reklama

reklama

AEE MagiCam S71 – představení

AEE MagiCam S71 – predstaveniNa trhu outdoorových kamer to bylo před pár lety poměrně jednoduché – jelikož existovaly dvě tři značky, které měly použitelné produkty. Dnes je tomu jinak a kvalitních a výkonných kamer najdete celou řadu. Jedním z nejnovějších a skutečně „nadupaných“ kousků je i kamerka AEE MagiCam S71, která umí třeba i 4K!

Vzhledem k velice lákavým parametrům jsme neváhali a oslovili dovozce (MagiCam HD Solutions s.r.o.) s dotazem, zda by bylo možné si tuto kameru zapůjčit a osobně vyzkoušet a následně připravit podrobnou recenzi. Snad se tedy zadaří. Více již oficiální představení:

(tisková zpráva)
AEE Technology ltd., ve spolupráci se svým výhradním distributorem pro ČR, SR a Polsko, společností MagiCam HD Solutions s.r.o., představují nový model odolné sportovní minikamery, která právě vstupuje na český, slovenský a polský trh.

Model MagiCam S71 je nejnovějším přírůstkem do úspěšné rodiny kamer AEE MagiCam – konkrétně je nástupcem modelu S70, který prošel testem oblíbenosti i času a stal se jedním z nejprodávanějších modelů outdoorových kamer na našem trhu.

AEE MagiCam S71 – predstaveni

MagiCam S71 přináší výrazný skok kupředu v kvalitě díky exkluzivnímu rozlišení snímání v Ultra HD (4K a 2,7K), které otevírá nové možnosti prezentace vašich nápadů pomocí nesmírně detailního obrazu. To ocení jak běžní uživatele, kteří jej využijí pro neskutečně živé zachycení svých zážitků z dovolené, potápění, adrenalinových sportů a dalších aktivit (čemuž napomůže i vysoká uživatelská přívětivost kamery a české menu), tak i náročnější profesionálové (díky široké škále funkcí a nastavení, které kamera v základu nabízí).

Přitom stále zůstává stejně kompaktní, lehká (základní hmotnost s baterií je pouze 84 g) a praktická a zachovává si celou škálu funkcí předchozích modelů, která je doplněna o pokrokové novinky. To vše za stejnou cenu 9490 Kč / 349 € jako u modelu S70.

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Strhující kvalita nahrávání

Kamera disponuje širokoúhlým ultrasharp HD objektivem (až 150°), který podporuje focení a nahrávání videa v Ultra HD (4K a 2,7K), přítomna je samozřejmě i možnost nahrávání v rozlišení Full HD a HD (1080p, 960p a 720p). Kvalitu obrazu pak bezprostředně podporuje i použitý senzor Exmor R, jehož světelná citlivost je až dvojnásobná oproti obyčejným CMOS senzorům. Natáčet tak můžete bez sebemenších potíží i ve ztížených světelných podmínkách, kde by si jiné senzory nedokázaly poradit.

K dispozici je stejně jako u předchozího modelu i natáčení ve vysoké snímkovací frekvenci (až 120 fps), což spolu s využitím vysokého rozlišení umožňuje tvorbu působivých zpomalených záběrů v excelentní kvalitě. V módu Full HD lze záběry zpomalit až dvojnásobně (60 fps), v módu HD dokonce až čtyřnásobně (120 fps) – můžete tak vytvořit video, které se stane perfektní prezentací každé vteřiny vašich zážitků. Pro věrné zachycení zvuků kamera disponuje kvalitním dual-mic stereo mikrofonem, díky kterému lze kameru využít i jako diktafon.

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Odolnost a praktičnost

Spolu s kamerou získáte vodotěsné pouzdro, které splňuje požadavky certifikace odolnosti IP68 – to znamená, že je odolné pro ponoření do hloubky až 100 metrů. Díky přídavným prvkům pro ochranu před mírným nárazem nebo otřesem je přístroj nekompromisně využitelný v každém prostředí bez sebemenšího omezení kvality záznamu. Lze jej doplnit i zakoupením voděodolného mikrofonu, který dále obohatí a ozvláštní vaše záběry natočené v podmínkách, kdy by kameru bez vodotěsného pouzdra nebylo vhodné používat.

