reklama

reklama

Matěj Charvát – VLOG – MY RIDE #3

Možná jste už zaznamenali, že Matěj Charvát strávil několik týdnů ježděním v horách na severu Thajska ve městě Chiang Mai (VLOG – MY RIDE #1, VLOG – MY RIDE #2). Díky místním bikovým nadšencům se na poslední chvíli dozvěděl o Mistrovství Thajska v DH, narychlo všechno zařídil a vyrazil na závody vzdálené několik hodin jízdy autem poblíž hranic s Barmou a Laosem.

(Matějův oficiální deník)
Mistrovství Thajska je závod registrovaný UCI a konkrétně tady se během celého víkendu mimo sjezdu závodilo i v jiných disciplínách, jelikož silnice a XC jsou v Thajsku velmi populární. Závody probíhaly poblíž města Chiang Rai přímo v areálu budhistického kláštera a atmosféra byla famózní. Matěj přitom zajel 3. místo. Jak se mu zde jezdilo a závodilo?

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

„Závody byly skvěle zorganizovaný. Vůbec jsem to nečekal. Popravdě jsem čekal spíš klasickej Asijskej styl‚ no stress, všechno se nějak udělá.‘ Dorazilo hodně lidí, přímý přenos v TV a dole v cíli, všechno běželo na vteřiny přesně,“ vypráví příjemně překvapený Matěj.

„Na tento trip jsem si vzal enduro kvůli univerzálnosti. Na tuhle jejich závodní trať to ale určitě chtělo sjezďáka, anebo spíš hodně potuněný enduro! Bylo tam hodně šlapání a také několik g-outů, které byly občas docela o život. V tréninkové jízdě mi to málem zlomilo ruce a vidlici. První den tam dokonce několik riderů přepůlilo rám!

Musel jsem trošku uzpůsobit jízdu, přibrzdit, a naopak zašlapat zase tam, kde DH kola byla maličko pomalejší. Thajští rideři měli trať hodně najetou, navíc nebylo v podstatě možné zvolit ideální stopu, jako tomu bývá v evropských závodech…  Ostatně jezdit ve 40°C ve stínu je hodně náročný samo o sobě!

V seeding runu se mi nedařilo a v jedné kompresi jsem to vyslal mimo trať. Závodní jízdu jsem jel ale dobře, svižně, musel jsem zas hodně brzdit před kompresema, protože to kolo prostě nedovolovalo a zamakat jinde. Nakonec jsem bral trojku. Jsem spokojenej!

Vyhrál jsem 500 báthů, zaplatil jsem si startovný a dva banány a jel jsem domu 😀 Každopádně skvělá zkušenost a závody jsem si fakt užil. A i proto jsem na ně jel… Mise splněna a vy se těšte na další moje zážitky!“

Matěj Charvát