reklama

reklama

Specialized Enduro Race Zadov – 30. – 31. 7. 2016

Enduro-2015-Zadov-web-startČeská Enduroserie má v tomto roce za sebou již dva úspěšné závody v Koutech a na Ještědu (reportáž Kouty / Ještěd). Obě akce ukázaly vzrůstající zájem o tuto mladou, atraktivní a adrenalinovou MTB disciplínu, když se na start postavilo přes 280, respektive 260 závodníků! Další pokračování se přitom odehraje tento víkend v další tradiční lokalitě na Zadově.

(oficiální pozvánka)
Je skvělé sledovat různorodost bikerů, kteří se objeví na jednotlivých závodech. Ať už to je bývalý olympionik a mistr světa ve fourcrossu Michal Prokop, úspěšní cross-country závodníci, mladí nadějní junioři či úplní začátečníci, kteří se rozhodli zpestřit si „klasické“ ježdění na horském kole.

Právě pro ty, kteří by si enduro chtěli vyzkoušet poprvé, je součástí seriálu i kategorie Hobby, která má závody částečně ulehčeny tím, že vynechává nejnáročnější pasáže. Naopak pro ty, kteří si chtějí enduro vychutnat plnými doušky a potrápit se po fyzické i technické stránce, je tu kategorie Race, ve které se objevují techničtější pasáže a celý závod je i fyzicky náročnější! Každý si zkrátka přijde na své!

Specialized Enduro Race Zadov 2016 - pozvanka

Specialized Enduro Race Zadov – 30. – 31. 7. 2016

Přesně v polovině prázdnin (30. – 31. 7. 2016) bude česká Enduroserie pokračovat třetím závodem na šumavském Zadově – Specialized Enduro Race Zadov 2016. Na co se můžete těšit? Pro závodníky bude připraveno pět pestrých erzet, které budou namotány na okruhu dlouhém přibližně 30 km. Nejdelší rychlostní zkouška bude měřit přes 2 km, naopak nejkratší bude sotva poloviční. Na Zadově bude všech pět měřených RZ určených pro všechny kategorie a budou mít následující parametry:

RZ1: 2200 m / 200 m
RZ2: 1400 m / 160 m
RZ3: 1400 m / 200 m
RZ4: 1300 m / 150 m
RZ5: 1000 m / 200 m

Všechny tratě budou připraveny v sobotu 30. 7. od 11:00. Během tréninku bude možnost využívat místní čtyřsedačkovou lanovku Kobyla, která bude mít pro závodníky připraveno i zvýhodněné jízdné – celodenní jízdenka 250 Kč / třídenní (pá – ne) 650 Kč, jednotlivá jízda 70 Kč.

Specialized Enduro Race Zadov 2016 - pozvanka

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Nezapomeňte na povinnou výbavu, bez které nemůžete startovat! Na trať se nesmí vyrazit bez helmy (nejlépe integrální, ale klidně může být XC helma) a bez chrániče páteře nebo batohu s certifikovaným chráničem páteře. Používat je dovoleno pouze jedno kolo a jedny komponenty, které nesmí závodním nikterak měnit. Cizí pomoc není dovolena. Dále jsou doporučovány chrániče kolen a loktů, rukavice, cyklistické brýle.

O dostatek energie se bude starat občerstvovačka od firmy Nutrend a o pro kvalitní servis na kole tu je Mavic stánek, kde vaše stroje dostanou v případě potřeby tu nejlepší možnou péči!

Specialized Enduro Race Zadov 2016 - pozvanka

Minulý rok byl na Zadově nejrychlejší Přemek Tejchman před Michalem Prokopem, v ženách kralovala Jitka Škarnitzlová před Andreou Drengubákovou. Kdo bude na Zadově letos nejrychlejší? To se dozvíme již 31. července!

Registrace na závod bude otevřená v sobotu v 15:00 – 18:00 a v neděli ráno od 8:00 do 9:45 v areálu na Zadově. Start v neděli v 10:00.

Jako návnada pozvánka od Michala Prokopa

a malé odtajnění tratě RZ 3

Do třetice RZ 5

Uvidíme se na Zadově! Více na www.enduroserie.cz

Foto: Miloš Lubas (www.enduroserie.cz)
Specialized Enduro Race Zadov 2016 - pozvanka