reklama

reklama

JBC 4X Revelations 2015 – hattrick Tomáše Slavíka

JBC 4X Revelations 2015Unikátní fourcrossová show, nejtěžší trať, světová špička, 10 000 diváků, souboje loket na loket a pouze jeden vítěz – Tomáš Slavík to znovu dokázal a zvítězil nekompromisním způsobem při třetím ročníku JBC 4X Revelations 2015 „powered by GHOST bikes“ a připsal si na svůj účet hattrick!

JBC 4X Revelations byl dlouho očekávaný závod, který se považuje za diamant mezi fourcrossovými závody a to nejen kvůli náročnosti tratě, ale jednoduše kvůli všemu. Jedná se o pilotní event Tomáše Slavíka, který by měl poukazovat na to, jak by měl vypadat „opravdový“ fourcrossový závod z pohledu promotéra i profesionálního závodníka.

Letošní ročník opravdu posunul hranice do dalšího levelu a pozitivní reakce drtí celý internet a média. Diváci mohli vidět velké skoky, fantastické souboje, drsné pády, dechberoucí show, skvělé koncerty a DJs, ale také triumf domácího reprezentanta Tomáše Slavíka, který nedal nikomu šanci a i přes nedávné zranění za celkové účasti více než 10 000 diváků si dojel pro první místo v tomto unikátním závodě!

JBC 4X Revelations 2015

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

quotation-BnR„Připadám si jak kdyby mě někdo nahoře testoval kolik toho snesu. Letošní sezóna je pro mě zakletá. Už dva a půl měsíce jsem byl mimo hru kvůli tomu, že mi jednoduše zkolabovala imunita a pak jsem si do toho ještě urval vazy v kotníku! Takže s mým startem na Revelations jsem vlastně ani nepočítal, ale všechno se pak začalo lepšit a začalo mě napadat, že bych to mohl zkusit.

Sice jsem pořád o osm kilo lehčí než v normální formě, ale jezdilo se mi absolutně skvěle! Doopravdy to nechápu, jak je to možný, ale byl jsem tak strašně šťastnej, že můžu držet opět řídítka v ruce a jezdit na kole, že mě nezajímalo nic jiného než sednout na vlek a užívat si tuto jízdu! Je to můj život a začal jsem se opět cítit ‚kompletní‘ a šťastnej!

JBC 4X Revelations 2015

I když je to pro mě rok od roku těžší zvítězit na Revelations za daných okolností, tak o to větší radost mám, když se to pokaždé podaří. Ve finále jsem věděl, že to bude souboj mezi mnou a Quentinem Derbierem. Je to ostřílenej rider, který je výborný jezdec, taktik a není jednoduchý ho přečíst. O to větší bylo pro mě překvapení, když jsem ho cítil pouze do první zatáčky a pak prostě zmizel daleko za mnou!

Je zjevné, že letošní ročník byl absolutně průlomový co se týče návštěvnosti, zájmu médií a nastavené laťky, což jsou velká pozitiva a veškeré pozitivní reakce, které teď slyším ze všech stran jsou pro mě super satisfakcí za veškerou tu dřinu. Chtěl bych poděkovat celému organizačnímu teamu, svojí přítelkyni, makáčům, sponzorům a v neposlední řadě všem divákům a fanouškům. Díky moc, bez Vás by to nešlo!” Tomáš Slavík, trojnásobný vítěz JBC 4X Revelations.

JBC 4X Revelations 2015

Štěpán Hájíček – byl jsem tam, ale pozdě…
Někteří z vás nejspíš na našem Facebooku postřehli pár autentických fotek z letošního JBC 4X Revelations. Ano, byl jsem tam, ale dorazil jsem až večer. Měl jsem sice v plánu stihnout alespoň finále a podívat se, jak to tam lítá, ale… Ráno mi trvalo docela dlouho než jsem se vykopal z baráku, jelikož jsem se balil i s kolem s cílem protáhnout žiletku v Jizerkách, a když už jsem vyrazil, nedokázal jsem odolat pokušení vyjet si na hubených pláštích nahoru na Ještěd.

A než jsem tenhle úžasný špičatý kopec obkroužil, vrátil se k autu, trochu se zcivilizoval atd., bylo už asi sedm. No nic, chtěl jsem to místo alespoň vidět, tak jsem se přesunul do Jablonce, kde Revelations akorát končilo a z kopce se valily davy diváků. A všichni šli do Kauflandu pro pivo, víno nebo jídlo… Když dav odplynul a já si nakoupil večeři a snídani, vyrazil jsem se podívat na svah, prošel si celou trať a nahoře si pak našel krásnou klidnou louku pro nocování v autě.

Měl jsem totiž v plánu užít si alespoň večerní párty, což se celkem podařilo. Docela mi chutnalo i pivo Duff a trochu jsem si zablbnul při večerních koncertech na horní Duff stage, kde hrál rokec jako bič! Jen když jsem to pak kolem půlnoci zabalil, abych se druhý den udržel na kole, poněkud mě rušilo nepřeslechnutelné dunění zlámaných beatů linoucích se ze spodní „techno stage“. Dle mého se dobře nevyspal nikdo v Jablonci, kdo neměl kvalitní špunty do uší nebo se na svahu neopil do němoty. A že jsem tam pár takových případů potkal.

Příští rok už naostro!
Letos jsem Revelations vzdal a dal přednost cyklistice „na živo“, příští rok se ale musím polepšit! Už jen proto, že bych chtěl vidět naživo, jak nejlepší jezdci světa drtí tu šílenou trať. Na to, jak to v mapě vypadá jako malý brdek, je na kraji Jablonce dost slušný svah a nejen to. Velikost skoků, šutry, lesní sekce… Byl jsem tam, koukal na to a říkal si „kudy sakra, když mají kola co skoro nepruží?!“ Respekt všem, kdo tohle už jen sjedou, naskáčou (to už chce spíše pilotní průkaz) a přitom neskončí válející se v prachu!!!

A respekt i Ivče Pechoutové, kterou jsem tu chuděru potkal poskakující s berlemi po jedné noze (následek bouračky na motorce), jež mi vyprávěla, jak zdejší trať jezdí s dětmi v rámci tréninku… Tedy tu snazší boční lajnu! Jo, ty mega skoky se dají objet, většina ostatních lahůdek se musí projet a pořád je to sakra z kopce!!! Asi k ní pošlu na trénink syna, až se holka uzdraví a pak pojedu jako doprovod a budu tajně poslouchat jak jim radí, abych se taky něco přiučil 😀

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015

JBC 4X Revelations 2015