reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #3_2016

V průběhu minulého roku jsem od mnoha lidí slyšel, že vlna zájmu o fatbiky byla jen jednou velkou nafouknutou bublinou. Ano i ne! Trh se nasytil a dnes už tlustá kola skoro nikdo neřeší… Jenže teď to vypadá, že se zima vrátila i do střední Evropy, proto by se fatbiky mohly zase hodit… Nebo stačí pluska?

To je docela zajímavá otázka, na kterou se poslední dobou snažím najít odpověď. Nebo spíš jinak. Poslední dobou docela často vídám na Facebooku i jinde fotky svých známých a přátel, kteří řádí ve sněhu na fatbiku, nebo alespoň na Plusku. Já to zcela chápu, jelikož už jen moje řádění v sedle Lapierre Edge 327+ v čerstvém prašanu – to bylo něco!!!

Zároveň se poměrně rychle rodí fatbikové závody… Shodou okolností se v jeden a ten samý den (28. 1. 2017) jede druhý ročník Snow Bike Race na Dolní Moravě a zároveň Monteria Fat Bike Race Stolové hory… Do toho se pojede pár fatbikových podniků i v rámci seriálu Stopa pro život (zimní obdoba Kolo pro život), atd. No nic, tak třeba se ještě fatbiky dočkají druhého znovuoživení, menší renezance, nebo také ne!

Tento týden na BikeAndRide.cz

Omluvám se všem, že jsem musel minulý týden trochu „ostrouhat“ obsah na našem webu. Nemocné děti a slušný zmatek doma mi příliš prostoru pro práci nedaly. Proto toho tentokrát radši moc slibovat nebudu, i když to doma vypadá už podstatně lépe… Doplním jen tolik, že mám již skoro hotový test pluskového Rocky Mountain Pipeline…

Takovéto čtení se do bílé tmy za okny docela hodí, nemyslíte? I když fotky budou na hlíně…

Dále pokračuji s přípravami testu Intense Tracer 275C, který se musí zhruba o týden posunout. Tento týden asi také nebude extrémně obsahově výživný. V úterý mě čeká návštěva v Shock Therapy, výstupem bude rozhovor a představení této specializované dílny. Ve středu zase výprava na Pardubicko, abychom společně s kolegy projeli Lapierre Crosshill 300, udělali pár fotek a také abych vyzvedl další pevné plusko na test – Rock Machine Blizz (pár postřehů z prvotního testování Rock Machine 2017 na Ještědu)

NorthShore – Upper OilCan

V minulé videonáloži jsem si stěžoval, že se nám poslední dobou nedostává videí ze západní části Kanady, z Britské Kolumbie… Tak to pojďme napravit hned prvním snímkem a podívejme se, jak to dnes vlastně vypadá v legendární destinaci North Shore.

NorthShore – Upper OilCan from Maa ca on Vimeo.

CHRIS AKRIGG – AS IT LIES – Behind The Scenes

Další připomínka minulého týdne… Hádám, že se nejen nám velice líbí videa, která tvoří Chris Akrigg a jeho team. Úžasné je, jak v hotovém snímku vypadá vše poměrně snadné a přirozené. Jenže realita může být trochu, nebo vlastně hodně jiná. I Chris „občas“ padá a ani on nedá zdaleka vše na první pokus!

Fernhill Frenzy Mass Start

Závody s hromadným startem jsou vždycky mazec. Asi nikdy nezapomenu na naši zkušenost z Megavalanche a startovní zvolání „Alarmáááá…“ Tohle je něco jiného, ale vlastně je to stejné!

Simon Silver // Gamut „At Home“

V tomto případě asi není potřeba nic dlouze rozmazávat. Prostě pohoda domácích trailů, navíc v období, kdy je venku na triko a kraťasy. Už se zase těším na jaro!!!

Good Times With Julia Hofmann And Rocky Mountain Bikes

Další provokace z „teplých krajů“. Už mě mockrát napadlo vzít kolo, narvat ho do letadla a vyrazit někam za teplem. Osobně by mě lákal ostrov Tenerife, ale i zde to vypadá na zajímavé sopečné traily! La Palma Mallorca, jestli se nepletu?
*Více fotek a bližší povídání na webu Pinkbike.com

Off-Season with Leigh Johnson

Tak nevím… Celý úvod jsem věnoval fatbikům a zatím tu mám ve výběru videí samé teplíčko, sluníčko a prach, nikoliv prašan… Ale kouká se na to hezky, ne?

Mountain Biking Avery Trail in Crested Butte, Colorado

Los Tomanos by asi nevydržel jeden týden bez seriálu #followcamfriday by Nate Hills 😉

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Adrex video workshop 2

Před časem jsme vás lákali na jeden zajímavý workshop, kde bylo možné naučit se lépe ovládat svou akční kameru, volit vhodné záběry a vše pak dát hezky dohromady… Tady je malý záznam, jak to na tomto „školení“ v areálu Dolní Moravy vypadalo!

**BONUS**

Volkswagen SportWagen Alltrack 4MOTION All-Wheel Drive – with Cam McCaul in Squamish, BC

Na závěr se vraťme zase do kanadského BC a pojďme se společně podívat na jednu reklamu značky Volkswagen. V ní totiž známá jména ze světa MTB vysvětlují, jak je skvělé vlastnit VW s pohonem všech kol. Tedy jen doufám, že nemají naftu vzhledem k Dieselgate! Ale to se týkalo hlavně USA, i když VW a další značky (předpokládám, že prakticky všechny značky) podváděly (podvádí) při měření emisí ve všech zemích světa, kde se jejich auta prodávají…

Já to říkám už dlouho. Diesel je hnus (proto máme doma dvě naftová auta), vyřeší to Tesla a další sofistikované elektromobily 😀

Gutierrez Kicks off 2017 Season with Urban DH Win

Ještě jeden bonusový kousek na poslední chvíli… Pekelná řežba, aneb vítězná jízda člena sestavy Giant Factory Off-Road Team – Marcelo Gutierrez –, v rámci městského DH klání Urban Downhill race (Colombia). Brrrrrr!!!