reklama

reklama

Specialized Gravity Team na prahu sezony 2017 (představení)

Specialized Gravity Team vstupuje do druhé sezony ve sjezdovém poháru, a to hned s několika zajímavými novinkami. Změny se udály nejen v sestavě týmu, která prošla radikálním zeštíhlením, ale také mezi hlavními sponzory.

Značku Specialized, která je partnerem titulárním, doplní další tři velcí výrobci, kteří týmu v této, ale i v dalších sezonách pomohou dosáhnout na mety nejvyšší.

Jádro týmu zůstává ve své podstatě stejné jako v roce minulém. Dvaadvacetiletému Loicu Brunimu, světovému šampionovi z předminulé sezony, bude i nadále krýt záda o 5 let mladší úřadující juniorský mistr světa Finn Illes. Francouzsko-kanadskou dvojici nově doplní šestadvacetiletá Miranda Miller, závodnice s javorovým listem na hrudi, jež se bude kromě sjezdu věnovat také dnes tolik populárnímu enduru. Ze soupisky naopak definitivně zmizeli Australan Troy Brosnan a Francouz Loris Vergier.

Materiálově celou sestavu podpoří hned několik nových sponzorů. V prvé řadě je to švédský Öhlins, výrobce špičkových odpružených vidlic a tlumičů, který se poslední roky prosazuje stále silněji, vedle motoristického světa, také v MTB. Kromě tlumičů této značky bude na týmových strojích k vidění také zbrusu nová dvoukorunková vidlice, která se pokusí navázat na dobrou pověst nedávno představených trailových modelů.

*Fungování odpružení Öhlins jsme vám přiblížili v praktickém představení kola Specialized S-Works Stumpjumper  FSR 29

Torkel Sintorn k tomu za Öhlins říká: „Jsme opravdu nadšení, že můžeme spolupracovat s jedním z nejlepších sjezdových týmů na světě. Öhlins má sice dlouhou a úspěšnou historii v motorsportu, ve sjezdu horských kol však zažíváme velkou premiéru. Věříme, že ve spojení s firmou Specialized a jejími špičkovými závodníky budeme moci vyvíjet další a další generace skvělých produktů určených pro MTB.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Obě hlavní hvězdy týmu budeme moci nově vídat v oblečení a doplňcích značky Fox. Pro připomenutí dodejme, že spolupráce mezi firmami Fox a Specialized má své historicky podložené kořeny, na které se nyní obě strany budou snažit ze všech sil navázat. Kdo by si nepamatoval úspěšnou éru slavného Shauna Palmera, který v dresu s liščí hlavou na zádech krotil své americkou vlajkou pomalované Demo 8 na těch nejnáročnějších DH tratích světa?

Posledním přírůstkem do balíčku sponzorů je dánský CeramicSpeed, výrobce keramických ložisek nejvyšší kvality. Ložiska s nižším třením a vyšší životností sice závodníky dramaticky nezrychlí, týmoví mechanici však tuto změnu zcela jistě ocení, a to zejména na těch nejblátivějších štacích.


Nezbývá, než týmu do nové sezony popřát hodně úspěchů a žádné zásadní zranění. Dění kolem týmu Specialized Gravity můžete spolu s námi sledovat na webových stránkách www.specialized.com či www.iamspecialized.com.

Foto: Michal Červený