reklama

reklama

Lapierre Raid FX+ (Tech News)

Lapierre_Raid-FX+Když se na trhu začala ve velkém objevovat střední kola, říkalo se, že jen stěží dosáhnou cenové úrovně původních šestadvacítek. A ejhle, již loni jsme si v rámci prezentace novinek Lapierre pro rok 2015 představili dostupný full Raid FX, nyní přichází jeho o fous vyladěnější bráška Raid FX+.

Nemusíte se ale bát, nejde o další novinku z řady „pluskových,“ tedy na půl tlustých kol! To jen jeho tvůrci chtěli upozornit, že oproti základní verzi Lapierre Raid FX (27 999 Kč – mojekolo.cz) nabídne FX+ něco navíc. Zejména na poli výbavy.

120 mm je tak akorát

Lapierre Raid FX+ stejně jako jeho dosavadní základní bratříček vyrazí do světa MTB vybaven 120 mm odpružení nad oběma koly. Tedy se zdvihem a geometrií, jež jsou dostatečně efektivní pro sportovní jízdu, komfortní pro delší výlety a výkonné pro boj s běžným, ale i technicky náročnějším terénem.

Vepředu u Raidu FX+ najdeme novou generaci vidlice RockShox XC 32 TK 27.5″ se vzduchovou pružinou Solo Air vybavenou dálkovým ovládáním Lockoutu z řídítek. Vzadu pak našel místo originální vzduchový tlumič Lapierre R s hydraulickým tlumením, který dobře známe z řady Lapierre X-Control.

Lapierre Raid FX+
Lapierre Raid FX+

reklama
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Důležité je rovněž to, že modely Lapierre Raid FX i FX+ využívají zadní nezávislé zavěšení, které je zjednodušenou verzí osvědčeného a mnohými oblíbeného systému OST+, jenž najdete na modelech Lapierre Spicy a Zesty.

Ošizena nebyla ani další výbava, která obsahuje dostatečný rozsah převodů v konfiguraci 3×10 zajištěných díly ze sady Shimano SLX, přičemž Japonci dodali také vlastní hydraulické kotoučovky z řady Altus (BRM355).

Dostupný bude nový levný Lapierre FX+ snad již začátkem května. Cena základní verze Raid FX je 27 999 Kč, u modelu Raid FX+ lze, vzhledem k evropské ceně 1249 EUR, očekávat cifru na cenovce okolo 35 000 Kč.

Více o tomto kole na mezinárodním webu
www.lapierre-bikes.co
Lapierre-logo

Novinky Lapierre 2015
Lapierre Raid FX

Novinky Lapierre 2015
Lapierre Raid FX – představení Lapierre 2015

Novinky Lapierre 2015
Lapierre Raid FX