reklama

reklama

Bikepark Malinô Brdo (SK) – Nový trail Malina

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikeparkSlovenský bikepark Malino Brdo je z Prahy vzdálený cca pět hodin jízdy autem a osobně bych ho řadila mezi ty techničtější. Nečekejte vyhlazené dálnice pro začátečníky, ale dávku techniky v podobě kamenů, kořenů a skoků, k jejichž zdolání je potřeba mít již něco „nalétáno“.

(text: Andrea Drengubáková)
Každopádně enduro trať nazvaná Blizzard mě ale každoročně dostává, a i letos to byla mnou nejčastěji jetá lajna. A navíc na ni nově navazuje trail Malina z vrchu Malinného. Takže vzhůru na obhlídku.

V bikeparku Malino Brdo najdete jedny z nejdelších sjezdových tras, kdy právě zmíněná enduro trať Blizzard má dohromady více než čtyři kilometry! Na téhle lajně se vystřídá úplně všechno! Začátek se nese v duchu idylického flow v lukách, prostřední část má podobu poctivého lesního trailu, který je ale pořád pěkně jezdivý. Na trati sice není žádný skok, adrenalin si ale vykompenzujete v pěkných technických úsecích.

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Jak už jsem psala výše, trať Blizzard je letos prodloužená o horní úsek. Dosud se jezdilo s kolem jen na vrchol kabinkové lanovky, letos na vás po kabince čeká ještě sedačková lanovka, která vás vyveze na trail Malina. V době naší návštěvy ještě tento trail nebyl stoprocentně hotový, je ale možné, že dnes už mu nic nechybí. Jde o rychlou hravou stezku s klopenými zatáčkami, převážně na otevřené pláni, což se zdá být zcela ideální pro rozježdění a zahřátí těla.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Nejjednodušší tratí, kterou s klidem pokoříte i na pevném kole, je Modrý Zamat. Trať je poměrně široká, plná klopených zatáček a terénních vln, které zkušení mohou skákat a začátečníci klidně přejíždět. Tato lajna je rychlá a nejsou na ní žádné technické složitosti ani jiné záludnosti. Doporučujeme se tu na ní rozjezdit a zvyknout si tak na rychlé a dlouhé tratě zdejšího bikeparku.

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Na enduro kole v bikeparku hravě zvládnete i červenou trať Intro DH, která po chvíli přechází v černou DH Pro. Tato lajna byla místy pěkně vyhlazená, místy šlo o techniku mezi většími kameny i kořeny. Pravdou ale je, že bych místy sjezďákem rozhodně nepohrdla!

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Naopak černá trať Enzed už byla pro mě docela – jak se říká – hardcore J Tento úsek mi něčím připomínal erzety Vény Hornycha na Trilogy, protože v jednom místě se tu s kolem jen tak tak sunete dolů, jak je to prudké! Máte-li rádi rychlou, ale spíše pohodovou jízdu, tuhle trať rozhodně nedoporučuju. Pro bikové fajnšmekry a zkušené technické jezdce je to ale ideální volba!

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Celkově bych řekla, že v tomto bikeparku nejde ani tak o vybagrované dálnice a vyhlazené klopky s precizně poskládanými kameny, ale spíše o více přírodní styl, který je vlastně o to techničtější.

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Na Malině Brdě mi snad chybí jen trochu víc jednodušších skoků pro jezdce jako jsem já. Pokud už jsme natrefili na nějaký polet, byl buď dopad okořeněný větším kamenem, takže bylo potřeba si stopu hodně dobře najet dopředu, nebo byl naopak dopad tak daleko, že člověk jako já si ho mohl akorát tak vyfotit! To bylo tak vše, co jsem na takovém skoku dokázala udělat 😀

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Co se týká noclehu, můžete využít buď auto na bezplatném parkovišti, kde je přístup i k vodě a večer není problém si tu něco ugrilovat. Jestli dáváte přednost regulérnímu pokoji se sprchou, ubytujte se v apartmánech Hrabovo přímo u jezera. Jde o řadu nových vilek s výhledem přímo na jezírko, takže lanovku máte jako na dlani.

Apartmány Hrabovo mají také svůj vlastní wellness club, kde si můžete dát relax třeba ve finské sauně nebo v jacuzze venku na zahrádce. Apartmán pro 2 osoby s kuchyňkou tu pořídíte od 40 eur na noc.

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

#MTBbikeparkCZ - Malino Brdo

Malinô Brdo sumarizace

Vzdálenost z Prahy: 473 km (5 hod)
Celodenní jízdné do bikeparku: 20 Eur

Provozní doba bikeparku
Denně 8:30 – 16:30 (lanovka jezdí v půlhodinových intervalech)

Webové stránky parku: www.skipark.sk

Ceník a provozní doba bikeparku Malinô Brdo
1 jízda 6 / 5,5 / 4,5* Eur
*Záloha na kartu 2 Eur Dospělý / Junior, senior / Děti do 12 let

Provozní doba lanové dráhy Malinô Brdo 2016 (obousměrný provoz)
Letní sezóna
18. 6. – 18. 9. denně 08:30 – 16:30
4. 6. – 17. 6., 19. 9. – 16. 10. Víkendy a svátky 08:30 – 16:30

Kontakt – půjčovna
Telefon +421 915 873 677
Email malinobrdorental@skipark.sk

Mapa areálu (plné rozlišení ke stažení)
Mapa2016bikepark-MalinoBrdo-th
Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Na Malině Brdě jsme sedlali kola Author Patriot Evo a Author Patriot Evo Team. Oblečeni jsme byli v Maloje, s rukavicemi, chráničemi a helmami Poc. K tréninku i navigaci používáme hodinky Garmin Fénix 3. Na odpolední lenošení ve střediscích používáme pytle Lamzac.

Bikepark Malino Brdo 2016 - #MTBbikepark

Foto: Andrea Drengubáková a Tomáš Rucký