reklama

reklama

Pondělní videonálož #48_2016

#PondelniVideonalozBnRJsem si tak ráno otevřel kalendář a ejhle! On už je za pár dní prosinec!! A já si stále vesele jezdím na kole!!! Ostatně tak to dělám skoro každý rok a skoro celý rok… Jen mi nějak nedošlo, že se konec roku blíží až takto rychle?? Tak co ještě letos stihneme?

My jsme toho stihli, alespoň za poslední víkend, docela dost. S pár kamarády jsme se byli v sobotu podívat na Trutnov Trails. Víme, že jsou traily již oficiálně zavřené, měli jsme ale „novinářskou výjimku“ od správců stezek, abychom mohli nakouknout za oponu a ochutnat něco z toho, co se chystána na příští rok. Pár novinek tam je a určitě se bude na co těšit. Zejména na rozšíření modrého Kozího trailu, postupně až dolů k parkovišti.

To byla ale jen první část cyklistického víkendu. V neděli jsem totiž vytáhl svého syna a jeho kamaráda, vyrazili jsme do Řep na zdejší BMX dráhu, abychom natrénovali trochu techniky! Tedy aby kluci byli schopni objet celé kolečko bez pomoci a mohli se na jaře zapojit do bikrosové přípravky! Malí závodníci se na to už těší a já samozřejmě taky!

#PondelniVideonalozBnR

Do Vánoc na BikeAndRide.cz

Občas si říkám, že už vám nebudu radši nic slibovat, když se mi to pak často nepodaří splnit… Někdy do mých plánů zasáhnou nečekané pracovní povinnosti a akce, jindy třeba rodina, jak se to ostatně stalo i minulý týden… Proto jsem také nestihl slíbený test Giantu Trance 2 LTD (2017), který mi leží v šuplíku již nějaký čas. Tentokrát radši nebudu slibovat nic velkého!

Jsem rád, že jsem zvládl dodržet slib a v pátek poskládal velké praktické představení + test GPS zabezpečovacího zařízení pro jízdní kola – REXbike. Tento týden bych vám rád naservíroval své obecné dojmy z jízdy na YT Jeffsy CF Comp 1, které jsem měl půjčené od jednoho z čtenářů. Jinak se našinec, a navíc novinář, k těmto kolům moc nedostane…

V testerské garáži mám zase čerstvě zaparkovaný INTENSE Tracer 275C, takže se těšte na první dojmy z jízdy. Zkusím se také co nejvíce přiblížit realizaci testu onoho Gianta. Koncem týdne má být dost ošklivě, tak snad bude čas.

Do Vánoc bych se z velkých témat ještě rád podíval na mnohokrát avizovanou terénní prověrku Rocky Mountain Pipeline, ve zkratce se vrátíme k ocelovému hardtailu Chromag Stylus a zbytek se uvidí, jak vyjde. Jo a dokončit musím rozhovor s Michalem Marošim! Respektive již zítra najdete na RedBull.com první část našeho rozhovoru (na téma zajímavé lokality okolo Benátek nad Jizerou), později se podíváme, čím se Michal baví a živí poté, co završil svou závodní kariéru 😉

Trail Hunter: Weekend State of Mind

Když se nebudete zlobit, začneme dvěma snímky, které jsme již minulý týden nechali proběhnout naší stránkou na facebooku. Přesto, nebo právě proto si myslíme, že by v našem týdenním sumáři neměly chybět.

Prvním kouskem je další z cestovatelských dokumentů Matta Huntera, respektive jeho video z deníčku „Trail Hunter“. I tento díl je moc podařený!!! A navíc je k tomuto výletu jako bonus i celá plejáda parádních fotek na Pinkbike.com

Fabio Wibmer – Out Of Mind

A nyní další jízda, kterou již nejspíš mnozí viděli, přesto si myslím, že stojí za to ji vidět znovu. Nelze k tomu říct nic jiného, než: „V kole to není!“

Schuman’s Gulch, Moab Utah MTB / Lunch Loop Trails, Grand Junction Colorado

Z divočárny na staré herce pojďme zase zpět k cestování a poznávání světa, tradičně ve společnosti kolegy jménem Nate Hills. Nate nás tento týden pozve hned dvěma kousky opět do Moabu a přihodí ještě Grand Junction v Coloradu (USA)

Around The World With 50to01 – 2016 Round Up

Totální hovada, totální zhovadilosti na hovadsky drahých kolech! To je taková stručná definice party 50to10 řádící na strojích Santa Cruz, od níž tu máme dva kousky, které se snad ani nedají komentovat!

USD///M9

Už trochu klidnější zábava v blátě se školním batohem na zádech! Nebo co to má???

Tandie Bailey mountain biking Oz Trails in Northwest Arkansas

O mnoho, mnoho stupňů klidnější video než poslední dva kousky. Opět jedna osobní zpověď o tom, jak je skvělé být bikerem, tedy zde spíše bikerkou! Hezký dokument demonstrující, že i ve státě Arkansas se najde řada fajn míst pro kolo. Jo a počkejte si určitě na čas 2:05!

R A W

Pokud chce někdo při sledování bikových videí meditovat, tak může třeba u tohoto kousku s jemnou hudbou v podkresu…

Kaleidoscope: See Things Differently (4K)

Snímek Kaleidoscope není rozhodně žádnou žhavou novinkou, jelikož je skoro přesně rok starý. Já na něj ale narazil a že nedávno a nestačil se divit! Danny MacAskill a jeho Imaginate je super počin, tento jej možná i předčí! Nebo se pletu?

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**DOMÁCÍ SCÉNA**

Edge Of The Ridge

Slováky bereme stále za bratry, proto je zařadím do „Domácí scény“. Pojďme se společně mrknout, jaké parády mají postavené v blízkosti obce Rajecké Teplice a jak zde po vyléčení zranění trénuje jezdec CTM Martin Knapec.

Cvičenka trail

Zajímavé traily nemusí být vždy nakopané bagrem, uválcované válcem, dokonale našejpované a jinak načančané! Někdy prostě stačí najít zajímavou lajnu v lese a upravit si jen pár místeček, aby se to dalo sjet! Kde je Cvičenka? Já tam chci jít cvičit!!!

**BONUS**

Joyride 150 – Indoor Mountain Biking

Bonusový materiál bude dnes skoro čistě bikový! Zaprvé se pojďme podívat, jaká to může být paráda, když se někde postaví hala pro Indoor MTB! Něco podobného mělo být i v ČR, ale zatím jsem neslyšel, že by se to dostalo dál než do stavu nápadu, či projektu L

Kenny Belaey BALANCE MADNESS ★ Extreme Precision

Tohle je prostě něco šíleného! I takto se dá používat horské kolo!

Leticia Bufoni Skating ★ Skateboard Motivation

Přeci jenom něco bez kol! Nebo spíš bez biků, jelikož SK8 má taky kola a jezdci mají ko.. (odřené dlaně!)