reklama

reklama

Dan Atherton: Kreativní mysl stavitele (video)

escape-create-start-IIDan Atherton: „Jediný způsob, jak posunout úroveň jízdy na horském kole, je stavět nové věci!“ Jeden ze tří famózních ostrovních sourozenců staví skoky a traily od chvíle, kdy uzvedl lopatu. S tím, jak se jeho projekty stávaly většími a ambicióznějšími, bylo nutné vyměnit ruční nářadí za výkonnou mechanizaci (rozuměj bagr).

Stejně tak mu po čase přestalo stačit stavět dirty pro sebe, svou rodinu a kamarády na pozemku za rodinným statkem, proto se rozhodl vydat se dál, výrazně odvážnějším směrem…

Dan chtěl vždy posouvat svůj sport dál, proto se pro něj stalo největší výzvou postavit takové traily, na které si troufnou jen ti nejlepší z nejlepších. Výsledkem je projekt nazvaný Hardline – zde je příběh muže, který za jedním z nejtěžších trailů světa stojí. #EscapeCreate

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Foto: RedBull
Gee Atherton, Dan Atherton - Action

To nejlepší z Red Bull Hardline 2014

Koukni na video a fotky ze závodu, který jen tak nějaký biker nezdolá.

Myslíš si, že už vše bylo vymyšleno nebo pokořeno? Tak to tě o opaku přesvědčí video z neuvěřitelných závodů Red Bull Hardline 2014, které dokazuje, že se hranice posouvají stále dál. To, co sis myslel, že je nemožné, se najednou stává skutkem.

Na jednom místě se setkali nejrychlejší jezdci z celého světa, kteří byli pozváni, aby zdolali trať, kterou navrhl a vybudoval Dan Atherton (rider ex-UCI World Cup DH a Enduro World Series). Red Bull Hardline umožnila Danovi vybudovat přesně to, o čem celý život snil a o čem byl vždycky přesvědčený, že posune hranice tam, kde mají být!

Fotogalerie ze závodu v původním článku na RedBull.com