reklama

reklama

Pár srandiček od SRAMu – SRAM XX1 BLACK atd.

SRAM XX1 - BlackČasto si říkám, co vše se dá na kole ještě vymyslet či inovovat? Jestli ono to obchodní heslo „Innovate or Die“ není sebezničující? Možná ano, možná ne! Někdy totiž stačí pár jemných inovací, doplňků a jiných srandiček a on se už někdo najde, komu to udělá radost.

A právě takovýto seznam drobných inovací a praktických nápadů si pro nás aktuálně vymyslel SRAM. Říkají tomu inovace MY16 (Model Year 2016), ale dostupné budou, téměř samozřejmě, již z kraje roku 2015.

SRAM XX1 – BLACK

V tomto případě nejde o inovaci v pravém slova smyslu. To si jen marketingoví šéfové a designéři SRAMu usmysleli, že by bylo fajn doplnit vrcholnou jedenáctkovou (1×11) sadu SRAM XX1 o díly ve speciální černé edici. Aby to zkrátka dobře ladilo k černým matným kolům, jak poslední dobou vypadá celá řada závodních top-modelů.

Temně černé, nebo spíš černo-šedé proto budou kliky XX1 s novým jednodílným (direct mount) převodníkem X-SYNC™ a páčkové řazení XX1 TRIGGER SHIFTER. Kazeta XG-1199 X-DOME™ naštěstí, alespoň já to tak vnímám, nejde cestou X01, ale zůstává v barvě opracovaného hliníku. Černý není ani řetěz PC-XX1 a pár stříbrných ploch se najde i na přehazovačce XX1 X-HORIZON™ náležící do řady Black.

SRAM XX1 - Black

SRAM XX1 - Black

SRAM XX1 - Black

SRAM XX1 - Black

DOPLŇKY

SRAM XX1 - Black

Krytka místo přesmykače

Další novinky jsou vlastně jen takové blbůstky, ale praktické. První z nich je hliníková krytka pro rámy s uchycením přesmykače typu Direct Mount, kde po přechodu na systém řazení SRAM 1X™ zůstalo „prázdné poleno“. Jde vlastně jen o decentní záslepku, kterou už vyrábí řada jiných firem. Ale proč nemít takovouto s logem SRAM, máte-li kompletní pohod od této značky?

Na redakční RB IQ 575, kde jsme pro budoucí možné využití držák přesmykače záměrně ponechali, by se zrovna taková krytka hodila. Jen mě napadá otázka: „Nebyla by i ve stříbrné?“

Cena cca 15 USD/13 EUR

SRAM XX1 - Black

Botky na vaše karbonové kliky

Další praktická věc, která by našla uplatnění i na našem redakčním kole – plastové krytky konců karbonových klik. Je třeba vůbec popisovat jejich význam? Podívejte se na svoje vlastní kliky a sami uvidíte, zda by se vám něco podobného šiklo.

Cena (pár): 10 USD/9 EUR

Více informací na webu www.sram.com

SRAM XX1 - Black