Prémiové příslušenství v základním balení

V základním balení se nachází bohatá škála příslušenství, vysoce užitečného ve všech situacích. Vévodí mu připojitelný TFT LCD displej s úhlopříčkou 5 cm, disponující vysokým kontrastem pro pohodlné použití na slunci, a dvě vysokokapacitní baterie (zajišťující vysokou výdrž kamery v terénu, což otevírá cestu k nezanedbatelně větší tvůrčí volnosti v místech bez možnosti stálého zapojení do sítě).

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Dále v balení naleznete dálkové ovládání, které ke kameře připojíte pomocí integrované WiFi, a díky kterému můžete kameru ovládat a nastavovat až do vzdálenosti 120 m. Stejně tak se v balení nachází držák pro použití kamery bez vodotěsného pouzdra a 2 druhy nalepovacích držáků (1x plochý a 2x zakřivený) pro snadné umístění kamery přesně tam, kde ji potřebujete mít – ať už na kapotu vozidla, bok vaší helmy nebo palubní desku ultralightu.

Kamera je také vybavena ¼ palcovým závitem pro stativy a jiné kompatibilní příslušenství, což otevírá cestu pro ještě větší pohodlí při natáčení. Součástí balení je dále pouzdro (obal) pro kameru a příslušenství, náhradní dvířka pro použití bez TFT displeje, vložky proti mlžení a spousta dalšího příslušenství, díky kterému můžete kameru využívat opravdu naplno.

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Uživatelská přívětivost a rozhraní

Ovládání kamery je navrženo s maximálním ohledem na uživatele a je plně přeloženo do češtiny. Nesporným přínosem je plynulá WiFi konektivita s podporou zdarma přístupné mobilní aplikace (pro zařízení se systémem Android a iOS), umožňující streamování videa, fotografií a dalšího obsahu přímo ze zařízení. Pomocí této aplikace je také možné kameru ovládat na dálku přes WiFi (což lze i pomocí přibaleného WiFi dálkového ovladače). Stejně tak je k dispozici standardní výstup skrze HDMI kabel v podobě microHDMI konektoru.

Uživatelskou přívětivost na nejvyšší úrovni dále podporují 4 speciální tlačítka Press-to-go, která vám umožňují rychle měnit některá nastavení a módy: Power Switch tlačítko slouží k zapnutí/vypnutí vaší kamery (lze ji vypnout i ve vodotěsném pouzdru). Tlačítko WiFi slouží k zapnutí/vypnutí integrované WiFi, G-sensor pro vypnutí/zapnutí G-senzoru a tlačítko Exposure pro volbu mezi automatickou a středovou expozicí.

Nic tak nebrání tomu, abyste kameru nastavili přesně podle vašich představ, ve vteřině a s maximální pohodlností.

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Integrované funkce – od základu až po časosběr

Kamera nabízí mimo klasických funkcí nahrávání videa, focení a sekvenčního focení i pokročilé funkce nekonečného nahrávání (díky cyklickému mazání nejstarší části záznamu v paměti) a možnost otočení obrazu o 180° (umožňující maximální variabilitu umístění kamery). Pro maximální komfort lze snadno využít i funkci focení během natáčení, a to kdykoliv během záznamu pomocí speciálního tlačítka na těle kamery.

Díky integrovanému G-senzoru lze přístroj pohodlně využívat i pro záznam jízdy v autě (zajišťuje automatické spuštění nahrávání), což využijí jak automobiloví nadšenci, tak i běžní řidiči (například pro záznam situace v případě nárazu do vašeho vozu).

Mezi funkcemi pak výrazně vyniká funkce časosběrného videa (videotimelapse), která v nastaveném intervalu snímá obraz a snímky přímo komponuje do formátu videa, bez nutnosti jejich náročného dodatečného složení v editačním softwaru. Ve výsledku je tak možné s minimální náročností tvořit dechberoucí časosběrné sekvence, které v několika vteřinách nebo minutách záznamu velkolepě shrnou dění několika reálných hodin – ať už se jedná o zachycení života nočního velkoměsta, nebo západu slunce v nespoutané přírodě.

