reklama

reklama

Leatt 3DF Hybrid a Leatt 3DF Airflex – představení

Leatt 3DF HybridMinulý rok se nám nanejvýš osvědčily chrániče kolen a loktů Leatt 3DF, ale také vesta 3DF Air Fit, proto jsme s nadšením přijali nabídku vyzkoušet nové produkty této značky, konkrétně o něco bytelnější chrániče kolen 3DF Hybrid a naopak výrazně lehčí lokty 3DF Airflex.

V obou případech se jedná o novinku letošního roku, která se teprve v těchto dnech dostává do prodeje v ČR. V Razzu, odkud jsme si nové chrániče Leatt včera vyzvedli, je vlastně ještě ani nestihli zařadit do svého e-shopu (e-shop Razzo), jelikož je před pár dny vybalili z kontejneru. Ale nebojte, objeví se tam velice brzy!

Leatt 3DF Hybrid Knee

Kolena 3DF Hybrid přináší zajímavou kombinaci inteligentní pěny 3DF na koleni (pružný materiál, který při nárazu okamžitě ztvrdne a sílu úderu rozloží do největší možné plochy) a tvrdého plastového dílu (tzv. hardshell) jenž chrání holeň. Původní kolena 3DF zůstávají dále v nabídce, 3DF Hybrid proto nepředstavují jejich náhradu, ale rozšíření nabídky o krapet drsnější a více opancéřovanou alternativu.

To neznamená, že by 3DF pěna nefungovala, jen se zdá výhodnější použít tento dražší materiál na místech, kde je potřeba pružnost a ohebnost (koleno), zatímco na holeni lze „ušetřit“ nasazením tvrdého plastu, který zde nijak nebrání v pohybu.

Leatt 3DF Hybrid

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Oproti našim původním kolenům 3DF spočívá z uživatelského hlediska hlavní rozdíl v tom, že jsou nové chrániče vybaveny dvěma stahovacími pásky na horní a spodní straně chráničů. Základní 3DF spoléhá dole na gumu a protiskluzový silikonový potisk. Již od pohledu a posléze i po nasazení na nohu je patrné, že je chránič 3DF Hybrid o kousek delší a zakrývá tak větší část holeně. Snad se mi tedy již nestane, že bych se při pádu praštil do nohy centimetr pod chráničem.

Komu by to bylo stále málo, může sáhnout po chrániči 3DF Hybrid EXT Knee & Shin, který pokrývá prakticky celou nohu od kolene až ke kotníku.

Na první dojem, při zkušebním nasazení, jsou nové chrániče neskutečně komfortní a působí lehce a vzdušně. Zkusíme, jak to bude při jízdě, ale nečekám, že by mě nějak škrtily, jelikož vysoce komfortní byla již dříve používaná 3DéEfka! Doplnil bych snad jen tolik, že je zde navíc i výraznější polstrování po stranách nohy, řešené pomocí běžných, i když poměrně silných pěnových vycpávek.

Leatt 3DF Hybrid Knee
Cena: 2490 Kč

Více informací na e-shopu
shop.razzo.cz
logo-razzo

Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Airfley elbow

Druhou novinku v naší výbavě představují lehoučké chrániče loktů 3DF Airflex, které rovněž využívají inteligentní pěny. Ta se zde ale neskrývá pod textilním obalem s podílem kevlarových vláken, ale je natvrdo přilepena přímo na samotný návlek. Takovéto loktíky jsem si chtěl pořídit již delší čas, jelikož mi původní 3DF lokty připadaly na můj styl jízdy a použití až příliš objemné.

Leatt Airflex

Snažím se pokud možno nepadat, radši slezu, než bych se pouštěl do všeho. I proto se mi líbí myšlenka loktů s lehkou ochranou, které slouží jako pojistka pro případy, když to prostě nevyjde a já se hecnu do něčeho, na co třeba ani nemám. Výtečné na nich je – když jsem si je nasucho zkoušel doma a při focení – že o nich prakticky nevíte! Je to jako si obléknout běžné lycrové návleky na ruce. Velká paráda!

Touto cestou také vyřeším jednu ožehavou otázku, co mě „trápila“ loni na podzim. Tedy jak nacpat objemnější 3DF lokty Leatt pod oblečení, či zda má smysl přetahovat je složitě přes dlouhý rukáv! Aby to pak vůbec drželo! S Airflex to řešit už nebudu muset, prostě si je vezmu na tělo, přes ně dlouhé triko, dres nebo větrovku a jde se endurovat, ať si třeba padají trakaře!

Více informací o těchto chráničích zatím jen na mezinárodním webu www.leatt.com

Už se nemůžu dočkat…

Až je vytáhnu do akce! Po neděli se mi od Zvolouše vrací Canyon Strive CF, na němž se chci ještě trochu vyřádit a dodělat pár fotek, než jej definitivně vrátíme. Já i Zvolouš jsme z toho kola dost nadšení. Je to pekelná motorka, která vás nechá sjet slušná pekla a navíc i pekelnou rychlostí, proto bude více než vhodné, když se na to řádně opancířuju. Leatt 3DF Hybrid na kolena, Leatt 3DF Airflex na lokty a CamelBak Kudu 18 na záda! Pak už bude chybět jen Bell Super 2R MIPS… Ale tu nechci Zvoloušovi brát!

Leatt 3DF Airflex lokty | Leatt 3DF Aiflex kolena
Cena: 1990 Kč | 2190 Kč

Více informací na e-shopu
shop.razzo.cz
logo-razzo

Foto: Štěpán Hájíček
Leatt 3DF Hybrid

Leatt 3DF Hybrid

Leatt Airflex

Leatt Airflex

Leatt Airflex

Leatt Airflex