reklama

reklama

FOX Proframe – první all-mountain integrálka!

Doba se mění a my, i naše výbava s ní! Mnozí z nás měli All-Mountain, Enduro a Back-Country v těle dřív, ne se tyto výrazy začaly ve velkém skloňovat všude na internetu i v lesích. To ale neznamená, že bychom neměli být překvapení, či se radovat z nových věcí, třeba jako je průlomová helma Fox Proframe!

Jak přistupujete k používání helmy (helem) na enduro závodech? Já třeba často vozím helmy dvě, lehkou trailovou na přejezdy a pevnější integrál na erzety. Řada lidí má dnes Bell Super 2R s nandavací bradou, která má ale, ruku na srdce, blíže trailové helmě než DH skořepině. Trochu jiný přístup přináší Giro Switchblade, pevná „open-face“ helma s možností připojení brady, která má certifikaci pro DH!

A zcela jinou písničku hraje Fox a jeho novinka Proframe! Řekněme, spíše hypoteticky, že si ve Foxu vyskládali na stůl vícero helem se sundávací bradou, včetně výše jmenovaných, a začali přemítat nad výhodami a nevýhodami toho či onoho řešení. Chtěli totiž vytvořit vlastní jedinečný koncept, který by byl stejně pevný, odolný a bezpečný jako DH integrálky, zároveň by měl ale ventilovat a umožnit jezdci „přežít“ i transfery táhnoucí se vysoko do hor.

Výsledkem je novinka Fox Proframe. Zcela jednoduše, v kostce a bez obalu se jedná o integrálu (s DH certifikací), která využívá otevřený rám chrániče brady, což je na první pohled asi nejvíce patrná inovace oproti klasickým integrálkám. Vůči jiným enduro modelům ji zase odlišuje fakt, že bradu nelze sundat! Žádné cvak, cvak, bum prásk!

reklama

Dýchá, chrání, nezatíží!

Aby se dalo v helmě šlapat a dokonce i stoupat, k tomu odvětraná brada nestačí. Naštěstí jí pomáhá 15 velkých vstupních a 9 neméně rozměrných výstupních ventilačních otvorů. O bezpečí a hmotnost pak pečuje jednak technologie Varizorb (specifická konstrukce EPS jádra kombinující materiály různé hustoty), která je dobře patrná na videu, jednak vnitřní řešení MIPS (MIPS – představení a rozbor funkce).

Přesto to vše je hmotnost této helmy (připomínám její DH certifikaci) přiměřených 750 gramů (vel. M)! Co dalšího doplnit? Cena na českém trhu byla stanovena na 7 999 Kč, což odpovídá jménu, kvalitě a použitým technologiím. Barevných kombinací bude přitom na výběr více než dost. A to nejlepší na konec, dostupnost této helmy na trhu by se neměla počítat v měsících, ale snad jen v týdnech.

První vzorky jsou již v ČR, bohužel asi ne velikosti mého škopku, i tak mám ale slíbeno její co nejbližší možné praktické vyzkoušení.

Fox Proframe – základní vlastnosti:

  • DH certifikace ATSM
    • Integrovaná ochrana MIPS
  • Big Bore Airflow: 24 velkých větracích otvorů
    • Technologie Varizorb – jádro z EPS různé tvrdosti
  • Nárazy absorbující a pro DH použití certifikovaný chránič brady
    • Zapínací systém Fidlock
  • Velikosti: S, M, L, XL
    • MOC: 7 999 Kč
  • Hmotnost: 750 g (vel. M)
    • Více informací: www.foxracing.com / foxhead.cz


„Naše sjezdové DNA zažehlo touhu po tom vytvořit historicky první integrálku určenou pro All-Mountain jezdce. Po dobu poctivých dvou let byl Fox Proframe vyvíjen a testován našimi nejlepšími jezdci, které, společně s naší novou helmou, již brzy uvidíte v novém celovečerním filmu, stejně tak na mnoha závodech po celém světě. Jsme skutečně šťastni z toho, že můžeme světu představit takto průlomový nový produkt, který přináší nadšení a zkušenosti vývojářů a jezdců Fox i do oblasti trailového a enduro ježdění.“ Mike Redding – FOX MTB Sports Marketing

Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)
Fox Proframe (foto: foxracing.com)