reklama

reklama

Kona a její novinky pro 2016

Kona - news for 2016Mnozí z vás si Konu nejspíš spojí s bikovými legendami, které posouvaly hranice MTB ve videích jako třeba New World Disorder, NSX nebo Kranked. Dave Watson tehdy skákal přes balík Tour de France, Robbie Bourdon dával pro nás nepředstavitelné dropy a Fabien Barel vyhrával jeden světový pohár za druhým. Kona ale není jen historie, jak dokazuje její aktuální kolekce, která je dostupná i v ČR.

(oficiální představení novinek na českém trhu)
Jistě se najde i spousta lidí, kterým výše zmíněná videa a jména nic neřeknou. Ale to nevadí, protože Kona do světa gravity MTB stále nedílně patří a značně jej ovlivňuje. Za zmínku stojí Graham Agassiz, Antoine Bizet nebo vycházející hvězda DH svěťáků Connor Fearon. Co tahle jména, znáte?

Kona - news for 2016

Díky těmto lidem se modelová řada Kona pro rok 2016 opět posunula o pořádný kus dál. Oblíbené modely Process, Precept a Operator dostaly lepší vybavení a platforma Hei Hei byla od základu přepracovaná. Pojďme si proto v rychlosti představit to nezajímavější, co si pro vás v Koně pro letošek připravili.

Kona - news for 2016

Kona Process

Začneme poměrně novou modelovou řadou Process. Tahle kola jsou primárně určená pro… Jak to říct, aby člověk nepoužil to mainstreamový slovíčko? No prostě pro zábavu! A to v její nejostřejší podobě. Na Processu, ať už je to model 111, 134, 153 nebo 167, si ji totiž musíte zasloužit. V překladu to znamená, že se s kolem dostanete po vlastní ose na kopec, z nějž vede dolů dlouhý a zábavný trail. A je jedno, jestli je steapy, gnarly, flowly nebo rocky. Prostě si to cestou dolů užijete. Takové je poslání strojů Kona Process!

Pro ilustraci test jednoho stroje z první generace modelů Kona Process (rok 2013)

Stroje Kona Process mají sjezdovější geometrii, díky které se kolo chová stabilně, a když si na sebe zvyknete, zjistíte, jak rychle se s nimi dá jezdit. Samozřejmě to není jen o rámu, ale také o osazení. Většina Processů je vybavena převody 1×11 v kombinaci s brzdami Shimano (Deore až Deore XT) a odpružením RockShox. Krom toho začala Kona dávat na Processy například i svoje vlastní oversize řídítka v rozměru 780×35 mm, která velice potěšila svým tvarem a zaujala masivním průměrem.

Kona Process 153

Nejoblíbenějším modelem z řady Process je jednoznačně Kona Process 153. „Stopadesáttrojka“ má z řady Process nejuniverzálnější osazení i zdvihy. Na tomhle kole si v klidu dáte oblíbené singltreky, vlastní technické traily a nebo si skvěle zashredíte třeba v Rokytce. Díky krátké zadní stavbě nedělá Processu 153 problém odlepit se od země nebo si střihnout zavřenou klopenku. Příjemným protikladem kratší zadní stavby je delší horní rámová trubka v kombinaci s krátkým představcem (35 mm). S tímhle kolem sice nenasbíráte KOMy na Stravě ve výjezdech, ale nejeden hrnec vám do sbírky cestou dolů určitě přibude.

Kona - news for 2016

Kona Precept

Nedílnou součástí aktuální nabídky biků Kona je řada Precept. Tahle kola jsou stavěna s důrazem na cenovou dostupnost. Jejich geometrie přitom vychází z řady Process a podobně rozdělena jsou i podle zdvihu. Tedy na Precept 120, 130 a 150. Vybere si proto skutečně každý, jelikož ceny začínají na rozumných 39 999 Kč. Za tyto peníze dostane kolo, na kterém si užije jak vyjížďku s rodinou tak i svobodné trailování s kamarády.

Kona - news for 2016

Kona Presents the Inaugural Process Challenge from Kona Bikes on Vimeo.

Kona Hei Hei

V úvodu jsme zmínili přepracovanou platformu sportovních strojů Kona Hei Hei, která pro rok 2016 dostala kompletně nové rámy. Modely Kona Hei Hei jsou aktuálně nabízeny ve dvou provedeních a to jako Hei Hei Race (zdvihy 100/100 mm) a nebo Hei Hei Trail (zdvihy 120/100 mm). Samozřejmostí jsou 29” kola a krátká zadní stavba v kombinaci s delší přední rámovou trubkou a krátkým představcem.

Kona Hei Hei je hravé a hlavně rychlé kolo, ze kterého může být buď závodní XC raketa, nebo svižný parťák na singletracky, na nichž vám s tímto kolem nebude nikdo stačit 🙂 Stačí se jen rozhodnout a vybrat si správný zdvih či charakter, který nejlépe sedne vašemu stylu jízdy. Kola Kona Hei Hei, ať už v klasickém provedení nebo v provedení Deluxe, jsou výborně osazena a není potřeba na nich cokoli měnit. Samozřejmě je možné pořídit si pouze rám a osadit jej zcela dle vlastního uvážení.

Tolik v krátkosti k nejzajímavějšímu, co si pro vás Kona na rok 2016 připravila. Kola aktuálního modelového roku jsou již dávno v ČR a vy si je můžete prohlédnout u svého oblíbeného prodejce nebo přímo na stránkách dovozce: www.kona.cz, kde najdete i aktuální ceny.

Kona - news for 2016

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Představené modely Kona 2016 obrazem

(Foto: www.konaworld.com)

Kona - news for 2016 Kona Hei Hei Race Deluxe

Kona - news for 2016Kona Hei Hei Trail Deluxe

Kona - news for 2016Kona Precept 120

Kona - news for 2016 Kona Precept 130

Kona - news for 2016Kona Precept 150

Kona - news for 2016 Kona Process 111

Kona - news for 2016 Kona Process 134

Kona - news for 2016 Kona Process 153

Kona - news for 2016Kona Process 167