reklama

reklama

Enduro MTB Series by Kellys – kalendář závodů 2016

EnduroMTBseries_startV minulém roce se v našem okolí odehrála celá řada enduro závodů, řada z nich zcela nových a nemálo z nich kousek za hranicemi, nebo na hranicích s Polskem. Jedním ze zajímavých podniků byl pilotní projekt Enduro MTB Series startující v Krkonoších, který se jel stylem „na oči“, nebo jak říkají kolegové z Polska „on-sight“.

O tomto závodě jsme vás informovali předem a díky české výpravě jsme na BikeAndRide.cz uveřejnili rovněž reportáž z této akce (Przesieka Enduro MTB), díky níž si lze udělat mnohem lepší a barvitější představu o tom, jak závody tohoto seriálu vypadají. Tedy seriálu… Loni se odehrál jen jeden start, letos jsou již na programu dva a na třetím se zatím pracuje.

Tyto závody náležící do „Enduro MTB Series“ se staly další vlaštovkou „syrového endura“, které u nás razí především závody pořádané na Rychlebských stezkách (report – Rychlebské enduro 2015). Princip závodů „na oči“ jedni chválí pro jeho spravedlnost, kdy je každý odkázán na své schopnosti, umění číst terén a dovednost předvídat, či bleskurychle reagovat. Jiní si naopak stěžují na zbytečné riziko takového závodu, kde před startem máme jen základní informace o podobě jednotlivých erzet, zejména jedete-li „na bednu“. Jako vždy ale záleží na osobním úhlu pohledu.

logo_FB_Kellys

Enduro MTB Series – kalendář 2016

18. června 2016, Przesieka
Ve své druhé sezoně si pro nás tento seriál připraví prozatím dva starty „na oči“ neboli „on sight“. Vše začíná 18. června loni osvědčeným pilotním podnikem v lokalitě Przesieka. Zde budou na závodníky čekat pestré tratě v atraktivním prostředí Krkonoš (polská strana), ale také možnost svlažit se ve vodopádech Podgórna.

8. října 2016, Baligród
Druhé zastavení nás zavede do obce Baligród, což je obec ležící blízko trojmezí Polska, Slovenska a Ukrajiny! Zde se závod uskuteční 8. října 2016. Bude to enduro uspořádané v lokalitě Bieszczady, což znamená skutečnou výpravou „do neznáma“. Krásná příroda a téměř neznámé stezky a pěšiny zde jistě vytvoří mimořádné kulisy tohoto klání.

A co dál?

Pro lidi, kteří by chtěli více závodů „na oči“, mají pořadatelé jednu dobrou zprávu. Zatím není nic potvrzeno, avšak usilovně se pracuje na zařazení třetího závodu do tohoto seriálu ještě v roce 2016, který by se měl odehrát během letních prázdnin. Nyní nelze více prozradit, každopádně vás budeme informovat ihned poté, co se sami dozvíme více.