reklama

reklama

TrailHead.cz – naplňme společně databázi trailů!

TrailHead.cz - novy prostor pro nase vyletyJe to již nějaký čas, co jsme vám představili první plány několika nadšených lidí, kteří se snaží vybudovat moderní portál koncentrující bikové, ale i obecně cyklistické traily nejen u nás doma. Nyní se již blíží čas spuštění zkušební verze, která ale potřebuje od nás všech jedno drobné přispění – naše traily!

Je to celkem jasné, kdo by se díval na server nabízející trasy, kdyby tam žádné trasy nebyly. Proto je třeba přiložit ruku k dílu a poslat jeden dva své tipy, ať mohou autoři sestavit základní databázi výletů, na které již bude možné stavět dál. Je to jako s domem a jeho nezbytnými základy.

Prozatím se nabízí možnost vložit data k samotnému výletu prostřednictvím jednoduchého webového formuláře, případně můžete GPX data, popis, fotky atd. poslat přímo na mail tvůrcům (traily@trailhead.cz). Oni váš trip vloží do systému, naformátují, odzkouší funkčnost a během pár dní zveřejní tzv. BETA verzi celého webu.

Brzy nato by se mělo celé rozhraní pro import stát interaktivním tak, že si vytvoříte vlastní profil a své výlety si budete moci vkládat a spravovat sami. Jen to nejde ráz na ráz…

BnR Trip - ze Stechovic do Stechovic
Výhled na vodní elektrárnu Štěchovice I a přečerpávací elektrárnu Štěchovice II

Abychom jen planě neřečnili, i my se snažíme, jakožto mediální partner celého projektu TrailHead.cz, přispět svou trochou do mlýna. Kupříkladu těsně před sepsáním tohoto článku jsem prostřednictvím formuláře odeslal svůj okruh vedoucí ze Štěchovic na Slapskou přehradu a zpět.

Možnosti vložení výletu & Tip na trip
Jak bylo zmíněno výše, možností, jak předat svá data autorům webu TrailHead.cz, či jak je nasměrovat na zajímavý výlet kdekoliv na webu, je hned několik:

1) Odešlete vlastní výlet prostřednictvím webového formuláře

2) Pošlete vlastní výlet prostřednictvím e-mailutraily@trailhead.cz
Mail by měl obsahovat zhruba stejné položky jaké jsou ve formuláři:
– název trailu
– stručný popis
– GPX data
– fotky (1-3) v přiměřené kvalitě a datové velikosti
VOLITELNĚ
– obtížnost trailu (1 nízká/5 vysoká )
– na co si dát pozor
– zajímavosti na trailu a jiné relevantní informace
– jméno a příjmení nebo nick pro uvedení autorství
Email bude použit pouze pro komunikaci s vámi. Nikde nebude uveden!

3) Našli jste zajímavý výlet kdekoliv na webu? Použijte druhý dostupný formulář a pošlete tvůrcům přímý odkaz na tento trip!

Námi aktuálně vložený okruh: Štěchovice – Slapy – Štěchovice
BnR Trip - ze Stechovic do Stechovic