reklama

reklama

HxR Components Easy Shift – Tech News

HxR-Components-EasyShiftRozčiluje vás někdy myšlenka, že řadit se dá na kole pouze když šlapete? Tedy pokud nepoužíváte převodovku Rohloff a jiná podobná řešení! Nebo vás někdy napadlo, jaké by to bylo, kdy si člověk mohl zařadit kdykoliv ho napadne? HxR to se svým systémem Easy Shift vyřešil za vás!

Je to vlastně dost prostá myšlenka. Stačí vzít pevný zadní náboj a volnoběžku, která je zde běžně přítomná, přenést na kliky. Co se pak stane? Řetěz, pastorky a převodník se budou otáčet vždy, když se bude otáčet zadní kolo a vy pak můžete řadit i když zrovna nešlapete. Je to rozhodně zajímavý nápad, který možná změní naše zažité zvyky, nebo se také nestane vůbec nic.

Osobně bych si ale tipnul, že podobné řešení osloví vybrané závodníky, kteří potřebují uspořit každou setinu a toto řešení jim v tom může pomoci. Jednoduše to budou pálit naplno až k zatáčce, pak stisknou brzdy, do toho si zařadí a na výjezdu ze zatáčky budou mít rovnou připraven ideální převod! Hmm, to zní skoro jako pohádka. Jenže tahle pohádka již existuje a lze si ji objednat za 449 EUR.

HxR-Components-EasyShift-2

HxR Easy Shift

Sada HxR Easy Shift zahrnuje kliky v délce 170 mm, do nich integrovanou volnoběžku (94 mm) a středové pouzdro. Počítáno je s variantami pro středy s šířkou domečku 68/73 mm (BSA), ale i s variantami PressFit 30 a BB92.

Podmínkou použití je dokoupit si fixní zadní náboj, který je rovněž v nabídce HxR Components. Striktně doporučen je řetěz nové generace pro řazení 1x, „jedničkové“ řazení jako takové a doporučeno je i použití horního vodítka řetězu. Zkrátka díky úspěšnému tažení systémů 1×11 se nám před očima možná rodí zcela nový standard a nový způsob řazení.

Jen tu volnoběžku na klikách bude třeba držet v dokonalé kondici, aby se vám neprověsil řetěz a nepadal z převodníku.

Lepší představu o celém tomto „zařízení“ si uděláte na následujícím videu, více informací hledejte na webu: hxr-components.com (webovky zrovna nefungují)