reklama

reklama

SNOW BIKE RACE 2017 – reportáž a video

Druhý ročník fatbikového závodu na Dolní Moravě letos opět ovládl dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý. V mrazivém a slunečném sobotním dopoledni se přitom na start postavilo 41 statečných bikerů a 2 bikerky.

(oficiální text)
Loňský nedostatek sněhu vystřídal 28. ledna 2017 naopak jeho nadbytek. Sněhové podmínky jsou pro kola na sněhu zcela zásadní. Buď lze jet, nebo ne! Tlačení k fatbikům patří, ale nikdo ho nemá příliš v oblibě.

Sypký přemrzlý sníh, který neakceptoval pořadatelské snahy o ujíždění trati před závodem, a náročný profil, donutily závodníky část tratě chtě, nechtě absolvovat pěšky. Nejrychlejší bikeři však stejně stlačili čas na 20 kilometrech pod 1,5 hodiny a přiblížili se loňským výkonům!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Jarda se před startem rozjel pár desítek kilometrů po silnici, poté za 1 hodinu a 22 minut zvládl dvě kola závodu a hned po vyhlášení vyběhl ještě na skialpech na Slamník (1233 m.n.m.). Během závodu se s ním snažil držet krok Jakub Šilar a již s větším odstupem pak na třetím místě dorazil Milan Fajt.

Kompletní výsledky kategorie MUŽI (PDF)

Početné zastoupení měli ve startovce též veteráni (muži nad 40 let) zvaní MASTERS (výsledky PDF). Z vítězství se radoval Jan Vaňous před Martinem Ondráčkem a čerstvým čtyřicátníkem Radimem Neumanem.

Nejmladší bikeři měli vytyčen jen jeden okruh. Kategorie JUNIOŘI (výsledky PDF) dojela v pořadí: Filip Stehno, Josef Macháč a Max Adami.

ŽENY (výsledky PDF) měly „bednu“ jistou, přesto si na trati nic nedarovaly. Z vítězství se radovala Zuzana Burianová na test kole Specialized, jen o 4 minuty zaostala Dagmar Přibylová.

Pro příští rok připravuje pořadatel změnu výjezdové části trati a možná se dočkáme překvapení v podobě sjezdového závodu nebo divácky atraktivního prologu.


Poděkování náleží areálu Dolní Morava za zázemí a servis, značkám Specialized a Rock Machine, bez kterých by byl počet fatbiků na startu o třetinu nižší, a Garminu za výraznou pomoc s videem.

Kompletní fotogalerie (Vráťa Krobot)