň něco, jako třeba až nečekaně kontroverzní téma nového systému převodníků OneUp Switch.

Aktuální zpráva od výrobce říká, že je první série OneUp Switch vyprodána, z druhé várky nám ale určitě nechají něco bokem a na test pošlou jednu sadu s pár převodníky a jedním oválem. Tak se můžeš, Zede, těšit! Ať navážu výhledem na další dny. Skoro hotové mám hodnocení sedlovky Crankbrothers Highline, které ale bude, dopředu vás radši varuju, nechutně pozitivní!

Dále mám na seznamu úkolů test Author Aura XR (připomeneme si ale i Author Aura 55 Disc). Tento test bych rád začal co nejdříve rozpracovávat, hotový by mohl být v následujícím týdnu. Aktuálně se pak věnuji testování karbonových kol Praxis Works C32 a kotoučů Galfer (protocycles.cz). Slíbenou mám od této společnosti také vložku do pláště Huck Norris (více viz systémy ochrany proti defektu), jejichž první zásilka by se měla brzy objevit v ČR.

Další věci pak postupně nebo v mezičase…

Prostě něco!

Začněme kouskem, jehož jméno ani popis jsem nikde nenašel! Ale co, je to slušná enduro podívaná, kde Irenee Menjou předvádí místy slušný sklil (aby to vyznělo hezky česky) v zajímavém a oku lahodícím přírodním prostředí.

SNEAK PEEK OF NZ ENDURO 2017 – GNARLY TRACKS – CG VLOG #89

Fotek, videí a dalších záznamů z aktuálního NZ Enduro 2017 (facebook) je všude plno, toto je přitom trochu jiný pohled. Pohled, jak novozélandské enduro vnímal Cedric GRACIA pár dní před samotným závodem. Je rozhodně zajímavé sledovat, jak to se Cedricem tu a tam pořádně hází a to ještě není v lese na stezce tolik bláta, jako druhý den závodu! To muselo být maso!

NZ Enduro 2017 – Day 2, Nydia Bay!

Malá ochutnávka druhého dne…

Paul Genovese: 2nd Home

Toto je takové příjemné poklidné DH a dirtové video mapující umění jezdce jménem Paul Genovese, který se po úrazu (zlomenině stehenní kosti v roce 2015) opět dostává do své původní formy.

Sony FS7 II competition – Passion that lasts

Jiný příběh zotavení po vážném úrazu! Tentokrát ale úrazu páteře, díky němuž Andi Brewi objevil kouzlo kategorie eBike. POZOR! Odpůrci eletriky nechť toto video přeskočí, ještě by jim to mohlo připadat zajímavé!!!

Hidden Switzerland

Sezóna nám pomalu startuje a s ní se postupně v našich hlavách rodí i plány, kam letos vyrazit za dobrodružstvím a zážitky v sedle svého jednostopého miláčka. Inspirací by mohlo být i toto videu odkrývající krásy Švýcarska, stejně tak i zevrubnější povídání a fotogalerie na webu pinkbike.com

Bam Hill Goes All-In

Řada jezdců má svou nejoblíbenější disciplínu a další způsoby pojetí cyklistiky buď neřeší, nebo se jim věnují jen okrajově. Jsou ale i případy, které zvládají od všeho něco a všechno dobře!

reklama

**ČESKÁ STOPA**

Besakih Mountainbike Park – Bali | Matej Charvat – MY RIDE 005

Po menší odmlce je zde další díl videoblogu Matěje Charváta, který si slušných pár týdnů užívá svou tréninkovou dovolenou v jižní Asii.

Matěji, už v minulém roce jsi na Bali strávil několik měsíců. Co tě tam tak táhne?
„Bali je skvělý. Nabízí moře zábavy, je tu teplo a každý den svítí sluníčko. Je to dream destinace mnoha lidí. Taky už tu žije hodně expatů, mají tu svůj byznys a to znamená, že tu seženeš vše, na co si vzpomeneš a nic ti nechybí. Když už je těch turistů okolo trochu moc, můžeš se schovat do vody s bombou na zádech, vyrazit na bike do džungle anebo jet omrknout okolní ostrovy.“

„Na Bali se dá žít levně, ale také tu můžeš utratit spoustu peněz. Záleží na preferencích a každému vyhovuje něco jiného. I letenky se dají koupit za rozumnou cenu. Chceš-li ušetřit, musíš žít jako lokál. Hodí se naučit se pár obratů v indonéštině a hlídat si, aby tě nenatáhli. Případně se nebát smlouvat. Vyplatí se rozhodně zůstat několik týdnů a najít si ubytování u domácích. Kvalita dosahuje standardu v hotelích. Surfboard koupíš z druhé ruky, s trochou štěstí ho prodáš za to samé a vlny chodí zadarmo.“

„Teď tu skončilo dešťové období a tady u moře začíná být pěkný vedro. Neosvěžíš se už ani v oceánu, který má někdy i přes 30°C. Takže jediné, na co se po surfu těšíš, je pořádně vychlazený Bintang (místní značka piva) a taky si za tenhle luxus pořádně připlatíš (pivo tu stojí cca 60 Kč v supermarketu). Vyrazit do hor je ideální řešení. Teplota je příjemná okolo 25°C, což je pro ježdění akorát.“

„Začátkem týdne jsem se rozhodl, že provětrám po cca třech týdnech bike. Už od minulého roku jsem v kontaktu s místňákama, co před 6 měsíci otevřeli nový bikepark. Besakih Mountainbikepark Bali se nachází v horách u největšího „mother“ templu na Bali. Z mnoha míst jsou nádherné výhledy a určitě doporučuji zůstat v oblasti přes noc a vychutnat si východ slunce s výhledem na největší balijskou sopku Mount Agung. Tratě jsou hodně zábavné a v různých úrovních, užijí si jak zkušení jezdci, tak hobby rideři. Momentálně je ve výstavbě trať, na které se pojede v listopadu největší asijský závod APDHC (Asian Pacific Downhill Challenge).“

Game of bike vol. 1 | Sausage TV 003

Kdo si hraje nezlobí, aneb „Game of bike“.

**BONUS**

The Longest Downhill Race Ever

Téměř v každé disciplíně se najde nějaká výjimečná vytrvalostní specialita. V Česku máme MTB Trilogy, ve světě to jsou různé etapové závody jako třeba BC Bike Race, ale co v DH? I zde se najde „DH Maraton!“ V Jižní Americe se jezdí nejdelší DH závod světa (Super Downhill, Santiago de Chile), který má úctyhodné parametry:

Převýšení: 2336 m
Délka: 14,5 km
Traťový rekord: 20:48 min
Rychlostní rekord: 81 km/h

Nejdříve jsme tu měli sestřih, teď se můžeme podívat na celou trať, která startuje v nadmořské výšce 3665 m!

Ken block drifting BMW m4 on aircraft

Na rozloučenou trocha spáleného benzínu a hodně spálené gumy! Ken Block to tentokrát rozbalil s BMW M4 a nechal si k tomu připravit speciální okruh na palubě letadlové lodi! Proč? Asi se už nudí!!!