reklama

reklama

Steve Smith – nečekaná smrt na motorce

Steve Smith - RIPNáhodou na mě na internetu vyskočila tato zpráva, takže pokud jste to ještě nezaznamenali, vězte, že toto úterý 10. 5. 2016 zemřel po nešťastném pádu na motorce Steve Smith důsledkem nevratného poškození mozku!

Steve byl 26 let starý jezdec, který pocházel z města Cassidy v kanadském BC a poslední dobou jsme jej znali jako člena teamu Devinci Global Racing. Poslední dva roky se mu sice moc nedařilo, zejména kvůli zraněním a rekonvalescenci, letos se ale chtěl vrátit naplno do kolotoče Světového poháru, což se již bohužel nestane!

Vzpomínat na něj můžeme i tak s náležitou úctou, jelikož se v roce 2013 stal celkovým vítězem Světového poháru v DH, kdy stačil nasbírat tři prvenství v jednotlivých závodech. Kanadští sportovní činitelé přitom Steveho považovali za „nejlepšího sjezdaře, jakého Kanada doposud měla.“

Fort Willliam 2013 UCI MTB World Cup DH Practice

Život je někdy zkrátka tvrdý a smrt si nevybírá. Respektive letos si vybrala již několik známých jmen ze světa MTB, kupříkladu Nnvozélandského „šílence“ (Kelly McGarry), který nejen na Red Bull Rampage předváděl pravidelně dechberoucí kousky.

Uctěme Steveho památku alespoň jedním impozantním videem z konce minulého roku, kde ve velkém tempu a velkém stylu sjíždí japonský vulkán Miyake-jima, který naposled vybuchl v roce 2000!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Foto: Pinkbike.com
UCI MTB World Cup DH XCO Steve Smith - RIP