reklama

reklama

Enduro X Race Sušice 2016 – pozvánka

Susice - EnduroXrace 20157.- 8. května 2016 startuje v Sušici závod  Enduro x race, který zahajuje již počtvrté českou enduro sezónu, jak jsme vás již letmo informovali v našem kalendáři enduro závodů 2016. Jelikož se start tohoto závodu rychle blíží, pojďme se podívat, co si pro nás letos pořadatelé přichystali.

enduroXrace-2016-thPro všechny endura-chtivé jezdce je připravená již dobře známá trať dlouhá 42 km s převýšením 1450 m, obsahující poctivých šest rychlostních zkoušek. Erzety byly pro letošní rok na některých místech upraveny pro zlepšení průjezdnosti, ale i pro zvýšení náročnosti a atraktivity tratě.

Z rozhovoru s hlavním pořadatelem, kterým je Aleš Hrabý, vyplynulo, že jednička zůstala prakticky nezměněná, dvojka a trojka na Sedle byly lehce poladěny, nejvíc změn nás čeká na dvou posledních erzetách 5 a 6 na Svatoboru. Ty by měly být více technické a tedy i zábavnější než dříve, aby se to zde jen suše nepálilo kolmo z kopce. Že to o něco protáhne jejich faktickou délku snad nikomu nevadí!

Start závodu bude tradičně v neděli 8. 5. a první jezdci vyjedou na trať, na první transfer, v 10:00 hod., a to tradičně z náměstí Svobody v Sušici. Již v sobotu 7. 5. bude trať zcela připravena a vyznačena pro možnost prohlídky a tréninku.

Po celý závodní víkend bude v prostoru startu a cíle stánek Scott, kde budete mít možnost vy či váš doprovod půjčit si zdarma kola k testování. Hostem nedělního závodu bude Šárka Strachová, se kterou se budou moci všichni osobně setkat a popovídat si. Po ukončení závodu předá Šárka ceny vítězům v rámci závěrečného ceremoniálu.

Na všechny závodníky čeká náročný, ale zajímavý víkend plný ježdění po krásných stezkách v nádherné šumavské přírodě. Kdo má rád české hory a pořádnou bikovou dřinu, ten se bude blahem rozplývat jako my po loňském závodě: Enduro X Race Sušice 2015 – reportáž.

Registrace již delší čas jede na webu enduroxrace.cz, na této stránce najdete i všechny potřebné informace a aktuality. Snad nám vyjde počasí jako loni a snad se uvidíme na startu a poté i v cíli s rohlíkem na tváři a gulášem na lžíci! 😀

EXR mapa 2016-th

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)