reklama

reklama

The North Face Diva kemp 2016 – reportáž

The North Face Diva kemp 2016 (foto: Barbora Berdychova)Jaro roztočilo svá kola a v Bedřichově se proto začaly znovu rozjíždět tradiční The North Face Diva kempy. Letos se děvčata Bára a Ifka snažily společně trochu rozšířit zavedený koncept, proto letos nabízí jednak „klasické víkendy“ pro každou příchozí divu, zároveň nově přidaly extra kempy pro pokročilé bikerky a jeden speciální pro děti.

Další zajímavou novinkou je možnost zapůjčit si na místě kola Trek a vyzkoušet tedy i trochu jiný stroj s jiným rozměrem kol, či třeba s plným odpružením apod. Letos již přitom proběhly dva kempy (The North Face Diva base kemp 22. – 24. 4. 2016 | The North Face Diva mini kemp – dětský 7. – 8. 5. 2016) z nichž je následující reportáž z pera Barbory Berdychové a jedné z účastnic.

Termíny dalších kempů a vše ostatní okolo najdete již dnes na samostatném webu www.divakemp.cz

The North Face Diva kemp 2016 (foto: Barbora Berdychova)

Supiš strávený víkend – The North Face Diva base kemp

Za sebou máme první dva kempy. A to klasický dámský víkend, kde se snad již tradičně sešla skvěle sladěná a vždy dobře naladěná parta holek, které se nebály vlka nic. Ty si řízly premiéru a jezdily i ve sněhu.

Upřímně není zcela košer psát o kempu, který organizujete. A proto si přečtěte bez cenzury, co nám přišlo do emailu od jedné z účastnic, Adély „Aduš“ Čaňové.

The North Face Diva kemp 2016 (foto: Barbora Berdychova)

Ahoj holky a týme Diva kempu,

ráda bych poděkovala za super „supiš“ strávený víkend ve vaší společnosti. Odjížděla jsem s mnoha obavami, že má být ošklivé počasí, že jedu sama bez kamarádky a hlavně, že to nedám. Ještě v pátek ráno mi znělo hlavou: „No co, už ses přihlásila… hlavně to přežít, uff!“

Všechny obavy se díky bohu s vaší vydatnou pomocí rozplynuly stejně jako sněhová vánice v neděli před obědem. Nejen že jsem to přežila, ale hlavně jsem si to užila!
Celou dobu mi v přítomnosti ostatních kemperek bylo příjemně, Ifka ve mně svými pokyny burcovala dávno ztracenou odvahu a kluci HOKŘi zase svým nasazením důvěru, že se mohu bezelstně svalit do jejich náruče v případě akutního držkopádu.

Pokud mohu chválit konkrétně, tak naprosto geniální pro mě bylo postupné najíždění stále těžších a těžších pasáží. Ráno by mě ani v těch nejdivočejších snech nenapadlo, co odpoledne sjedu. Několikrát za víkend jsem překonala samu sebe a v neděli odpoledne snad už i automaticky zařadila do svého repertoáru základní pokyny, nesoucí se celým víkendem, a to: „Kolena od sebe, pokrčit lokty a jemně na brzdy!“

Častá, nikoliv však vynucená chvála mě nakopávala víc a víc a zvládla jsem i závěrečnou „třešničku na dortu“ v podobě „koryta“, ve kterém byly snad všechny mnou obávané nástrahy a strašáky. Na úseku dlouhém sotva pět metrů. Jo!!! J

Takže jak by pravily kolegyně kemperky z Brna: „Bylo to SUPIŠ!“ Doufám, že se ještě někdy uvidíme a snad jednou i na kempu pro pokročilé.

The North Face Diva kemp 2016 (foto: Barbora Berdychova)

The North Face Diva mini kemp

Čtrnáct dnů na to se konal dětský kemp. A ten byl pro nás novou výzvou. Koučové Ifka s Ivošem před ním byli nervózní jak před lety u prvního „dospěláckého“.

Ifka k tomu říká: „Největší rozdíl je v tom, že dospělí se k nám přihlásí, protože se chtějí něco naučit, a proto není třeba je nějak extrémně motivovat, jsou schopni pochopit, co mají dělat.

Děti jsou přihlášeny svými rodiči, nechtějí poslouchat, jak se to má dělat, chtějí si hrát a je jen na nás vymyslet takové hry, aby se jimi učily. Je potřeba je motivovat, dát do toho mnohem více energie a především chválit, chválit a zase chválit.

Obojí má něco do sebe, ale musím říct, že děti mě neuvěřitelně nabíjejí. Jejich emoce jsou neřízené.”

The North Face Diva kemp 2016 (foto: Barbora Berdychova)

A aby to nebylo dětem líto, o report jsme požádali i osmiletou kemperku Karlu z Jablonce nad Nisou.
Karli recenze

Mějte se prima a těšíme se na další společnou jízdu.
Vaše Diva parta.

Text, foto: Barbora Berdychová (www.barboraberdychova.com)