reklama

reklama

The North Face Diva kemp | 4. – 6. 9. 2015

Divakemp_vol03_Jizerky_startMohla bych psát o tom, jak máme propracovaný koncept, naplňujeme osobní vize a v hlavách se nám rodí plán rozvoje na roky příští. Program je harmonizovaný, pracovní tým optimalizovaný a součástí celku jsou skvělí partneři a pozitivně ladění jednotlivci.

Text a foto: Bára Berdychová (www.barboraberdychova.com / www.divakemp.cz)

Čekají nás tedy jen pozitiva, sociální výhody a světlé zítřky. Propaganda, PR a slovní hříčky jsou historicky osvědčenou fungující hrou, tak proč ji nevyužít.

Avšak jsou věci, na které se nepřipravíš. Nenaplánuješ je, ani nevymyslíš. To prakticky znamenalo, že z pořádajícího dua Diva kempu, Ivana „Ifka“ Pechoutová a Barbora „Barka“ Berdychová se stala hříčkou osudu ZTP crew.

web_BW_20150905_20150906_Divakemp_vol03_Jizerky_2907

Ifce jen necelý týden před kempem lékaři dovolili zatěžovat oboustranně zlomený a sešroubovaný kotník. Kapku rehabilitační výzva. Iva nás však „uklidňovala“ informací, že na kole se jí jezdí lépe než chodí. A protože je tak trochu „cyklistický obojživelník“, tak jsme jí to věřili. Její motivace byla větší než síla parního stroje. A o tom to často je. Celý víkend byla báječná a do holek neúnavně „hučela jak smrkový les“ jednu radu za druhou. Díky!

Já jsem 30. týden těhotenství odstartovala virózou a zkoordinovat v tomhle stavu ucpaných dutin dva oběhy, plný dům a dvaadvacet lidí se stalo výzvou, kterou bych si bývala byla odpustila. Jenže, to zkrátka dopředu nenaplánuješ…

Každopádně při vyjížďkách a za pomoci kvalitního maskování přitahovaly Ifky berle trčící z batohu jak dva jizerskohorské buky více než já. Zaplaťpánbůh! Lidi si myslí, že jsem prostě tlustá. Tak proč je v tom nenechat. Teda, až na moji paní gynekoložku, kterou jsem potkala ve sjezdu z Kristiánova. Po čtyřiceti letech praxe na Jablonecku měla pouze pátravý pohled, zděšeně nepůsobila. A to člověka pár týdnů před porodem uklidní.

Pohybovala jsem se stabilně na chvostu a bylo mi to snad prvně v životě úplně jedno, víc to prostě nešlo. A na celou naši partu je prostě spoleh.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

web_20150905_20150906_Divakemp_vol03_Jizerky_2875

Méně solidární už byly jen vtípky provozního Tomáše z Prezidentské. Prý místo narození bude Jizerka a kluci z Horský mít hodně bodů a o čem v hospodě vyprávět. Překvapivě, to si plánuju odpustit. I když mi to zatím Tomáš nevěří.

Když miluješ, není co řešit. Každý kemp je originální. A o tom to je. Vždy záleží na tom, jaká parta se sejde. Tentokrát v nás nejhlubší stopu zanechaly Grácie z Pardubic. Až na jednu výjimku, pětice šťastně rozvedených padesátnic, které si v Blesku pro Ženy přečetly o našem „divém“ konání a rozhodly se přihlásit.
Třem z nich jsme v Authoru půjčili horská kola, protože do té doby seděly pouze na trekových. Jejich motivaci asi nejlépe vystihuje heslo: „Never Stop Exploring“. A to možná víc než reklama v časopise.

Nebyly vybaveny několika technickými bundičkami The North Face jako já, ani čtvero stylovými kraťasy od Dakine (opominu-li, že jakožto velryba se vejdu pouze do jedněch; a to těch partnerových). Avšak rozdrtily nás všechny. Otevřeností, vstřícností a chutí se neúnavně bavit ježděním i sebou.

Možná nejvýrazněji nás překvapila malá Jáňa, nejstarší účastnice víkendu. Té stačilo ukázat a říct jak má jet a ona to udělala. S nadhledem sokola v letu projela všechno. Šikmé kořeny, mokré kameny, prudké svahy… Klid, samozřejmost, lehkost a soustředěnost s jakou přistupovala k bikování v terénu byla překvapivá a dechberoucí. Tady zkrátka nebyl prostor jezdit blbě!

web_BW_20150906_20150906_Divakemp_vol03_Jizerky_2699

Opakem byla Evina, dáma s pár kily navíc, pro kterou byl terén zatím nerozlousknutým oříškem. Jenže to by nebyla Evina. Ona se nevzdala, většinou se nahlas sama sobě rozchechtala jak na lesy a šla to zkusit znova. Neurazila se, nelitovala se, nezablokovala se, nebyla nešťastná, ani ublížená. Rozhodla se bojovat a obstát. A to se jí povedlo a postupně se při svém asi prvním ježdění v terénu zlepšovala krůček za krůčkem. A za to má náš obdiv!

Nevím, jestli existuje něco jako bikerská duše, ale tyhle holky ukázaly mnohem více vůle, chuti učit se novému a prožít víkend plný výzev než kdejaký „řešič převodů“ odcházející z concept storu s kolem za statisíce.

A to cyklistické srdce a odhodlání kemperek prověřil skrz na skrz v neděli ledový déšť a nedělních sedm stupňů. Nikdo z nich ani nepípl a všechny vyrazily do terénu.

Díky tedy všem holkám, dámám a ženám, že do toho s námi šly! Jste pro nás s Ifkou neustálou motivací a motorem, abychom Diva kempy dělaly po svém, s láskou a motivací.

PS: Děkujeme za podporu partnerům: The North Face, Dakine, Author, SheBikes, Jägermeister, Sony Action Cam, Mikyna v kuchyni a firmě Jan Benc na dovolené dvojnásobně za pomoc během pátku.

Foto: Bára Berdychová