reklama

reklama

Bikepark Kyčerka – singlíky i „odpalováky“

Bikepark Kycerka - predstaveniChcete vzít do bikeparku přítelkyni (nebo přítele či kamaráda), která(ý) si na kole není ještě stoprocentně jistá(ý) a raději by volil(a) něco více „user friendly“? Zkuste Singltrek Centrum Kyčerka, kde spíš než DH sekce najdete hravé singlíky.

(Text: Andrea Drengubáková / Foto: Tomáš Rucký)
Zdejší traily jsou prima pro bikové začátky, ale i ostřílení borci si tu můžou střihnou i nějaký ten dropík, takže ani oni se zde nudit nebudou.

Na Kyčerce najdete čtyři tratě, které jsou různě propojené, takže je můžete kombinovat dle chuti. Nejjednodušším singltrekem je trať, která je poměrně nová, takže ji ve zdejších mapkách vlastně ještě ani nenajdete. Od výstupu z vleku, který vás vyveze na kopec, se dáte doleva a nahoru, dokud nenarazíte na dřevěný kolík s cedulkou „Bike trails Valašsko“.

Odtud už si můžete užít vyhlazený singltrek, který se vine lesem a nejsou na něm žádné technické záludnosti. Prakticky na něm nepotkáte ani kámen ani kořen a můžete ho jet klidně na pevném kole nebo s dětmi.

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Podobně jednoduchou tratí, jen tedy o něco delší, je modrý „University trail“, který startuje na vrcholu kopce v ozubeném kole. I ten se nese v duchu vyhlazené pěšinky, která křižuje louku. Ani zde nejsou žádné prudké ani technické pasáže – zkrátka pěkně na pohodu. Ke konci vás to ale konečně trochu „podrncá“ na lesních schodech, ale není to samozřejmě nic, co by nezvládlo běžné celopéro.

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Na červené trati najdete už i nějaký ten dřevěný dropík a pár wallridů, jinak je ale charakter podobný, jako u předchozích trailů s tím rozdílem, že se na konci této lajny můžete rozhodnout pro technickou kořenovitou pasáž, nebo si potrénovat balanc na úzké dřevěné lávce. Předposlední technickou zábavou je pak dřevěná houpačka, kterou si dá na pohodu i vaše přítelkyně (nebo přítel 😀 )

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Na to, že singltreky v Kyčerce jsou stavěné spíše pro začátečníky, wall ridy jsou tu tedy „pokročile“ naklopené. To je ostatně další známka toho, že ani zkušenější bikeři zde nepřijdou zkrátka a o jejich zábavu bude postaráno.

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Naopak černá trať v Kyčerce už nese konečně také prvky DH. Tato lajna je postavená více napřímo, kolmo dolů, a kromě lavic se zde proletíte i na dřevěných odpalech, jejichž dopady jsou důmyslně postavené, proto by se vám nemělo nic stát, i když je celé nedoletíte 😉

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Tratě v Kyčerce zakončuje menší a větší dropík. Mně se zas jako vždy na první pohled zdálo, že jsou příliš dlouhé a nedoletím je, ale samozřejmě šlo jen o „něco v hlavě“, protože dopad trefujete úplně na pohodu i v menší rychlosti. Přestože to tak na fotce níže úplně nevypadá…

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Tipem na ubytování na Kyčerce je stejnojmenná chalupa Kyčerka, kterou najdete bezprostředně v areálu. Pokoje jsou zde zařízené ve slováckém stylu a vy máte ráno singltreky jako na dlani. V apartmánech můžete využívat kuchyňku a součástí je samozřejmě i sociální zařízení. V letní sezoně se za apartmán pro dva platí 900 Kč i se snídaní.

Kyčerka v kostce:

Vzdálenost z Prahy                                                                           3 h 50 min

Celodenní jízdné na vlek dospělí                                                      360 Kč

Provozní doba                                                           pátek, sobota, neděle 10:00 – 18:00

Zapůjčení horského kola (1 den) dospělý                                         400 Kč

Zapůjčení sjezdového kola (1 den)                                                   800 Kč

Ubytování                                                                             www.hospodakycerka.cz

Webové stránky                                                                     www.kycerka-bikepark.cz

mapa-kycerka-trail-thMapa trailů – Kyčerka (plná velikost)

Bikepark Kycerka - #MTBbikepark

Na Kyčerce jsme sedlali kola Ghost a Lapierre, byli oblečeni v Maloje, s rukavicemi, chráničemi a helmami Poc. K tréninku i navigaci používáme hodinky Garmin Fénix 3 a na odpolední lenošení ve střediscích využíváme sedacích pytlů Lamzac. Fotografie jsou pořízené technikou Samsung a další techniku nám zajišťuje Foto Škoda. Kola nám servisují v pražském Finebiku.

Foto: Tomáš Rucký