reklama

reklama

Monteria Fat Bike Race Stolové hory | (28. 1. 2017)

II. neoficiální mistrovství Polska v jízdě na fatbicích. Spojení jízdních kol, horské krajiny a závodění v těch nejtěžších zimních podmínkách. I tak bychom mohli popsat Monteria Fat Bike Race Stolové hory, jediný zimní podnik svého druhu v Polsku. Náročný závod, který je zároveň druhým neoficiálním mistrovstvím Polska v jízdě na fatbicích. Tato akce je důkazem, že na kole se dá jezdit také v zimě – na sněhu, v mrazu a v pořádných horách.

(oficiální pozvánka)
K druhému ročníku tohoto závodu se jako hlavní sponzor přidal polský výrobce jízdních kol Monteria. Hlavní cenou tak nebude nic menšího nežli zcela nový fatbike a mnoho dalšího cyklistického vybavení!

Prvního ročníku závodu, který se na stejném místě konal minulý rok, se účastnili závodníci známých polských i českých týmů. Z domácích borců nechyběli Piotr Kurczab, Marcin Kawalec, bratři Maksymilian a Mirosław Bieniasz nebo Jarosław Miodoński. České barvy hájil František Žilák z týmů Rock Machine Cyklomax, který závod dokončil na desátém místě. Titul neoficiální mistra Polska si nakonec odvezl Maksymilian Bieniasz, jenž si s náročnou tratí poradil za hodinu a deset minut čistého času.

Fat Bike Race Stolové hory 2016 video a výsledky

Většina z výše zmíněných se chystá také na nadcházející druhý ročník, což ostatně potvrzuje i startovní listina umístěná na webu závodu (Facebook). Zatímco někteří mají v plánu útočit na příčky nejvyšší, jiní si chtějí závod především dobře užít a při té příležitosti otestovat, co vše fatbike na sněhu a ledu dokáže. Příkladem za všechny budiž Bartosz Huzarski, přední polský silničář, který předem zdůraznil, že do závodu „vystartuje čistě pro zábavu, s chutí prověřit fenomén fatbiků, a rozhodně ne kvůli nějakému závodění.”.

Závodu Monteria Fat Bike Race Stolové hory se může zúčastnit kdokoli. Stačí mít pořádné horské kolo nebo fatbike, cyklistickou přilbu a alespoň trochu dobrodružnou povahu. Pokud byste se také rádi zúčastnili, rozhodněte se rychle. Počet účastníků je omezen na dvě stě osob, přičemž sto padesát lidí se již zaregistrovalo. Kdo zaváhá, nejede!

On-line registrace

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Trasa závodu o délce okolo pětadvaceti kilometrů povede po cyklostezkách i běžeckých trasách vyznačených v Národním parku Stolových hor. Účastníci zavítají do Pražského a Kuželového traktu a probojují se stezkami v bezprostřední blízkosti Kančího hřbetu.

Vypsány budou následující kategorie:

  • Ženy (horská kola: šíře pláště do 3”)
  • Muži (horská kola: šíře pláště do 3”)
  • Ženy (fatbike: šíře pláště od 3.1”)
  • Muži (fatbike: šíře pláště od 3.1”)

Bonusem druhého ročníku bude tři kilometry dlouhý prolog pro registrované účastníky, který proběhne v odpoledních hodinách den před samotným závodem. Ti z vás, kteří nebudou spěchat domů, se večer mohou pobavit na závěrečné after party.

Hlavním cílem závodu je popularizace jízdy na fatbiku, která polským cyklistům doposud není příliš známá. Dále bychom rádi zvýšili povědomí o horském městečku Karłow, které leží v podhůří nejvyššího vrcholu Stolových hor Hejšoviny a nabízí spoustu možností k letnímu i zimnímu vyžití. V neposlední řadě usilujeme o podporu zdravého životního stylu, aktivního odpočinku a zimní rekreace, čehož je námi pořádaný závod jasným dokladem.