reklama

reklama

FAT BIKE RACE Stolové hory 24.1. 2016 (pozvánka)

Fatbikerace-PL-start-IISpojení horských kol, tajuplné krajiny Stolových hor a soubojů tělo na tělo v náročných zimních podmínkách. Tak by měl vypadat první fat bikový závod v Polsku, který se skuteční již 24.1.2016 s limitem počtu startujících do 100 účastníků.

FAT BIKE RACE Stolové hory (FBR SH) je otevřeným závodem, kterého se může zúčastnit každý! Stačí vlastnit nebo si půjčit horské kolo či „fat bike”, jakož i pevnou cyklistickou přilbu. Kategorie jsou záměrně rozděleny na muže a ženy a na jezdce na horských kolech, s šířkou plášťů do 3.0“, a na vyznavače fat biků (šířka pláště nad 3.0“).

Trasa bude čítat 23 km s převýšením 400 m. Začínat a končit se bude v Rekreačním středisku Szczeliniec v Národním parku Stolové hory. Pojede se po běžkařských a cyklistických stezkách vyznačených v Národním parku Stolové hory. Například po Pražském traktu, po Kuželovém traktu či po trasách v bezprostředním sousedství Kančího hřbetu (viz mapa).

Aktuální novinky můžete sledovat na facebook stránce závodu
Vše důležité najdete na stránkách www.fatbikerace.pl
Registraci najdete tamtéž
BikeAndRide.cz je mediálním partnerem této akce

FatbikeRace-PL

Slovo organizátorů

Stolové hory jsou jedinými polskými horami s deskovou geologickou strukturou. Hluboké kaňony, labyrinty, skalní mosty a brány jakož i fantastické skalní útvary připomínající postavy, zvířata, ohromné skalní hřiby či palice lákají k nekonečným výletům po okolí. Nejzajímavější části hor se dají navštívit nejen pěšky ale i na kole, a to díky síti cyklotras vyznačených v Národním parku Stolové hory a jeho bezprostředním okolí.

Cyklistické závody organizované v horském terénu jsou dnes již všeobecně známé. Náročné trasy vyžadující odpovídající přípravu i vybavení jsou ale povětšinou spojované s letním obdobím, kdy jsou klimatické podmínky pro cyklistiku nejlepší. Organizátoři Fat Bike Race Stolové hory ale chtějí ukázat, že na kole se dá jezdit výkonostně i v zimě. Tedy za mrazu, na sněhu, v horách, a to díky terénním kolům typu „fat bike” s velice širokými plášti zajišťujícími dokonalou přilnavost a tlumení nárazů. Takováto kola se osvědčují v náročných zimních podmínkách jakož i při jízdě písčitým terénem.

Závod počítá s následujícími kategoriemi:
– Ženy (horské kolo: šířka pneumatiky do 3,0“),
– Muži (horské kolo: šířka pneumatiky do 3,0“),
– Ženy (FAT bike kolo: šířka pneumatiky od 3.1“).
– Muži (FAT bike kolo: šířka pneumatiky od 3,1“).

Cílem závodu FBR SH je popularizace jízdy na kole typu fat bike, jehož četné výhody dosud nejsou známé mnohým polským cyklistům. Závod si též klade za cíl propagaci obce Karłów (oblast Radków) – místa položeného přímo pod nejvyšším vrcholem Slolových hor – Hejšovinou (polsky Szczeliniec).

Celá oblast NP Stolové hory z polské strany přiléhá k CHKO Broumovsko v okrese Náchod.

FAT BIKE RACE STOLOVÉ HORY 24.01.2016
Kancelář závodu: OW Szczeliniec, Karłów
Otevřeno: 9:00-10:45
Start závodu: 11:00
Vyhlášení výsledků a slavnostní zakončení kolem 14:30

Více informací: Artur Gilewski +420733233566
(mluvím česky)
www.fatbikerace.pl

FBR-GS-plakat-A3-CZ-th

FatbikeRace-mapa1logogora-th