Více informací o této kameře a dalších modelech AEE MagiCam najdete na webu
www.magicam.cz
logo-MagiCam
Režim Rozlišení
PAL 4K Cinema/(12)fps, 4K/(12,5)fps, 2,7K Cinema/(24)fps, 2,7K(25)fps, 1080P/(50/48/25/24)fps, 960P/(50/48)fps, 720P/(100/50)fps
NTSC 4K Cinema/(12)fps, 4K(15)fps, 2,7K Cinema/(24)fps, 2,7K(30)fps, 1080P/(60/48/30/24)fps, 960P/(60/48)fps, 720P/(120/60)fps

AEE MagiCam S71 – predstaveni

Technické parametry

Optika Video
UltraSharp skleněná čočka
snímač EXMOR R CMOS
f/2.7 pevné ohnisko
variabilní úhel kamery
– široký FOV (všechna rozlišení)
– střední FOV (1080p)
– úzký FOV (1080p)
– malý FOV (1080p)
video kodek: H.264 – MPEG4 AVC / formát: MP4; zvuk WAV
expozice: automatické, středová zóna, středový bod
10x digitální zoom
automatické vyvážení bílé
ISO a kontrast: různé režimy nastavení, ideální i pro špatné světelné podmínky
Self Timer / samospoušť: zpoždění o 5, 10 a 20 sekund
speciální funkce: nekonečné nahrávání, videotimelapse, focení v průběhu natáčení, možnost překlopení obrazu o 180°, možnost přidání data do Vašeho záznamu, diktafon
stabilizace obrazu na obrovské úrovni
Fotografie Audio Ostatní
rozlišení 16MP (4608×3456), 12MP (4000 x 3000) a 8MP (3200 x 2400)
10x digitální zoom
režim: Single-Photo, Tripple-burst fotografie (foto 3 sn/vteřina) sekvenční foto 10 sn/s
Self-timer/časovač pro fotky: se zpožděním 1, 2, 3, 5, 10, 20 sekund
stereo mikrofony, 48 kHz, automatické řízení hlasitosti
vstup pro připojení externího mikrofonu
čistý záznam zvuku
HDMI výstup, micro HDMI kontektor
integrované WiFi, IEEE 802.11n
Paměťová karta Micro SDHC až 64GB
ovládání pomocí dálkového ovladače (dosah 100 m, WiFi)
nárazuvzdorné, prachotěsné a vodotěsné pouzdro do 100 m
TFT displej a druhá baterie
speciální tlačítko pro funkce nahrávání, focení a stop
Operační teplota -10° až +50°C ; operační vlhkost +15 až 85% RJ

UKÁZKOVÁ VIDEA

AEE MagiCam S71 – promo video

AEE MagiCam S71 – 4K, 2.7K, 1080p@60FPS, 720p@120FPS, WiFi, LCD, REMOTE CONTROL, VIDEOTIMELAPSE and much more.. from MagiCam EUROPE on Vimeo.

Fun with AEE MagiCam S71 in 2,7K

Fun with AEE MagiCam S71 in 2,7K from MagiCam EUROPE on Vimeo.

MTB Jakub Riha AEE MagiCam S70 – Arkády DownMall 2014

MTB Jakub Riha AEE MagiCam S70 from MagiCam EUROPE on Vimeo.

Videotimelapse by MagiCam S70

Videotimelapse by MagiCam S70 from MagiCam EUROPE on Vimeo.

Snowboarding with AEE MagiCam S70

Snowboarding with AEE MagiCam S70 from MagiCam EUROPE on Vimeo.

Wakeboarding with AEE MagiCam

Wakeboarding with AEE MagiCam from MagiCam EUROPE on Vimeo.

Disneyland with MagiCam S71 2.7K

Disneyland with MagiCam S71 2.7K from MagiCam EUROPE on Vimeo.