reklama

reklama

Pondělní vidonálož #8_2016

Pondìlní videonáložJe krásné, jak lze nyní některé věci dělat na dálku a virtuálně. Dnes, tedy v pondělí 22. 2. 2016, nesedím doma na „zadku“ a nepřipravuji pro vás tradiční pondělní videonálož, ale procházím se výrobními halami Continental a sbírám materiál pro další zajímavou reportáž.

Dnešní pondělní videonálož jsem přitom dal dohromady dopředu na hotelovém pokoji v srdci Německa, v městečku Willingen, abych vás náhodou o něco nepřipravil. Stále je to ale o dost snazší a komfortnější způsob, než jak jsem to praktikoval posledních několik týdnů, kdy jsem tuto rubriku zpracovával s notebookem na klíně sedíc v ordinaci chirurga. Nebojte, žádný úraz, jen prosté řezání znamének a následných několik kontrol a konečné vyndávání stehů…

Tento týden na BikeAndRide.cz / Cycling-world.cz

Minulý týden jsem stihl dokončit pár velkých témat, předně dva články o servisním zásahu do vidlice Manitou Mattoc a poté také komplexní zhodnocení brzd SRAM Guide RSC, stále mi toho ale dost zbývá k dopracování. Úkolem číslo jedna je dokončit test silničního stroje Cannondale CAAD 12 na webu svet-cyklistiky.cz. Vrhnout se chci také na konečné zhodnocení jízdních dojmů ze sedla fatbiku Salsa Beargrease a elektrokola GIANT Dirt-E+. Takže nudit se rozhodně vy ani mi nebudeme 😉

Thomas Mitchell – Welcome to Kona (4K)

Thomas Mitchel je mladý talentovaný jezdec závodící jak jinak než v kategorii enduro, který pro rok 2016 získal podporu značky Kona. V roce 2015 přitom skončil celkově čtvrtý v rámci Scottish Enduro Series. Zde je jeho video-vizitka. Jak jinak než ze skotských trailů.

ONE HELL OF A PARTY // Northern British Columbia’s Bike-Powered Renaissance

Vícedenní výlety jsou fajn, co je ale víc, něž vyrazit s nejlepšími přáteli na sedmidenní objevnou cestu do severní části kanadské BC? Asi začít ji letem v hydroplánu!

Loose Riders Travel

Na světě je spousta zajímavých a vyhlášených míst, kam se vyplatí vyrazit s kolem – napadlo by vás ale sbalit bike a potřebné nádobíčko a vyrazit do Thajska a do Indonézie?

Logan Whitehead – That Loamy Feeling

Logan Whitehead se vypravil na konci minulé sezony na své oblíbené traily v Utahu, tedy záměrně v poměrně specifický čas, aby si zde užil ohlušující ticho a omamné prázdno nekonečné přírody pomalu se ukládající k zimnímu spánku.

GET – THE SNAKE TRAP

Začátek vypadá celkem standardně, pak se ale ukáže, že se občas dá vymyslet i zajímavá a vcelku originální zápletka bikového videa. Víc neprozradím!

9 to 5

No a jindy se ukáže, že má tvůrce snahu, ale přesto zpracovává již tisíckrát obehrané téma. Asi začnu počítat, kolik snídaní uvidím za jeden rok v bikových videích. Ale jinak je to povedený kousek!

Bratři na dovolené 2

Aneb „bratři jak se patří!“ Sranda může být, i když se do toho někdo pustí po svém. Čemu vadí, že trochu amatérsky, vždyť k čemu jinému jsou akční kamery než k troše rozptýlení a možnosti hrát si na režiséra 😀

MACRO GENESIS – a bike comes to life

Kolik jste již viděli videí, kterak někdo doma v dílně skládá nové kolo? I já nějaká natočil, nebo se o to alespoň snažil, tohle mě ale docela posadilo na zadek!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

How to build a record-breaking 4-wheel MTB

Osud si s námi někdy krutě zahrává. Například když Calvin Williams spadl v roce 2004 z útesu vysokého kolem 20 metrů netušil, čeho bude jednou součástí. Součástí teamu, jenž stvoří vlastní MTB čytřkolku pro postižené nechodící bikery, s níž se pokusí ustanovit výjimečný rekord v počtu „naklesaných“ metrů za 24 hodin. Klobouk dolů!

6 year old bike twins

Tohle téma se nám poslední dobou nějak opakuje, minimálně na Facebooku! Aneb mladí borci (6 let), kteří jezdí lépe než mnoho z nás ostřílených harcovníků. Ách jo, už asi stárnu 🙁

GoPro: AJ Stuntz – The 6-Year-Old Stunt Rider

Aneb, co dělalo (dělá) vaše dítě v šesti letech?

Co vše dokáže FATBIKE!

Nejprve jedno letmé připomenutí videa „2 Fat 2 Furious“ a potom druhá ukázka nezdolnosti velkých kol v podání Aarona Chase…