reklama

reklama

Enduro Race Kouty 2016 – oficiální reportáž

Enduro Race Kouty - 2016Kouty jsou pro mě nějaké zakleté. Už několik let si říkám, že tam musím vyrazit a zkusit na vlastní kůži tamní enduro, opakovaně mi to ale nevychází. Jednou jsem to vzdal kvůli předpovědi, tentokrát jsem narazil termínově. Tak alespoň krátká oficiální reportáž, ať víte, jak bylo v Koutech. Na Ještědu se už snad zase potkáme „face to face“.

(text: Kamil Tatarkovič | Foto: enduroseride.cz)
Specialized Enduro Race Kouty 2016 je za námi. V rukách mají závodníci křeče asi ještě teď, nohy je pravděpodobně pekelně pálily při výšlapu na Dlouhé stráně a kola se cestou dolů asi taky nenudila. Ale zvládli to, a za to všem patří velký respekt! Všichni, co do závodu nastoupili, jsou borci (a holky obzvlášť!) jak to super zajeli! A to nemluvíme ani o tom, že na start vyrazilo neskutečných necelých 270 jezdců, což je zatím dosavadní rekord! Díky za to!

Enduro Race Kouty - 2016

Na startu se sešla kompletní česká špička v čele s Michalem Prokopem a Přemkem Tejchmanem. Dokonce přijela vyzkoušet svoje první enduro závody i nestárnoucí legenda Michal Maroši, který dokázal, že na kole jezdí pořádně pekelně rychle! Jediný, kdo snad na startu chyběl, byl Jirka Fikejz a Milan Myšík. Milan se právě léčí po operaci ramene a bude si muset dát několik týdnů nucenou pauzu, ale i přesto do Koutů přijel povzbuzovat svého tátu, který se rozhodl závodit.

Dorazila i slovenská špička včetně Matěje Vitka, Kellys týmu, slovenského matadora Petera Drábika a dalších. Nechyběli ani závodníci z Polska, Rakouska a dokonce se na startu objevil i jeden Španěl. Kromě startovky bylo našlápnuté i závodní depo, kde nechyběly firmy jako Specialized, Kellys, Giant, Fox, Rock Machine, servisní stan Mavic, občerstvovačka Nutrend, zájemci si mohli půjčovat a testovat kola, dokonce byly k mání i helmy a rukavice na vyzkoušení a spousta dalšího.

Enduro Race Kouty - 2016 Enduro Race Kouty - 2016

Trať měl na starosti stejně jako loni Kamil Tatarkovič, který se snažil o několik lehčích změn, aby byl závod trochu zajímavější a pestřejší. Pro kategorii Race bylo připraveno 5 erzet, Hobíci byli té poslední, nejtechničtější ušetřeni a jeli erzety 4. Na start se muselo šlapat po vlastní ose, nechyběl ani tolik (ne)oblíbený výšlap na Dlouhé stráně, na druhou stranu se ale využívala i lanovka, aby závodníci ušetřili alespoň trochu sil.

Náročnost závodů byla ale i tak znatelná, ať už cestou do kopce či z kopce. Na závodníky čekala kombinace bike parkových tratí s různými zkratkami, propojkami, na trati bylo pár nových hrabanek a zpomalováků, náročné výjezdy, ale především spousta ježdění a zážitků. Počasí přálo na jedničku, a tak se jezdci mohli při výšlapech kochat panoramaty a cestou dolů na ně zase čekala suchá a místy i prašná dráha. Bylo super vidět, jak únava a vyčerpání po dojetí do cíle jsou střídány radostí, euforií, jak si závodníci předávají všemožné zážitky z celého dne.

Celkový čas nejrychlejšího závodníka po pěti RZ byl přes 26 minut, přičemž se v Koutech jela pravděpodobně jedna z vůbec nejdelších erzet u nás, když byli ti nejlepší na trati přes 8 minut!

Enduro Race Kouty - 2016 Enduro Race Kouty - 2016

Česká Enduro série pokračuje druhým závodem Kellys Enduro Race Ještěd, který se jede 12. 6. 2016. Registrace je však již nyní otevřena, tak neváhejte a přihlaste se již nyní ZDE.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zde jsou nejrychlejší 3 závodníci z jednotlivých kategorií

Race Muži Elite 19-29 let
1. PROKOP Michal (Ghost Factory Racing Riot)
2. TEJCHMAN Přemek (Specialized)
3. VITKO Matěj (Specialized)

Race Muži 30-39 let
1. MAROSI Michal (N1)
2. HÁJEK Hynek (Krab Cycles)
3. JUNEK Ondřej (Canyon Amateur Enduro Team)

Race Muži 40 a více let
1. DRABIK Peter (Kaktus bike team Bratislava)
2. ČIŽINSKÝ Milan (Ghost Factory Racing Riot)
3. ŠPIČÁK Miroslav (Mondraker Katmar)

Race Ženy
1. DRENGUBÁKOVÁ Andrea (Author)
2. DURČÁKOVÁ Dominika
3. ŘÍMANOVÁ Elen (Vendeta Racing)

Hobby Junioři
1. BLÁHA Vojtěch (SKK74)
2. PEŠŤÁK Martin (MS Bike Academy Racing)
3. ELČKNER Lukáš

Hobby Muži nad 18 let
1. FRÝŽELKA Jiří (Luhačovice)
2. NAJDEK Jakub (ElementStore.cz)
3. ZÝKA Ondřej

Hobby Ženy nad 18 let
1. HILČEROVÁ Andrea
2. HAVLICKÁ Kristýna  (Mountaintime Vendetta)
3. RUSŇAKOVÁ Kristýna

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Enduro Race Kouty - 2016 Enduro Race Kouty - 2016