reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #5_2017

Hrozně rád bych napsal něco pozitivního o tom, že už možná do týdne přijde obleva, alespoň k nám do údolí! To sice znamená, že se budeme muset chvíli rvát s pořádnou dávkou bláta, zároveň se snad již konečně zbavíme nepříjemné ledovky, která pokrývá celou řadu nejen mých lokálních trailů!

Jenže jak má být člověk pozitivní, když zjistí, že jej zklamala technika a několik hodin práce je zcela nenávratně ztraceno v prachu křemíkového světa! Stalo se totiž, že jsem v pátek cestoval přes půl republiky za svojí rodinou, cestou jsem se neflákal, ale poctivě sepisoval delší čas slibovaný a vámi jistě napjatě očekávaný test Intense Tracer 275C.

Jenže Microsoft a jeho Office 365 s cloudovým úložištěm OneDrive mě pořádně vypekly, když se tento text neuložil ani do cloudu, což jsem ani neočekával vzhledem k offline stavu počítače, ale ani fyzicky na můj harddisk!!! Zlatý Google! Já snad zruším předplatné a vrátím se zase k Libre Office a zálohování na Google Drive nebo co? Grrrrr!!!

Ono to snad má i šťastný konec, nebo co! Koukněte na Koukněte do komentáře!

Je tedy co čekat na BikeAndRide.cz tento týden?

Asi mi jednoduše nezbude nic jiného, než si udělat zase čas, posadit se někam do klidu a celý test sepsat ještě jednou!!! Poznámky na Google Docs mi naštěstí zůstaly, obsah testu mám ještě v hlavě, jen to asi nebude hotové zítra, jak jsem si to původně plánoval, ale až někdy koncem týdne. Co člověk nadělá, technika prostě někdy slouží věrně, jindy si postaví hlavu a když si člověk neudělá zálohu zálohy, tak nemá nic!

Jinak pro vaši informaci, kdo to snad přehlédl, minulý týden jsem začal prakticky testovat další pevné plusko, Rock Machine Blizz 70-27+ a zde jsou moje první dojmy. S kolegy si pak nejspíš hodíme korunou, kdo dříve dokončí svůj test stroje Lapierre. Na mně je hodnocení modelu Lapierre Edge 327+, na Kubovi s Ondrou Lapierre Crosshill 300.

Tento stroj jsem si sám minulý týden dvakrát projel (viz foto na Instagram.com/bikeandride.cz) ve čtvrtek si s ním udělal večerní výpravu přes Hostivařskou přehradu (360° panorama na Facebooku) a odvezl jej do nejnovější prodejny MojeKolo.cz v Praze (slavnostní otevření). Nic dalšího teď, už jen z důvodu osobního či spíše pracovního rozhořčení, slibovat radši nebudu!

Gullyver’s Travels: Episode One

Geoff Gulevich, zvaný Gully, je člověkem, který v rámci závodů všeho druhu již projel křížem krážem skoro celou planetu. Obvykle se ale pohyboval jen v resortech, kde byly tyto závody pořádány. Cílem video seriálů „Gullyverovy cesty“ je přitom motivovat nás „běžné bikery“ vystoupit občas ze své „komfortní zóny“ a objevit nová místa! Začínáme ve Francouzských Alpách, kam se Gully vypravil po boku svého teamového parťáka, kterým je Tito Tomasi (Rocky Mountain).

Mountain Biking Top Of The World, Whistler Bike Park

Seriál videí mapující všemožné zajímavé traily severní Ameriky, nazvaný #followcamfriday, již dobře znáte. Nate Hill nám přitom tentokrát předvede jedno teoreticky notoricky známé, zároveň však hodně speciální místo. Výjimečný whistlerský trail „Top Of The World!“

Leah Maunsell and the Kona Big Honzo in Ireland

Už chvíli se vás snažím přesvědčit, že pevný pluskový bike je vlastně hodně příjemná a zábavná hračka do řady rozličných podmínek. Od nového roku jsem již zkusil Lapierre Edge 327+, nyní mám na hraní Rock Machine Blizz 70-27+, slíbený mám letos také Author Versus a špatně nevypadá ani Kona Big Honzo, na které se irskou krajinou prohání Leah Maunsell.

A Week in the Desert with Darren Berrecloth and Ricky Brabec

Čím by se tak mohl zabavit Darren Berrecloth a jeho kámoš Ricky Brabec (určitě nemá české kořeny), když skončí Red Bull Rampage a kluci mají týden volno? Stačí přesunout o pár set mil dál jejich obytný truck a nakopat si nové dirty v poušti. To děláme při dovolené skoro všichni, ne?

On a Raw Diet – Dexter Robson

Dost bylo povídání a podmanivé muziky! Pojďme si střihnout jeden RAW snímeček, kde se nekecá, ale jen jezdí. Lokalita Salt Spring Island (kousek od Vancouveru) – Google mapy.

Trippin – Jamaica

Při hledání zajímavých lokalit, kam vyrazit za teplem s kolem v přepravním boxu, lze vymyslet ledacos. Lákavou destinací může být i Jamajka, kde se krom tance, koupání a popíjení rumu na pláži můžete věnovat i horské cyklistice!

Snow Bike Festival Gstaad 2017 – Overall

Letošní zima se asi jen tak své vlády nevzdá, alespoň na horách ne, což je pro milovníky fatbiků jistě dobrá zpráva. Pokud jste i vy propadli tomuto fenoménu, třeba vás zaujme akce zvaná Snow Bike Festival Gstaad (Švýcarsko) a třeba nám odtamtud za rok přivezete vlastní reportáž 😀

Více o této akci na webu: www.snowbikefestival.com

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

20 MTB Tricks to survive the Winter

Bonusových videí mám tento týden slušnou zásobu. Začněme jednou srandičkou, kterou jste mi naservírovali vy sami v rámci komentářů na Facebooku BikeAndRide.cz a já si ji prostě nemohl nechat jen pro sebe 😀  

Brinco R Official Video HD

Je to ještě kolo, nebo už je to už spíše motorka? Řekněme něco půl na půl. Bultaco nabízí i stroje, které dle legislativy spadají do kategorie běžných elektrokol s omezenou asistencí do 25 km/h. Naopak Brinco R je čistý závoďák, který má blíže k motorce určené na MX okruhy. Každopádně o těchto strojích vám brzy řekneme něco víc, projdeme si aktuální nabídku a až na to bude počasí, tak se na modelu Brinco R také svezeme. To je již domluveno!

Více o kolo-motorkách Bultaco najdete na webu: www.bultaco.cz

Around the world with Nick Pescetto – GoPro 2017

Jedno provokační video, které již proběhlo na našem Facebooku. Pozor, ať nepřeskočíte čas 1:38!

Behind the Scenes with Maxim February 2017 Cover Girl Jasmine Tookes

Jak mi napsal kolega: „Pro jednou zase trochu sexistického rozptýlení do bonusu!“ Tedy něco mírně lechtivého na samotný závěr!