reklama

reklama

Truvativ Descendant – Tech News

Truvativ Descendant - Tech NewsUž to skoro vypadalo, že se trh s koly a díly pro technické disciplíny dostatečně nasytil, avšak ještě se najde místo, které lze vyplnit. Zástupci značky Truvativ si zřejmě uvědomili, že jim chybí jedna ucelená gravity rodina komponentů, proto stvořili novou řadu s výstižným názvem Descendant.

Hlavní cíle komplexní rodiny dílů Truvativ Descendant, určených zejména pro enduro, freeride a sjezd, jsou vysoká kvalitativní úroveň, špičkové vlastnosti, vysoká tuhost, odolnost, ale také přijatelná cena a v neposlední řadě i styl. S vývojem jednotlivých komponentů přitom tradičně pomáhali teamoví jezdci, kdy se v tiskových materiálech operuje nejčastěji se jménem Jerome Clementz.

Do rodiny Truvativ Descendant přitom patří enduro a DH řídítka, hliníková i karbonová, kliky s Direct Mount převodníky, sedlovky, ale také stylový a lehký představec. Produktů či jednotlivých skupin rodiny Truvativ Descendant je více než dost, proto si je pojďme představit jen rychlým popisem a výčtem základních parametrů. Podrobnější informace o každém z nich najdete nejpozději na webu sram.com/truvativ

Kliky Truvativ Descendant

První nejobsáhlejší skupinou jsou jednopřevodníkové kliky, které budou nabízeny ve třech variantách. Základem je univerzální trailová či enduro verze vykovaná z hliníkové slitiny řady 7000, kde se hlavní pozornost soustředila na co nejlepší poměr hmotnosti a tuhosti. Základním parametrem budiž hmotnost 674 g (osa 24 mm, 32 zubů, délka 175 mm), doplňujícím cena 175-205 EUR.

Truvativ Descendant - Tech News

Hned nato pokračujeme exkluzivní karbonovou variantou, kde je v popisu uvedeno, že tyto kliky jsou „dostatečně lehké pro XC závody, přitom i nekompromisně tuhé pro nesmlouvané enduro nasazení“. Hmotnost je zde výrazně nižší – 587 g (osa 24 mm, 32 zubů, délka 175 mm) – podstatně naopak vzrostla cena 340-370 EUR.

Obě varianty kliky jsou vybaveny Direct Mount převodníky ve standardu SRAM X-Sync, tedy s nestejně širokými zuby.

Truvativ Descendant - Tech News

Třetí možnost představuje DH verze klik Truvativ Descendant, která je opět ukována z hliníku, vybavena je ale klasickým pavoukem pro standardní montáž převodníků. Tyto kliky by měly nabídnout hmotnost, za kterou se nebudete stydět na startu závodu světového poháru a zároveň odolnost potřebnou pro nejtvrdší FR taškařice. Nakonec pár čísel – cena 166 – 214 EUR a hmotnost 725 g (osa 24 mm, 34 zubů, délka 165 mm), délky 165 a 170 mm.

Truvativ Descendant - Tech News

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Řídítka Truvativ Descendant

I u řídítek máme tři specifická provedení kopírující scénář aplikovaný u klik. Začínáme rovnými řídítky pro trailové jezdce v různých šířkách podle použitého materiálu – 750/760 mm (hliník/karbon). Zdvih je zde očividně nulový, zahnutí k jezdci 7° a hmotnost koukám nikde nevidím… Snad bude na webu. Tak alespoň očekávanou MOC cenu 71/163 EUR (hliník/karbon).

Truvativ Descendant - Tech News

Druhou variantou jsou za stejnou cenu prodávaná zvednutá řídítka pro ostřejší jezdce s hodně podobnými parametry. Tedy šířka 750/760 mm (hliník/karbon), opět dle použitého materiálu. Co se tvaru týká, zahnutí nahoru činí 5°, zahnutí k jezdci 7°, samotný zdvih řídítek se zastavil na hodnotě 20 mm.

Truvativ Descendant - Tech News

Pořádným kladivem pro DH a FR jízdy jsou řídítka Truvativ Descendant DH, která budou nabízena jen v hliníku, povyrostla ale na šířku 800 mm při klasickém průměru 31,8 mm (skoro by to chtělo 35 mm!). Jejich zahnutí je 9° k jezdci a 5° nahoru, zdvih pak činí 25 mm. Cena 77 EUR.

Truvativ Descendant - Tech News

Sedlovky Truvativ Descendant

Heslem nových sedlovek je: „nastav a zapomeň“. Vyrobeny jsou 3D kováním, vybaveny jsou přímým zámkem s dvojicí šroubů a nabízeny budou v několika rozměrech. Průměry  30,9 a 31,6 mm, délky 350 a 400 mm. Hmotnost 235 – 275 g, cena 54 EUR.

Truvativ Descendant - Tech News

Představec Truvativ Descendant

Posledním kouskem nové rodinky je univerzální představec stvořený jako ideální partner řídítkům Truvativ Descendant. Vyrobený je 3D kováním, navíc je ještě mechanicky opracován, aby mohl vyniknout výrazný technický vzhled a hlavně s cílem ušetřit „nepotřebnou“ hmotnost.

Parametry tohoto představce jsou poměrně prosté. Vyráběn bude pouze s nulovým sklonem a to v délkách 40, 50 a 60 mm. Hmotnost činí 149 – 168 g, cena 71 EUR.

Truvativ Descendant - Tech News Truvativ Descendant - Tech News

Více informací na webu
www.sram.com
SRAM-Logo

Foto: SRAM.com