reklama

reklama

Canyon Factory Downhill Team hlásí příchod!

Canyon, přední německý výrobce horských a silničních kol, vstoupí do nové sezony se zcela novým sjezdovým týmem. Formaci s názvem Canyon Factory Downhill Team budou na tratích světového poháru reprezentovat Kanaďan Mark Wallace, Skot Ruaridh Cunningham a Australan Troy Brosnan.

Tito mistři řídítek se ze startovních bran spustí v sedle před necelým rokem představených sjezdových speciálů Canyon Sender CF (více o strojích Canyon Sender v rámci jejich představení, jedna zajímavost v reportáži z Eurobike 2016). Troy, Mark a Ruaridh tak budou prvními jezdci, kteří tuto karbonovou bestii provedou nástrahami sjezdových závodů nejvyšší úrovně.

Cílem nově vzniklého uskupení je nabídnout sponzorovaným jezdcům nejlepší možný materiál a společně dosáhnout skvělých individuálních i kolektivních úspěchů nejen v rámci světového poháru. Garantem celého projektu není nikdo jiný nežli několikanásobný světový šampion Fabien Barel, jehož jedinou snahou bude dostat týmové jezdce co nejblíže pódiu, nejlépe pak přímo na něj.

Fabien Barel bude v úzkém kontaktu se všemi členy týmu, bude od nich sbírat veškeré podstatné informace a ty bude následně přenášet přímo do vývojového střediska Canyonu.

Jsem toho názoru, že závody ve sjezdu jsou obdobou podniků Formule 1 ve světě cyklistiky. Závodění je podle mě tou nejlepší metodou, jak vyvíjet a zdokonalovat soutěžní vybavení. Jsem si jistý, že naše přítomnost ve světovém poháru pomůže pozvednout naše produkty po výkonnostní i technologické stránce a celý tým se bude moci brzy posunout na další úroveň,“ dodal Barel závěrem.

*O kole vybaveném řadou měřících zařízení, které používá Fabien ke zdokonalení nastavení a dalších aspektů jsme psali v již zmiňované reportáži z Eurobiku 2016

Po náročném přípravném období, které bylo plné testování, přímého setkání s inženýry a poznávání zázemí Canyonu, se jezdci již nemohou dočkat, až sezona naplno propukne. Troy Brosnan k tomu poznamenává: „Přijít do Canyonu pro mě bylo něco naprosto úžasného. Je to taková malá rodina, kde každý zná každého, a každý přesně ví, na koho a kam se obrátit. Když něco chcete, nemusíte obcházet desítky lidí, abyste se dostali k tomu pravému.“

Zázemí týmu budou tvořit team manažer Mathieu Gallean, šéfmechanik Nigel Reeve, mechanik Yoann Jurgaud a osobní mechanik Troy Brosnana Aaron Pelttari. Zbylé materiální zázemí zajistí značky Mavic, SRAM, RockShox, Maxxis, Muc-Off, GoPro, Crankbrothers, RTI Sports, E-Thirteen, Ergon, Topeak, Mucky Nutz, Troy Lee Designs a Adidas Eyewear.


Více podrobností o týmu a jeho jednotlivých závodnících hledejte na internetových stránkách www.canyon.com/factoryracing.

 

Foto: CANYON