reklama

reklama

Scott Enduro X Race – BACHLEDOVÁ 2015 (reportáž)

Enduro X Race Bachledova 2015 - reportVzhledem k tomu, jak moc se nám líbilo Enduro X Race v šumavské Sušici, bychom se moc rádi zúčastnili i dalších startů tohoto seriálu. Bohužel letos to pro nás organizačně moc nevychází, tak alespoň takto zprostředkovaně krátká reportáž.

(oficiální reportáž) | *videozáznam bude brzy doplněn
Druhý závod SCOTT ENDURO X RACE v Bachledové dolině je již minulostí. V neděli 28. 6. v 10:00 za optimistického počasí odstartovala z areálu Bachledová československá enduro elita k prvnímu transferu, čekalo ji následně 5 rychlostních zkoušek na 28 km při celkovém převýšení 1790 m.

Kvetoucí louky vedly závodníky pozvolným stoupáním na místo ostrého startu nad horní stanicí lanovky. V tuto chvíli byl čas na kochání se výhledem na tatranské vrcholy. Všechny RZ pořadatelé vytyčili z jednoho místa, což umožnilo bikerům využívat zázemí občerstvovací stanice průběžně. Tratě, které jsou v areálu z velké části značené celou sezónu, ale ani výjezdy se však nikde neopakovaly.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Hned druhá RZ pozlobila ridery drobným výšlapem, jinak byl sklon přátelský. To už se ovšem nedá říci o obloze, z níž se během RZ3 řinuly vzdor předpovědím proudy vody. Náročná lesní pasáž s mnoha kořeny tak vehnala notnou dávku adrenalinu do krevního oběhu všech závodníků bez ohledu na celkové pořadí či pilotní schopnosti.

Trať zde nabízela více variant průjezdů a její šíře přišla nejednou riderům vhod v plném rozsahu. V cíli RZ byly v permanenci hadice na mytí kol, která se odmítala točit. Promrzlým bikerům se na čtvrtý transfer nabízela v propozicích sedačková lanovka; ne všichni ji ale využili a pro zahřátí si kopec raději znovu vyšlápli.

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Po načtení průběžných výsledků z čipů na řídítkách bylo patrné, že Matěj Vitko má v tomto areálu již něco našlapáno, posunul se totiž opět na vedoucí pozici a hájil ji před Jirkou Fikejzem až do posledního sjezdu. V RZ5 se však na rozblácené trati nevyvaroval pádu, což ho stálo zlato. Druhé místo i tak uhájil a to s těsným rozdílem 1,2 vteřiny před dotírajícím Tomem Kutinem.

Na stupních vítězů se tak sešli medailisté minulého ročníku. Kategorii Masters ovládl slovenský biker Peter Drábik, mezi juniory nenašel přemožitele plzeňský Martin Pešťák.

Scott Enduro X Race – BACHLEDOVÁ 2015 – VÝSLEDKY (muži)
1) Jiří Fikejz (CZE)
2) Matěj Vitko (SVK)
3) Tomáš Kutin (CZE)
4) Peter Drábik (SVK)
5) Jan Vaner (CZE)

Kompletní výsledky „virtuálně“ na www.sportsofttiming.sk / Výsledková listina v PDF ke stažení.

Foto: Tono Retter – více fotek na Google Foto
Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Enduro X Race Bachledova 2015 - report

Enduro X Race Bachledova 2015 - report