reklama

reklama

Specialized Enduro Race Zadov (28. 6. 2015) – pozvánka

Enduro Race Zadov 2015 - pozvankaSpecialized Enduro Race Zadov je třetí zastávkou české Enduro Serie 2015. Po dvou poměrně těžkých a sjezdově založených závodech pokračuje seriál enduro závodů třetí zastávkou na Šumavě, která slibuje trailovější pojetí.

Závod na Zadově je tak skutečně vhodný i pro enduro začátečníky, kteří chtějí zkusit, zda na enduro závody prostě mají dost najeto a technicky je zvládnou. Chybět ale samozřejmě nebudou boje mezi borci pomýšlejícími na celkové seriálové umístění. Se shodným počtem bodů a na děleném první místě v kategorii Race – muži nebude chybět Michal Prokop a Přemek Tejchman, průběžně vedoucí žena seriálu Andrea Drengubáková ani zatím nejlepší muž v kategorii Masters Tomáš Vopálenský. Originální pozvánku na závod má tentokrát na svědomí Michal Prokop s Robem Trnkou:

Těšit se můžete na 5 erzet, které budou vyznačeny na dvou kopcích. Nebudou zde chybět rychlé úseky, technika ani nelehké transfery. Pro letošní rok místní organizátoři připravili 3 nové RZ, bude tak méně šlapání a více technických úseků. I na ostatních RZ proběhly větší či menší úpravy. Tratě na Zadově nejsou tolik technicky náročné, i proto kategorie HOBBY pojede všechny měřené úseky stejně jako kategorie RACE. Všichni závodníci se tak můžou těšit na okruh o celkové délce zhruba 24 km s pěti pestrými erzetami, které mají tyto délky a převýšení:

RZ1: 1250 m / 200 m
RZ2: 1200 m / 160 m
RZ3: 1200 m / 180 m
RZ4: 1000 m / 150 m
RZ5: 1400 m / 200 m

Enduro Race Zadov 2015 - pozvanka

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Z technických důvodů (silně podmáčená cesta) musela být změněna trasa pro transfery T2 a T4 (viz mapa níže). Celková délka transferů se po změně tras téměř nemění.

Enduro Race Zadov 2015 - pozvanka
Registrace online je pro nové zájemce již uzavřena, možnost přihlásit se za startovné 450 Kč je už jen na místě závodu a to v sobotu v čase 16:00 – 18:30 a v neděli od 8:00 do 9:45. Registraci najdete v areálu závodu na běžeckém stadionu Zadov – Churáňov (nad hotelem Olympia).

Trénink na plně vyznačených tratích bude možný v sobotu od 10:00. Pro sobotní trénink je možnost využít lanovku Kobyla (cena lanovky pro závodníky 200 Kč / den), provoz lanovky od 10:00 (bližší info zde www.lazadov.cz). Lanovka Kobyla je přímé spojení mezi startem a cílem RZ2 a RZ4 a dá se využít i pro přiblížení ke startu RZ1, RZ3 a RZ5.

Na horní stanici lanovky Kobyla (start RZ2 a RZ4) bude otevřen nový pumptrack. Závodníci tak mají ideální příležitost, jak si zpestřit sobotní najíždění jednotlivých RZ a jak se případně krásně zahřát a rozhýbat před startem. Od soboty bude pro závodníky i diváky k dispozici sociální zařízení na lyžařském stadionu Zadov Churáňov.

Enduro Race Zadov 2015 - pozvanka

Na RZ1 se bude startovat plynule dle vyjetého průběžného pořadí, aby se zamezilo frontám na dalších startech. V zázemí na běžeckém stadionu nad hotelem Olympia bude k dispozici občerstvovací stanice Nutrend, depo Mavic a stany Specialized, Rock Machine a Giant, kde se budete moct podívat na nejnovější modely kol a některá si i zapůjčit a pořádně otestovat.

Nezapomínejte ani na servisní stan MAVIC u spodní stanice lanovky Kobyla, kde končí RZ2 a RZ4 a probíhá tu transfer z cíle RZ1 a RZ3. Servis ve stanu MAVIC je k dispozici všem závodníkům!

Více o tomto závodě i celém seriálu na webu www.enduroserie.cz

Foto: Milos Lubas
Enduro Race Zadov 2015 - pozvanka

BikeAndRide.cz oficiálním Mediálním partnerem Enduro Série 2015
Enduro-2014-Zadov-sponzori-II