reklama

reklama

Bikepark Kyčerka: Singly všech druhů! (#MTBbikeparkCZ)

#MTBbikeparkCZ - KyceraZačínáte s bikeparky? Pak začněte na Kyčerce! Místní traily jsou jednoduššího rázu a na své si zde přijde i rodinka s dětmi. Na druhou stranu i „vylítaný“ biker ocení rozmanité překážky na tratích a ochuzeni nebudou asi sjezdaři či skokani a klokani!

Text: Andrea Drengubáková | Foto: Andrea Drengubáková a Tomáš Rucký

Že je bikepark Kyčerka spíše rodinného rázu se pozná už přátelským přístupem personálu. Obsluha u vleku jak dole tak nahoře ráda pomůže, zejména nováčkům a začátečníkům. Na tratě můžete vyrazit i bez předchozího mrknutí do mapky, jelikož milý pán na konci vleku vám ochotně poradí, kam se máte vydat a kde co najdete. I my tak byli informováni o třech hravých trasách a jedné DH lajně. Na startu každé trasy nás navíc přivítal krátký popis daného trailu, takže jsme si mohli dopředu udělat obrázek, co nás čeká a nemine.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Nejjednodušší trasou na Kyčerce je modrý University trail, který tvoří úzká pěšinka klikatící se různě po sjezdovce, místy zajíždějící do lesa. Zkušenější bikeři si zde můžou užít rychlou jízdu, začátečníky zas budou bavit jednoduché klopené zatáčky. Ke konci trati se svezete na lávce dlouhé až 100 m. Na tuto trať se nemusíte bát vzít ani přítelkyni na pevném kole – vy si pojezdíte, ona se pokochá panoramaty 🙂

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Podobně náročná trasa je červený Playful trail, kde už najdete i nějaký ten skok. Všechny překážky se ale dají bezpečně objet, takže „neskokani“ se nemusí bát žádného nepříjemného překvapení. Trail vás často vyhecuje i na nějaký ten wallride – ty jsou sice kratší a menší, ale na zpestření trati postačí. Kdo má rád klasické lesní ježdění, vyskotačí se v dolní pasáži, kde to na kořenech místy pěkně podrncá.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Mezi další hravé překážky na trati patří například dřevěná houpačka nebo úzká dřevěná lávka, na které vám ovšem nesmí chybět balanc!

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Černá trať Scramble trail je nejrychlejší lajnou v bikeparku, černého označení se ale obávat nemusíte. Sice je zde několik lavic a skoků, vše se dá ale objet. Kdo se nebojí, ať tu směle skáče nebo trénuje wallridy. Ač je trať značená jako černá, není potřeba vyloženě sjezdové kolo, plně odpružené enduro zde bohatě postačí.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Co se týká skoků na černé, je dobré se nejdřív podívat na dopad (ostatně jako vždy, že!). První lavice na louce sice vypadá vlídně, ale její konec je trochu useknutý a proto může leckoho ve vzduchu překvapit. Na druhou lavici už vás navede dřevěný odpalovák – to je ale velmi příjemný skok, který bude bavit. Ke konci trati narazíte také na dřevěný dropík, jenž hezky uzavírá sled překážek.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Novinkou Kyčerky je singlík postavený na stejné straně jako vede černá trať – pouze jeho start je o pár metrů výše. Díky preciznímu značení jej ale nemůžete minout. Úzká pěšina je důsledně vysypaná jemným štěrkem a je zpestřena boulemi, malými vlnami a hlavně nespočetným množstvím pěkně postavených klopenek. Trať je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak pro bikery, co mají rádi hravou jízdu. Opět je zvládnutelná i na pevném kole.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Zázemí bikeparku Kyčerka se nachází u nástupu na vlek a půjčit si zde můžete jak kola, tak i koloběžky. Bezprostředně vedle bikeparku najdete příjemnou hospodu Kyčerka, kde se dá nejen dobře najíst, ale také se zde můžete ubytovat. Co se týká valašských specialit, najdete v nabídce například halušky s brynzou a slaninovými nudlemi nebo Kyčerácké bramborové placky. My jsme neodolali vepřovému vrabci se zelím a panence se slaninou – velké porce jsou zde samozřejmostí.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Kde se na Kyčerce ubytovat?

Hospoda Kyčerka sousedící přímo s bikeparkem nabízí ubytování ve valašském stylu. V letní sezoně zaplatíte za dvoulůžkový apartmán 900 Kč a ráno můžete posnídat na terase s výhledem na beskydské vrcholy.

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Milovníky jídla a pití jistě zaujmou pravidelné gastro-festivaly, které jsou vždy tematicky zaměřené a pořádají se na Kyčeře každý týden. Další kulturní vyžití zajišťuje pravidelná živá hudba, folklory nebo besedy se zajímavými osobnostmi.

Více o hospodě Kyčerka zde: www.hospodakycerka.cz

#MTBbikeparkCZ - Kycera

Sumarizace Kyčerka:

Vzdálenost z Prahy: 358 km
Celodenní jízdné do bikeparku: 360 Kč
Zapůjčení sjezdového kola (1 den): 800 Kč

Provozní doba bikeparku Kyčera
Út – Ne  10:00-18:00 (Po – zavřeno)

Webové stránky parku: www.kycerka-bikepark.cz

Ceník a provozní doba bikeparku Kyčera 2015
1 jízda 50 / 30 Kč
2 hodiny 200 / 140 Kč
4 hodiny 250 / 160 Kč
1 den 360 / 220 Kč
Dospělý / Děti do 12 let

Provozní doba bikeparku Kyčera
Letní sezóna
od 2.5. 2015 Po zavřeno
od 2.5. 2015 Út-Ne 10:00 – 18:00

Kontakt – Bikepark Kyčera
Telefon +420 606 061 614
Email bikepark@trails.cz
Na Kyčerce jsme sedlali kola Author Patriot Evo a Author Patriot Evo Team. Oblečeni jsme byli v Maloje, s rukavicemi Poc a brýlemi Smith. K tréninku i navigaci používáme hodinky Garmin Fénix 3. Dalším vybavením nám byly batohy CamelBak, přilby Bell a Giro.

#MTBbikeparkCZ - Kycera