reklama

reklama

Pondělní videonálož #6_2017

Poslední dobou mám pocit, že jsem od podzimu do zimy zažil v lese snad vše, co si člověk může vymyslet a mnohdy ještě víc! Klasické podzimní bláto, překvapivé sucho, luxusně zmrzlou hlínu, neskutečnou lesní ledovku v jehličí, ledovou krustou obalené kořeny a kameny…

Trochu sněhu, více sněhu, hodně sněhu, udusanou pevnou sněhovou vrstvu, udusanou a nechutně ledovatou sněhovou vrstvu, čerstvý sníh, starý sníh, rozmrzající sníh, mokrý sníh, mrznoucí déšť, mírný mráz, silný mráz, teploty oscilující kolem nuly, teplo a sucho na slunečné stráni, mráz, chlad a led o pár minut později v údolí! Zamrzlé brody, hluboké brody, praskající led…

Nevím, zapomněl jsem ještě na něco? Možná cyklokros a driftování s kolem na zamrzlém rybníce!? Letošní zima je vážně pestrá, výrazně pestřejší než ty poslední. Vzpomínám si, že loni zhruba touto dobou jsem si říkal, jak by bylo krásné vrátit se jednou domů z vyjížďky se suchými botami, které nevypadají jako koule od bláta! Poslední dobou si naopak v tomto směru libuju. Tak čisté bikové boty, jako po procházkách v závějích, jsem už dlouho neměl!

Čekejte na BikeAndRide.cz

Když se vrátím o týden zpět, tak jsem na tomto místě láteřil, kterak mi kdesi v Cloudu zmizel skoro celý text k testu Intense Tracer 275C. Nakonec se odkudsi vynořil a test tohoto výjimečného stroje jsem vám v plné parádně naservíroval ve středu 1. 2. (test/fotogalerie). Tento týden mám v plánu vrhnout se v první řadě na dokončení hodnocení stroje Lapierre Edge 327+, tedy pevné trailové potvůrky s koly parametru 27,5+.

Druhou podobnou hračku mám právě doma (Rock Machine Blizz 70-27+). Minulý týden jsem ji byl projet na Brdském hřebeni, kde jsem se rovněž snažil vytvořit pár fotek k testu a koncem týdne jsem sestříhal video, kterým můžeme dnes začít. Další dílčí plány v tuto chvíli prozrazovat nebudu, nebojte se ale, témat v rukávu máme dost. Stačí sledovat BikeAndRide.cz, náš Facebook nebo Instagram a budete v obraze!

Rock Machine Blizz 70-27+ | winter testing

Po delším čase zase jedno moje osobní dílko, malý RAW edit, dokumentující, jaké to je, když si člověk užívá na sněhu s pevným pluskem osazeným příjemně zubatým obutím (Schwalbe Nobby Nic 27,5×2,8“).

Dropping in on drop bar

Kategorie Gravel Road, Gravel Bike, nebo také Road Plus pomalu, i když možná spíš docela rychle, nabírá na síle po celém světě. Připomeňme si za nás třeba testované stroje Cannondale Slate CX 1, GT Grade Alloy 105 , nebo připravovaný test Lapierre Crosshill 300. Tyto hračky jsou úžasné v tom, že se s nimi člověk nemusí omezit na hladkou, nebo lehce hrbolatou silnici. Jejich schopnosti ale rozhodně nekončí jen na umetené štěrkové cyklostezce, jak dokonale dokazuje Piotrek Jurczak, který si ke svému řádění vzal stroj NS Bikes, model RAG+

Forrest Riesco – Solitude

Je to možná trochu obehraná písnička, ale je fakt, že když člověk stráví skoro celý rok cestováním z jedné země do druhé, od jednoho závodu, či tréninkovému kempu k druhému, pak je asi rád, když na konec sezóny zaklapne dveře u sebe doma a druhý den si jde projet vlastní traily. Navíc toto video krásně doplňuje náš test Intense Tracer 275C.

Hromadu pěkných fotek k tomuto videu najdete na PinkBike.com

Conor Macfarlane Knolly Warden Edit

Jiná podoba „takého toho domácího bikování“. Když je „doma“ v kanadském BC!

Specialized Enduro 29 in Action – Curtis Keene ONE LAP

Nedávno jsme řešili téma porovnání kol Specialized Enduro 650b a 29“. Dnes se můžeme podívat, co vše lze předvádět za řídítky Endura S-Works 29, když se jmenujete Curtis Keene.

Bike Check: Danny MacAskill’s Santa Cruz 5010 CC Mountain Bike

Hádám, že si řada z vás živě vybaví poslední „fenomenální“ video Dannyho MacAskilla „Wee Day Out.“ Dnes se pojďme podívat, na čem přesně Danny jezdí, jak má své kolo nastavené a pár dalších zajímavostí z jeho bikové kuchyně.

This must be the place – 50to01 – January 2017

Z relativně vážného světa pojďme do světa srandiček a skopičin, jak to dokáže snad jen parta 50to10. Spojujícím prvkem s předchozím snímkem přitom není jen vysoký standard pilotních schopností, ale také kola značky Santa Cruz.

Off Season: Last Call

Období mimo hlavní sezónu neznamená, že se nejezdí na kole. Záleží na místě, ale třeba v Moabu (Utah, USA) se možná v zimně jezdí lépe něž v létě. Třeba už jen proto, že vás nespaluje všudypřítomný sluneční žár. A že je občas na trailu námraza? Nezdá se, že by to klukům vadilo!

*Jestli se nepletu, tak ona oranžová ledvinka u druhého z jezdců je Camelbak Palos, který si brzy popíšeme v praktickém testu.

Mountain Biking the lower Whistler Bike Park

Před týden jsme se v rámci našeho seriálu #PondelniVideonalozBnR podívali na střechu světa, na whistlerský trail „Top Of The World“. Dnes si pojďme virtuálně projet spodní části whistlerského bikeparku od místa, kde se minulý týden končilo!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

One of those… NIGHTRIDEs

Vedle mého zimního videa z úvodu zde máme ještě jeden domácí kousek ježděný na sněhu, tentokrát navíc v noci!

**BONUS**

Why we love downhill [winter-session] [Re-upload]

Bonusem tento týden budiž jedno video mapující nejen zimní dovádění na kole a vysvětlující, „Proč máme rádi downhill.

1 WEEK IN PARADISE w/ Alyssa Lynch

Pojďme si dát i jednu cestovatelskou kochací oddechovku, abychom přišli na jiné myšlenky, alespoň, než u nás doma sleze bílá peřina a povolí mrazy.

Snow Downhill skating on Powerslide KAZE SUV 150 Off-road Triskates

Na úplný závěr… Kdyby měl náhodou někdo pocit, že jezdit na kole ve sněhu je divné, tak vám řeknu jediné: „Není! Divné je jezdit ve sněhu na kolečkových bruslích!“