reklama

reklama

Pivot LES Fat – „méně tuku, více zábavy!“

Pivot LES Fat - Tech NewsTéma „tlustých kol“, tedy fatbiků, snowbiků nebo big biků, záleží jak jim kdo říká, nás evidentně tuto zimu neopustí a nejspíš se tak nestane ani v průběhu běžné sezóny. Fatbike je zkrátka nová cesta, která může ještě mnohé nabídnout… Pivot a jeho nový LES Fat je kupříkladu aktuálně nejuniverzálnější „velké kolo“ na trhu!!!

Foto: Pivot
Ano, ona univerzalita je do značné míry papírová, i když jak se to vezme! Stačí si projít jasně daná fakta a pokud se vám z toho nerozšíří zorničky, pak jste asi vskutku fatbiku odolní jedinci!!!

Pivot LES Fat je totiž navržen a postaven tak, aby s drobnými uživatelskými úpravami pojal takřka všechny současné standardy větších kol. Konkrétně od macatých a super macatých 26×4.0“ až 5.0“ po výrazně umírněnější 27,5“+ a 29“+, tedy kola s větším průměrem a plášti v šíři nejčastěji 3.0“! Jde vám z toho hlava kolem? Nedivím se!

Pivot LES Fat - Tech News

reklama
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Jak je to možné?

Je to vlastně dost starý trik, který ale v novém kabátku dokonale slouží svému účelu. Pivot LES Fat je totiž vybaven nastavitelnými a ve velkém rozsahu posuvnými patkami – patentované řešení Swinger II. Díky tomu si můžete buď upravit délku zadní stavby dle svých aktuálních požadavků (kratší a hravější, nebo delší a stabilnější), případně patky posunete tak, aby se do zadní stavby pohodlně vešlo vámi vybrané kolo z bohatého výčtu zmíněného výše.

Posuvné patky, vlastně i celé kolo, je navrženo tak, aby se s výměnou kol váš bike neproměnil v neovladatelnou stvůru, ale stále si držel rozumnou, ne-li dokonce ideální geometrii. K tomuto účelu slouží taktéž 18 mm vysoká podložka pod hlavou, kterou lze vyndat, když do rámu usadíte odpruženou vidlici, nebo jen potřebujete dostat „čumák dolů“. Například při nasazení kol 29+.

Pivot LES Fat - Tech News

Pivot LES Fat - Tech NewsK tomu všemu si připočtěte luxusní, lehoučký a pevný karbonový rám s elegantním vnitřním vedením kabeláže, původní karbonovou vidlici Pivot, kterou lze nahradit odpruženou alternativou RockShox Bluto a rázem máte kolo, které nebude rozhodně za hubičku, ale může s vámi jezdit celý rok, ať již jsou povětrnostní podmínky a lokalita, kde se s kolem právě pohybujete, takřka jakékoliv.

Shrňme si základní data:
– prostor pro pláště do šíře 5.0“ (sníh, bláto, písek)
– díky patentovanému řešení patek Swinger II pojme takřka veškeré myslitelné formáty „velkých“ MTB kol (26×3.8“, 26×4.8“, 27.5+ a 29+, tzv. 29×3.0“ apod.)
– plně karbonový rám s technologií Hollow Core s největší spodní trubkou ve své kategorii
– karbonová vidlice Pivot pro osy standardu 150 mm
– vnitřní vedení lanek v celé délce včetně řešení Pivot Cable Port System (také možnost vnitřního ovládání sedlovky)
– zadní náboj standardu 197 mm – zadní stavba pojme pláště do šíře 5.0“
– optimalizovaný Q-Factor – spolupráce při tvorbě klik Pivot/E-Thirteen
– příprava pro převody 2x, 1x a singlespeed
– kompatibilní s přesmykačem Shimano Side-Swing (Low Profile E-Type Mount)
– montážní body pro nosič
– montážní body pro tři lahve
– velikosti S, M, L

Více informací na mezinárodním webu
www.pivotcycles.com
Dostupnost v ČR si ověřte na webu
pivotcycles.eu

Pivot LES Fat a nová týmová posila – Aaron CHASE

Pivot Cycles LES Fat – the world’s most versatile big tire bike from Pivot Cycles on Vimeo.

Foto: Pivot